Vintage Ne Demek | 5 Adımda Vintage Modası
Vintage Ne Demek | 5 Adımda Vintage Modası

Vintage Ne Demek | 5 Adımda Vintage Modası

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vintage ne demek, vintage kelimesinin anlamı nedir, vintage tarz giyim nasıl olur, Retro vintage ile aynı anlama mı gelir? Bu yazımızda vintage ne demek konusunu ele aldık ve vintage tarz ile ilgili tüm merak edilenlere cevap verdik. İşte, vintage mobilyadan vintage giyime vintage nedir açıklamaları…

Her Dönemin Modası Vintage Tarz ve Eşya Seçenekleri

Vintage Tarz ve Eşya Seçenekleri
Vintage Tarz ve Eşya Seçenekleri

Vintage yaygın kullanım anlamıyla; yeni olmayan, eski, eski moda anlamlarına gelmektedir. Bu kelime günümüzde farklı alanlarda, farklı sektörlerde kullanılır durumda çünkü ‘’eski’’ kelimesinin yerine tercih ediliyor. 

vintage ürün ne demek

Özellikle alışveriş sektöründe sık kullanılması sebebiyle vintage ürün ne demek merak ediliyor. Eğer siz de nostalji esintisini seviyorsanız, buyurun vintage yaşam tarzı için tercih edebileceğiniz vintage eşya seçeneklerine…

1 – Vintage Mobilya Ürünleri ile Yaşam Alanlarınızı Güzelleştirin

Vintage Mobilya Ürünleri

Aslında vintage mobilya ne demek dendiğinde akla gelmesi gereken; eski zamanlarda üretilmiş, eski zamanlarda kullanılmış mobilyalar. Vintage mobilyalar da günümüzde antikacılarda satılıyor. Ancak antikacılardaki vintage mobilyalar fahiş fiyatlarla satışa sunulduğundan günümüzün mobilya firmaları vintage görünümlü yani retro mobilyaları satışa sunuyor.  

vintage görünümlü mobilya

Eğer siz de nostaljik esintilerle yaşam alanlarınıza farklı bir hava katmak ve güzelleştirmek istiyorsanız, vintage görünümlü mobilya tercih ederek bunu sağlayabilirsiniz. Eğer dilerseniz maliyeti daha ucuz olan vintage mobilya boyama yaparak da eski eşyalarınızı farklı bir görünüme kavuşturabilirsiniz.

Vintage Ne Demek Vintage Mobilya Nasıl Seçilir?

Vintage Ne Demek Vintage Mobilya Nasıl Seçilir?

Vintage mobilya seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta; renklerdir. Genel olarak bej, kahve tonları gibi zamanı olmayan renkler vintage retro mobilyalarda sıklıkla tercih ediliyor çünkü bu renkler hemen hemen her yere kolaylıkla uyum sağlıyor.  

vintage retro mobilyalar

Eğer vintage mobilya tercih etme nedeniniz, ortamı canlandırmak ise sıcak canlı renklerden yana seçim yapmalısınız. Sarı, turuncu, lila, mor gibi renklerle ve desenlerle bezeniş bu vintage retro mobilyalar bulundukları ortamları hareketlendirmeye yetiyor.

2 – Vintage Elbise ile Şıklığınıza Şıklık Katın

Vintage Elbise ile Şıklığınıza Şıklık Katın

Vintage elbise ne demek dendiğinde de anlaşılması gereken; eski ve kullanılmış olan tekstil ürünlerinin, elbiselerin günümüzde yeniden tercih edilmesi durumu. Vintage elbise modası da aslında bir endüstri haline gelmeden önce ikinci el kıyafet alışverişi yapılan yerler nedeniyle popülerdi. 

Vintage elbise ne demek
Vintage elbise ne demek

Kimi insanlar gerçekten eski kıyafet tutkunu olduğu için kimi insanlar da marjinal bir görünüme sahip olmak için ikinci el kıyafet tercih ediyordu fakat vintage modası bu duruma oldukça farklı bir soluk getirdi. Çünkü artık günümüzde çok daha ucuza vintage elbise sahibi olabilmek mümkün. Vintage elbise tesettür, vintage elbise abiye seçenekleriyle siz de sadelikle ve şıklıkla bulunduğunuz ortamlarda dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz.

3 – Vintage Gelinlik Ne Demek | Vintage Gelinlik ile Sıradışı Olun!

