featured

Beyninde Kurtçuk ile 17 Yıl Yaşadı! Beynini Yemeye Başlayınca Ameliyat Oldu!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özellikle korona virüs salgınından sonra sıkça takip etmeye başladığımız Çin’den garip bir haber daha geldi. Ancak bu defa insanlığı değil sadece şahsı ilgilendiren “ilginç” bir haber. Beyninde 17 yıldır kurtçukla yaşayan çocuğun hikayesi sizlerle!

Tam 17 Yıl Kafasında Kurtçukla Yaşadı!

23 yaşında ki Chen’in 6 yaşından beri el ve ayaklarında uyuşma vardı. Ancak o zamanlar bu durum çok fazla sorun teşkil etmiyordu. Genç erkek ilerleyen yaşlarında vücudunun sağ üst tarafında ki hisleri tamamen kaybedince artık doktora gitme ihtiyacı hissetti ve şaşırtıcı gerçekle karşılaştı! Genç adamın kafasında ki kurtçuk beynini yemeye başlamıştı! Chen aslında tam 17 yıldır kafasında bu kurtçukla yaşıyordu. 6 yaşında başlayan el ve ayaklarında ki uyuşma da bu yüzdendi. 

Pişirilmemiş Yılan Yiyordu!

Genç adam yıllardır pişirilmemiş kurbağa ve yılan yiyordu. Doktorlar en başta pişirilmemiş hayvan eti yediği için vücudunda enfeksiyon olduğunu ve bu enfeksiyonunda uyuşma ve hissizlik şikayetine neden olduğunu söylediler. 

Chen’in şikayetleri doktorların bazı tedavilerine rağmen geçmek yerine her geçen gün artıyordu. Özellikle şiddetli baş ağrısı genç adamın yaşam kalitesini iyiden iyiye düşürmüştü. Tüm bu şikayetler ile Wuchang Üniversite hastanesine başvuran Chen 17 yıldır el ve ayaklarında uyuşma olduğunu son zamanlarda da şiddetli baş ağrısı olduğunu söyledi. 

Bu şikayetlerden sonra doktorlar Chen’in beyin tomografisini çektiler. Tomografi sonunda görüldü ki aslında tüm bunlar genç adamın beyninde olan 13 cm büyüklüğünde ki kurtçuktan kaynaklanıyordu! Kurtçuk talihsiz adamın beynini yemeye başlamıştı. 

Girdiği vücutta enfeksiyona neden olan kurtçuk yüzünden genç adam da uyuşmalar meydana geliyordu. Eğer bu durum devam etseydi Chen hayatını kaybedebilirdi. Yapılan bir ameliyatla başarılı bir şekilde kurtçuğu beyinden çıkaran doktorlar Chen’i adeta hayata geri dönderdiler. 

Baş Ağrılarınızın Sebebi Kurtçuklar Olabilir!

Herkesin başı zaman zaman ağrıyabilir. Bu ağrılar kimi zaman stresten, yorgunluktan, soğuk almadan ya da migrenden kaynaklı olabilir. Sizin de mi geçmeyen baş ağrılarınız var? Doktorlar nedenini bulamıyor mu? Sizin de kafanızda kurtçuk olma ihtimali nedir, gelin hep beraber bakalım.

Kurtçuklar Vücuda Nasıl Girerler?

Her ağrının sebebi tabi ki kurtçuk değildir, bu konuda endişe etmenize gerek yok. Peki, eğer kafanızda kurtçuk varsa bu nasıl ve nereden gelmiş olabilir? Parazit adı verilen kurtçuklar hijyenin olmadığı her yerde vücudunuza girebilirler. Bu yerler şunlar olabilir;

Yurt dışından gelen egzotik meyvelerAvm gibi kalabalık yerler de tuvalet alanlarıToplu taşımalarİyi pişmemiş etlerİyi yıkanmamış marul gibi sebzeler

Tabii burada yazılanları yapmanız hemen vücudunuza parazit gireceği anlamına gelmez. Ancak hijyen olmayan ortamda parazitler daima vardır ve sindirim sistemi yoluyla bedenimize, kafamıza çok rahat girebilirler. Düşününce ne kadar ürkütücü geliyor öyle değil mi?

Beyinde Kurtçuk Belirtileri Nelerdir?

Beyinde parazite işaret eden bazı belirtiler vardır. Eğer baş ağrınız için doktora gittiyseniz ancak bir çözüme ulaşamadıysanız ve aşağıda ki belirtileri gösteriyorsanız, yeniden doktora başvurmak en doğrusu olacaktır. Bu belirtiler şu şekildedir;

Hafıza kaybıSürekli değişen ruh haliYoğun  halsizlikYemek yeme alışkanlığında değişmelerVücudun belirli yerlerinde uyuşmaŞiddetli baş ağrısıGörme de ani kayıp

Bu belirtilerin hepsi birleştiğinde sizin de beyniniz de kurtçuk olabilme ihtimaline işaret eder. Bu kurtçuklar beyin konforunda yaşamayı ve beyni kemirmeyi çok severler.

Nedeni Belli Olmayan Epilepsi Nöbetleri Aslında Kurtçuklar Yüzünden mi?

Dünya da 5 milyon kadar insan nedeni belli olmayan epilepsi nöbetleri geçiriyor. Peki bu epilepsi nöbetleri beyinde ki kurtçuktan kaynaklanıyor olabilir mi? Ulusal Sağlık Enstitüsü’nde Sindirim Sistemi Parazitleri Bölümü Başkanı Theodara Nash’ a göre bu sorunun cevabı evet. Nash bu konuyu şöyle ifade ediy12or; “Dünyada en az 5 milyon insanda epilepsi var. Bunun nedeni ise parazitlerden kaynaklı nörosisterozlar.”

Vücutta bulunan parazitler aslında genetik ve mikrobiyoloji açısından şahane yaratıklar. İncelenmeleri de bir o kadar kolay ve bilim insanlarına çok şey öğretiyorlar. Her ne olursa olsun insanın beynini bu yaratıklar ile paylaşması hoş bir durum olmasa gerek.

Tüm bu belirtileri gösteriyorsanız endişe etmeyin. Yani her belirti kesinlikle beyniniz de kurtçuk olduğu anlamına gelmez ki kurtçuklar sadece beyninizde de olmaz. Farklı organlarınızı da tercih edebilirler. Yine de eğer bu tür belirtiler gösteriyor isseniz en kısa zamanda doktordan yardım almanızda fayda var.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!