featured

Doğalgaz Faturası Nasıl Düşürülür? Doğalgaz Faturasını Düşürme Taktikleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğalgaz faturası nasıl düşürülür sorusu ilk faturaların gelmesinin ardından en çok aranan konulardan biri oldu. Yüklü faturalarla karşılaşan vatandaş, tasarruf yapmanın ve faturaları azaltmanın yolunu aramaya başladı.

Kış aylarında vatandaşların karşılaşmaktan en korktuğu şey hiç şüphesi doğalgaz faturasıdır. Doğalgaz kullanımının rahatlığı her ne kadar al benili olsa da faturada gözüken yüksek fiyatlar tüm rahatlığı unutturuyor. Aslında duş, ısınma ve ocak kullanımı olarak bakıldığında fiyatlar normal gibi gelse de yine de pahalı kullanımdan kaçınmak isteyenler tasarrufa yöneliyor.

Peteklerin temizliği, evin yalıtım durumu, doğru derecede kombi yakımı gibi taktikler sayesinde faturalar bir miktar düşürülebiliyor. Biz de sizlere bu taktiklerden bahsedeceğiz. Her birini uyguladığınız takdirde faturalarınız daha düşük gelecektir.

Doğalgaz Faturası Nasıl Düşürülür?

Sizlere bu yazımızda 6 adımda doğalgaz faturası nasıl azaltılır onu anlatacağız. Yapacağınız basit ve küçük tasarruflar sayesinde faturalarınız düşecek. Bu sayede ev ekonomisine katkınız olacak. Kısıtlı imkanları verimli kullanarak çok daha rahat bir kış geçireceksiniz.

İşte altın değerinde tasarruf önerileri…

1- Termostat Kullanarak %6 Tasarruf Sağlayın

Odalarda kullanılan termostatlar sayesinde ısı en verimli şekilde kullanılmaktadır. Odanın uygun sıcaklığını belirleyen ve sabitleyen termostatlar, kombinin gereksiz çalışmasının önüne geçer. Bu taktik sayesinde faturalarda %6 ya varan indirim sağlanır.

2- Kombi Derecesini Sabit Tutun

Yapılan en büyük hatalardan birisi sürekli olarak kombi derecesi ile oynamaktır. Kombi derecesi ile oynandığında su soğuyup ısınmaktadır. Bu nedenle de kombi çok daha fazla gaz harcamaktadır. Kombinizin en uygun ısıtma derecesini uzman kişilerden öğrenin ve o derecede ısıyı korumaya çalışın.

3- Kombi Sürekli Olarak Açık Dursun

Kombiyi kapatıp açmakta su soğumasına neden olmaktadır. Evden uzun süreli ayrılmadığınız takdirde kombiyi kapatmanız yanlış olacaktır. Bunun yerine en düşük ayara getirebilirsiniz. Bu sayede su soğumayacak ve fazla gaz tüketimi olacaktır.

4- Yoğuşmalı Kombi Kullanımı

YouTube video

Yoğuşmalı kombiler günümüzde daha çok tercih edilmektedir. Bunun nedeni ise daha tasarruflu ve çevre dostu olmasıdır. Uzmanlar tarafından da önerilen yoğuşmalı kombiler sağladığı verimli ısı sayesinde faturalara da olumlu etki yapmaktadır.

5- Doğalgaz Faturası Nasıl Düşürülür? Peteklerin Önünü Açın

Petekler evi ısıtan aracılardır. Pencere önüne konumlandırılan peteklerin üzeri genellikle perde ile kapatılmaktadır. Bu da ısının oda içerisinde yayılmasını engelliyor. Ve yine peteklerin önüne koltuk, kanepe ve masa konması ısının ev içerisine dağılmasını engellemektedir. Bu durumu düzeltirseniz daha verimli bir ısınma olacaktır. Bu sayede kombi daha çok çalışmak zorunda kalmayacaktır.

Doğalgaz Faturası Nasıl Düşürülür? Faydalı Öneriler

Doğalgaz faturasında azaltma yapabilmeniz için ev içinde olduğu gibi ev dışında da uygulayabileceğiniz taktikler vardır. Bu taktiklerin bir kısmı biraz maliyetli olsa da uzun vadede büyük kazanç ve rahatlık sağlamaktadır. Doğalgaz faturası nasıl azaltılır konusunda işinize yarayacak öneriler şunlardır;

Çatı katının en az 10 cm kalınlığındaki yalıtım malzemesi ile kaplamanız büyük bir tasarruf imkanı sağlayacaktır. Bu iş için maliyetiniz 2 yıl içinde elde edeceğiniz tasarrufla amorti edilecektir.Dış cephe yalıtımını mutlaka yaptırın. Duvarlara yapılacak olan yalıtımın maliyeti 5 yıl içinde tasarruflarla amorti edilecektir.Bina yapınıza uygun kombi tercih edin. Kombi alımı sırasında mutlaka bir uzman görüşüne başvurun.Oturma odaları için uygun sıcaklık 22 santigrat derecedir. 1 derece düşürerek 21 derecede kullanabilirsiniz. Yatak odalarını ise 20 santigrat yerine 19 derece ısıda tutarsanız %7 oranında tasarruf sağlayabilirsiniz.

Sıcak Su Doğalgaz Faturasını Etkiler mi?

Sıcak su kullanımı doğalgaz faturasını etkileyen önemli faktörlerden biridir. Ama ısınma kadar etkili bir faktör değildir. Yazın gelen faturalardan bunu görebilirsiniz. Yazın ocak ve su için kullanılan doğalgaz faturaya çok fazla dokunmamaktadır. Bu nedenle sıcak sudan yapacağınız tasarruf faturanızı pek etkilemeyecektir.

Doğalgaz Faturası Nasıl Düşürülür? Kışın Doğalgaz Faturası Ne Kadar Gelir?

YouTube video

Kış aylarında evlerin ısınması her ilde ve her evde farklı şekilde gerçekleşmektedir. Havaların ısısı, evlerin bakımı, peteklerin sağlığı faturaları büyük oranda etkilemektedir. Ortalama bir aile günlük 20 TL gaz tüketimi gerçekleştirirse aylık 600 TL fatura gelecektir. Bu durum tüm petekler yandığında gerçekleşecektir.

Tabi kombinizin yanma derecesi bu durumu değiştirecektir. Yalıtımı olmayan, 3+1 büyüklükte bir evin 5 peteğinin yandığını düşünelim. Bu ev günde 16 TL gaz tüketirse aylık 480 TL fatura ödeyecektir. Bu durumda da doğalgaz faturası nasıl düşürülür sorusu aranmaya başlayacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!