Vintage Gelinlik Ne Demek | Vintage Gelinlik ile Sıradışı Olun!
Vintage Gelinlik Ne Demek | Vintage Gelinlik ile Sıradışı Olun!

En özel gününüzde alışılmışın dışına mı çıkmak istiyorsunuz? O zaman gelinlik tercihinizi alışılagelmiş gelinlik modellerinden değil, vintage gelinlik helenistik gelinlik modellerinden tercih etmelisiniz.  

vintage gelinlik helenistik gelinlik
vintage gelinlik helenistik gelinlik

Vintage gelinlik ne demek anlamına bakıldığında, eski ve eski moda anlamlarıyla karşı karşıya kalındığı için sıradışı olmak mümkün değil gibi görünüyor. Ama aslında hiç de öyle değil! Son yıllarda birbirinin aynısı ya da çok benzeri gelinlikler yerine vintage gelinlikler tercih ederek en özel gününüzde ihtişamı, şıklığı ve sıradışılığı yakalayabilirsiniz. Üstelik vintage gelinlik tesettür seçenekleri de bulunuyor. Kısacası; her kadın için uygun bu tarz gelinlik bulmak mümkün.

Vintage Gelinlik Nasıl Seçilir?

Vintage ne demek, vintage gelinlik nasıl seçilir konularında yardıma ihtiyacınız varsa şimdi sayacağımız noktalara oldukça dikkat edin. Vintage gelinlik, sade bir şıklığın ön planda olduğu gelinliklerdir. Bu nedenle de eğer bu vintage tarz bir gelinlik tercih edecekseniz, saçınızdan tırnağınıza, makyajınızdan ayakkabınıza kadar vintage uyumlu olmalısınız. 

YouTube video
Vintage Gelinlik Nasıl Seçilir?

Vintage gelinlik seçerken öncelikle hangi dönemi yansıtmak istediğinize karar vermelisiniz. Örneğin; Helenistik dönemin görkeminden yararlanmak istiyorsanız Helenistik gelinlik modellerine bakmalısınız. Ve bununla uyumlu olarak ince pırıltılı veya incili sade tokalardan, takılardan yararlanmalısınız. Hatta ayakkabınız bile Helenistik çizgiler taşımalı. Dolayısı ile vintage tarz gelinliklerde abartıdan uzak durulmalı.

4 – Vintage Saat Ne Demek | Vintage Saatler ile Klasik Bir Görünüme Sahip Olun!

Vintage Saat Ne Demek
Vintage Saat Ne Demek

Vintage ne demek, vintage saat ne demek merak ediyor olabilirsiniz. Vintage saat de eski dönemleri anımsatan saatler anlamına geliyor. Günümüzde baba, anne, dede yadigarı olarak kullandığımız saatler de bu kategoriye giriyor. Ancak saat tutkunuysanız, aile büyüklerinizden kalma eski bir saatiniz yoksa ve sade görünümlü, her kıyafete uyum sağlayan bir saat arayışınız varsa vintage saat markaları modellerine göz atabilirsiniz. 

 vintage saat markaları
vintage saat markaları

Vintage saat modelleri çoğu kişi tarafından tercih ediliyor çünkü sade ve klasik görünümüyle her kıyafet tercihine uyum sağlıyor. Sizin de aradığınız her zaman kullanabileceğiniz bir saat ise Vintage saat seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

5 – Vintage Aksesuar ile Şıklığınızı Tamamlayın

Vintage Aksesuar ile Şıklığı
Vintage Aksesuar ile Şıklığı

Erkeklerin ve özellikle kadınların kullanmayı sıklıkla tercih ettiği aksesuarlar, güzelliğin ön plana çıkarılmasında oldukça etkili. Vintage kemer, vintage gözlük, vintage yüzük, vintage toka bunlardan bazıları. 

Vintage Ne Demek Türkçe Anlamı Nedir?
Vintage Ne Demek Türkçe Anlamı Nedir?

Sıradan günlerinizde olduğu gibi özel günlerinizde de daima şıklığı yakalamak istiyorsanız, bulunduğunuz ortamlarda benzersiz olmak istiyorsanız vintage aksesuarlar tercih edebilir, ön plana çıkabilirsiniz.

Vintage Ne Demek Türkçe Anlamı Nedir?

Vintage Ne Demek Türkçe Anlamı Nedir?
Vintage Ne Demek Türkçe Anlamı Nedir?

