featured

182 Nedir? 182 Neden Arar? MHRS 182 Randevu Nasıl Alınır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

182 nedir sorusunun yanıtı, 182 tarafından vatandaş aramalarının yapılması sebebiyle merak ediliyor. 182 tarafından aranan ancak aramaya cevap veremeyen kişiler, 182 neden arar diye internet üzerinde araştırma yapıyor. İşte 182 MHRS’ye, hekim randevu sistemi hakkındaki dair tüm bilgiler…

182 Nedir?

182 nedir; hastane randevu sisteminin telefon numarasıdır. MHRS olarak bilinen merkezi hekim randevu sistemine ait bu telefon numarası üzerinden vatandaşlar, hastanelerden randevu alabilmektedir. Hastanelerden ve ilgili polikliniklerden randevu alınabilmesi için MHRS kullanımı şarttır. Vatandaşlar kolaylıkla telefonlarından hastane randevu 182 araması yaparak istediği tıp bölümünden ve doktordan randevu alabilmektedir.

Hastanelerden randevu alınabilmesi için internetten randevu alma yöntemi de kullanılabilmektedir. Ancak internet erişimi imkânı ve bilgisi bulunmayan kişiler Sağlık Bakanlığı 182 numarasını aramaktadır. Hastanelerden en kolay şekilde randevu alabilmenin yöntemi Alo 182’yi aramaktır.

MHRS 182 Randevu Nasıl Alınır?

182 nedir ve MHRS 182 randevu nasıl alınır sorusu da daha önce bu şekilde devlet hastanesinden randevusu almamış olan kişiler tarafından merak edilmektedir. Bu yöntem ile hastane randevu alma oldukça kolaydır. Kendiniz veya aile fertleriniz için randevu alabilirsiniz. Sabit telefonlarından ya da cep telefonlarından 182 araması yapan kişiler direkt olarak Sağlık Bakanlığı 182 çalışanlarına bağlanmaktadır.

Sağlık bakanlığına bağlı 182 mhrs çalışanlarına telefon ile bağlantı gerçekleştirildikten sonra telefondaki personel, kişilere hangi il ve ilçeden, hastaneden randevu almak istediğini sormaktadır. Hastane randevu almak için de kişiler verdikleri bilgiler doğrultusunda yönlendirilmektedir. Kişiler uygun olması durumunda, istedikleri doktordan istedikleri gün ve saatte randevu alabilmektedir.

Hastane randevu iptal etme işlemleri de aynı şekilde yapılabilmektedir. Dileyen kişiler 182 araması yaparak, dileyen kişiler de MHRS internet sitesinden randevu iptal yapabilmektedir. Randevunuzu iptal edebilirsiniz ancak bunun randevu saatinden 24 saat öncesinde gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

182 Neden Arar?

Son zamanlarda vatandaşlar telefonlarına gelen aramalardan dolayı 182 neden arar araştırması yapmaktadır. Randevu saatinde ve benzeri gibi durumlarda değişiklik olması halinde 182, randevu sahiplerini aramaktadır. Ancak günümüzde koronavirüs salgını sebebiyle randevu iptal ve değişiklikleri sık olmuştur. Bu nedenle de hastane randevu 182 daha fazla arama gerçekleşmiştir.

182 araması geldiğinde, telefondaki yetkili kişileri bilgilendirmekte ve randevunun neden iptal olduğunu açıklamaktadır. Ayrıca kısa mesaj yoluyla da randevuda yapılan değişiklik bildirilmektedir. Alo 182 nedir kısaca neden arama yapar sorusunun yanıtı; randevunun hastane veya doktor kaynaklı olarak iptal edilmesidir.

182 neden arıyor 2020 yılında çok sorulmuştur. Koronavirüs önlemleri nedeniyle sağlık hizmetlerinin de sınırlandırılması, doktorların covid-19 pozitif olması ve benzeri gibi nedenler, randevuların iptal olmasına neden olmuştur. 182’den gelen aramda iptal bilgisi verildikten sonra yeni bir randevu almak isteyip istemedikleri sorulmaktadır. Yeniden randevu almak isteyen kişiler, talepleri doğrultusunda işlem yapabilmektedir.

182 Neden Aranmıyor?

182 nedir ve çalışma saatleri nedir diye araştırma yapan kişiler; bu sistemin 7’24 kesintisiz olarak hizmet verdiğini görmektedir. Fakat kimi zaman hatlarda oluşan yoğunluk sebebiyle arama ve bağlanmada sorun çıkabilmektedir. Kimi zaman da teknik arıza yaşanması, 182’ye ulaşmada sorunlara neden olabilmektedir.

182 neden aranmıyor diye araştırma yapan kişiler; bu sorunla karşılaştığı zaman tekrar tekrar arama yapmayı denemelidir. Eğer arıza kısa süre içinde giderilmemişse veya hat yoğunluğu azalmamışsa MHRS e-Devlet sistemi üzerinden internet yoluyla randevu alma yolu tercih edilmelidir.

Neden Hastane Randevu 182 Randevusu Alamıyorum?

Kimi zaman vatandaşlar, 182’den neden randevu alamadığını merak etmektedir. 182 arama nedir araştırması yapan kişiler bilmelidir ki; bu yöntemle randevu alınabilmesinin bazı şartları vardır. 15 gün ve sonrası için talep edilen randevular, 182 üzerinden verilememektedir. Aynı şekilde MHRS uygulaması üzerinden de bu randevular alınamamaktadır. Uygulamaya giriş yapılabilmesi için kimlik numaranız gerekmektedir.

Ayrıca 182 nedir, bazı bölümlerden neden randevu alamıyorum şeklinde sorulara da cevap aranmaktadır. Örneğin; Romatoloji hastası olmadan, romatoloji polikliniğinden randevu almak isteyen kişiler ilk olarak Dahiliye bölümünden randevu almalıdır. Sevk olmadan bazı bölümlere randevu alınamamaktadır.

Başka bir örnek ile açıklamak gerekirse; Çene Cerrahisi ve Endodonti bölümleri de alan içinde ayrı bir uzmanlıktır. Buradan randevu almak isteyen kişiler öncelikle sıradan bir diş muayenesi olmalı, diş doktoru tarafından ilgili bölümlerden randevu alabilmesi için izin açılmalıdır.

182 Neyin Numarası Ücretlimi?

182 nedir araştırması yapan kişiler, 182 ücreti nedir diye de merak etmektedir. Sağlık Bakanlığı’na bağlı, hastane randevu sisteminin telefon numarası 182, acil durum numarası değildir. Bu sebeple de ücretlidir. Bu hattın ücreti, BTK tarafından belirtilen üst sınıra göre gerçekleştirilmektedir. Kısacası 182 mhrs nedir, ücreti nedir sorusunun yanıtı; sabit hatlara uygulanan ücret ile aynı olarak karşımıza çıkmaktadır.

Hiçbir ücret ödemeden de MHRS üzerinden hastane randevusu alınabilmektedir. Bunun için tercih edilmesi gereken yöntem; internet üzerinden MHRS’nin resmi sitesine giriş yapmaktır. Kişiler, TC kimlik numarası ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra dilediği gibi mhrs randevu alabilmektedir. Dileyen kişiler daha kolay randevu alabilmek açısından MHRS indir yaparak uygulama üzerinden işlem gerçekleştirebilmektedir. İsteyen kişiler mhrs mobil ücretsiz indirme yapabilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!