featured

Game Influencer Marketing ve E Spor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de birçok insan oyun oynamayı eğlenceli bir eğlence etkinliği olarak görmektedir. Ancak gerçek şu ki, e spor Türkiye hızla en kazançlı endüstrilerden biri haline gelmektedir. Aşina olmayanlar için e spor, profesyonel düzeyde oynanan rekabetçi video oyunudur. Müzik ve filmin yanında eğlencenin en önemli oyuncularından biri olarak yer alan küresel bir seyirci sporuna dönüşmüştür.

Sosyal Medyada Game Influencer Marketing ve E Spor Etkinlikleri

YouTube, Twitch ve Mixer gibi platformlar, oyuncuların oyunlarını haftanın yedi günü, günde yirmi dört saat yayınlamasına olanak tanımaktadır. Bu canlı yayın platformlarına akın eden izleyiciler, diğer saatler ve en sevdikleri oyuncularla stratejiler hakkında canlı sohbetler (ve sadece eğlenceli sohbetler!) yapılmaktadır.

Esporun sosyal medyası haline gelen platform ve oyuncuları ile hayran kitlesi arasında aynı şekilde iletişime izin vermektedir. Bu canlı etkileşim göz önüne alındığında, işletmeler kendi markalarını kolayca hesaba katabilir ve sözlerini, marka bilinirliğini ve marka bilinirliğini artırabilir. Peki bu nasıl yapılır? Tabiki game influencer marketing sayesinde.

Game Influencer Marketing ve E Spor Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir

Espor, dünya çapındaki geniş hayran kitlesiyle, şirketlere sponsorluk ve pazarlama yoluyla marka bilinirliğini artırma konusunda çekici bir fırsat sunmaktadır. Ancak, espor ortaklıklarına körü körüne girmek hızla geri tepebilir. Her markanın kendine özgü hedefleri vardır ve bunların karşılandığından emin olmak için özel aktivasyonlar gerektirir. İşletmeler kesinlikle bu hedefleri iletmeli ve markanız üzerindeki kısa ve uzun vadeli etkiyi ölçmek için yöntemlere sahip olmalıdır.

E Spor Ne İşe Yarar

Espor ağı, takımlar, en iyi oyuncular, turnuva organizatörleri, yayın platformları, oyun geliştiricileri ve izleyiciler gibi birçok katılımcının varlığı nedeniyle oldukça geniştir. Esports, şirketlere başka bir geniş tüketici pazarına ulaşmaları için bir ortam sağlar. Geliştiricilerin yenilikçi stratejileri ve e-spor pazarlama ajansları sayesinde görüntülemelerin ve online oyuncuların küresel sayısı her yıl artmaktadır.

Bir game influencer marketing, markaların izleyicileri için benzersiz pazarlama deneyimleri oluşturmasına yardımcı olabilir. Bu ortaklıklar, hayranların en sevdikleri espor yıldızlarıyla bağlantı kurmasına ve markaların aynı anda ürünlerinin reklamını yapmasına olanak tanır.

Başarılı bir game influencer marketing kampanyasının anahtarı, çalışmak için doğru espor influencer’ını bulmaktır. Markalar hedefleri konusunda net olmalı ve sadece hedeflerini ve değerlerini paylaşan influencerlar ile çalışmalıdır.

Detaylı bilgi için; https://www.gaminginturkey.com/en/portfolio_page/love-dance-duygu-koseoglu-game-influencer-marketing  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!