Vintage ne demek diye sorulduğunda akla ilk gelen; eski, modası geçmiş anlamlarıdır. Ancak vintage kelimesinin anlamları sadece bunlarla sınırlı değildir. Çünkü vintage kelimesi, bağbozumu, bir mevsimin bağ ürünü, mevsiminde çıkarılmış olan şarap anlamlarına da gelmektedir. 

Vintage kelimesinin anlamı
Vintage kelimesinin anlamı

Vintage kelimesinin anlamı ‘’kaliteli’’ olarak da karşımıza çıkmaktadır. Kaliteli bir şaraptan, kaliteli bir mobilyadan ya da kaliteli bir tekstil ürününden de bahsederken vintage kelimesi kullanılabilmektedir. Bu kelimenin farlı alanlarda sıklıkla kullanılması da vintage ne demek turkce sorusunu akıllara getirmektedir.  

Vintage Türkçe anlamı

Vintage Türkçe anlamı yaygın olarak; eski, eskimiş, eski moda anlamlarıyla kullanılmaktadır. Bu nedenle de eskinin modası olan kıyafetler, mobilyalar, dekorasyon ürünleri, takılar ve benzeri gibi her şey için vintage diye bahsedilmektedir. Ancak vintage ne demek tdk sözlüğünde yazmamaktadır çünkü Türkçe ya da Türkçeleşmiş bir kelime değildir.

Vintage Ne Demek İngilizce Anlamı

Vintage Ne Demek İngilizce Anlamı

Vintage ne demek öğrenmek için bakılması gereken sözlük; İngilizce sözlüktür. Çünkü bu kelime İngilizce kökenlidir ve Türkçe sözlükte yer almamaktadır. Ancak toplumumuzda yaygın kullanım nedeniyle de sıklıkla telaffuz edilmektedir.   Vintage ne demek İngilizce anlamları birbirinden farklıdır. İlk olarak Vintage, bağbozumu olarak İngilizce sözlükte açıklanmıştır. Bir mevsimin bağ ürününe de vinatege denilmektedir. Ayrıca mevsiminde çıkarılan şarap için de vintage kelimesi kullanılmaktadır.  

Vintage ne demek İngilizce anlamları

Toplumumuzda vintage ne demek dendiğinde akla ilk gelen; eski modadır. Vintage İngilizce ne demek; kaliteli, seçkin ve iyi olarak da tanımlanmıştır. Dolayısı ile kaliteli ve seçkin ürünler için de bu kelime kullanılabilmektedir.   Son olarak İngilizce sözlükte vintage ne demektir açıklamasına modası geçmiş, eski anlamları da eklenmiştir. Kısacası; vintage ne demek İngilizcede kullanıldığı yere, cümleye göre değişmektedir.

Vintage Okunuşu Nasıl?

Vintage Okunuşu Nasıl?

Vintage ne demek İngilizcede bakıldığında vintage okunuşu da yazmaktadır. Bu kelime sözlükte vintage olarak yazmakta ancak vintic olarak okunmaktadır.   Bilindiği üzere İngilizce’de aksanlara göre kelimelerin telaffuzu farklı olabilmektedir. Bu nedenle vintage okunuşu sadece vintic değildir. Vintıj olarak da okunduğunda yanlış olmamaktadır.

Vintage Nedir | Vintage Tarzı Ne Demek | Vintage Tarz Nasıl Olur?

Vintage Tarzı Ne Demek

Her ne kadar vintage ne demek diye araştırıldığında karşımıza seçkin ve kaliteli gibi anlamlar çıksa da vintage tarz bu anlamla ilişkili değildir. Vintage tarz dendiğinde akla ilk gelen; eski modadır. Yani; eski yılların, dönemlerin modasına uygun olan tekstil ürünlerini, takı ve aksesuarlarını kullanan kişilerin tarzı vintagedır. 

Vintage giyim tarzı
Vintage giyim tarzı

Vintage giyim tarzı sürekli olarak aynılığı ifade etmemektedir. Çünkü her dönemin giyim tarzı farklıdır. Örneğin; 70’ler giyim tarzı, 80’ler giyim tarzı, 90’lar giyim tarzı birbirinden oldukça başkadır. Hatta günümüzde 1950’lerin giyim alışkanlıklarını canlandıran kişiler de vardır. Özellikle uluslararası yayın platformlarında yayınlanan diziler, filmler vintage giyim tarzının canlanmasında oldukça etkilidir. 

Vintage nedir vintage tarz nasıl olur

Vintage nedir vintage tarz nasıl olur diye araştırıldığında farklı farklı tarzlar göze çarpmaktadır. Bunun nedeni her dönemin modasının farklı oluşudur. Hatta modanın 30 yılda bir eskiye döndüğü söylenmektedir ve günümüz moda anlayışına bakıldığında da bu açıkça görülmektedir. Şu an 2000’li yılları yaşarken, moda olarak hala 1980’lerin, 1970’lerin ikonik ürünlerinin tercih ediliyor olması da bunun kanıtı niteliğindedir.

Vintage Giyim Ne Demek | Vintage Style Ne Demek ?

Vintage Giyim Ne Demek | Vintage Style Ne Demek ?
Vintage Giyim Ne Demek | Vintage Style Ne Demek ?

Vintage giyim, eski ürünler için söylenmektedir. Geçmişe ait giyim ürünlerinin günümüzde tercih edilmesi vintage modası anlamına gelmektedir. Hatta en kaba tabiri ile kıyafet seçimleriyle nostaljik bir görünüm kazanmak vintage olarak tanımlanmaktadır.

1 – 1950’lerin Modası Günümüzün Vintage Giyim Tarzı

1950’lerin Modası Günümüz
1950’lerin Modası Günümüz

İkinci Dünya Savaşı’nın bitmesi, 1950’li yıllarda modayı yeniden canlandırdı ve New Look moda akımı başladı. Bu dönemde kadınların ince belleri kıyafet ve iç çamaşırı tercihleri ile ön plana çıkarıldı. Çanta ve ayakkabı uyumlarının göze çarptığı 1950’li yıllarda özellikle şapka ve eldiven kullanımı yaygınlaştı. 

New Look moda akımı
New Look moda akımı

Eğer günümüzde 1950’li yılların modasını canlandırmak istiyorsanız siz de ince bel görüntüsü için gerekliyse korse kullanmalı, ayakkabı ve çantanızın renk uyumuna dikkat etmeli, mutlaka şapka ve eldiven tercih etmelisiniz.

2 – 1960’ların Modası Günümüzün Vintage Giyim Tarzı

1960’ların Modası Günümüzün Vintage Giyim Tarzı
1960’ların Modası Günümüzün Vintage Giyim Tarzı

1960’lı yıllarda kumaşların çeşitlenmesi sayesinde hazır giyim sektörü de büyük bir ivme kazandı. Bu dönemde hippi modası, beat modası, mod moda akımı başlamıştır. 1950’lerin çizgisinden farklı olarak etek ve elbise boyları kısalmış, kumaşlar renklenmiş, aksesurarlar da daha fazla kullanılır hale gelmiştir.

3 – 1970’lerin Modası Günümüzün Vintage Giyim Tarzı

1970’lerin Modası Günümüzün Vintage Giyim Tarzı
1970’lerin Modası Günümüzün Vintage Giyim Tarzı

1970’li yıllar, gençlik hareketlerinin ivme kazandığı yıllar olarak biliniyor ve bu hareket, moda dünyasına da önemli ölçüde yansımış. Çünkü kıyafetler giderek cesurlaşmaya başlamış ve çizgiler daha da derinleştirilmiş. Erkekler de bu dönemde İspanyol paça pantolonlarla dikkat çekmiş. Bu dönem de bohem tarzı da oldukça öne çıkmış.

4 – 1980’lerin Modası Günümüzün Vintage Giyim Tarzı

1980’lerin Modası Günümüzün Vintage Giyim Tarzı
1980’lerin Modası Günümüzün Vintage Giyim Tarzı

Geçmiş dönemlere göre 1980’li yıllar aşırılığın ön plana çıktığı zamanlar olmuş ve bu durum moda dünyasında da kendisini hissettirmiş. Özellikle neon renklerin popülerlik kazandığı bu yıllarda taytlara ve tozluklara, rahat giyime yönelim gerçekleşmiş.

5 – 1990’ların Modası Günümüzün Vintage Giyim Tarzı

1990’ların Modası Günümüzün Vintage Giyim Tarzı
1990’ların Modası Günümüzün Vintage Giyim Tarzı

Yakın geçmişimiz olan 90’lar modasında, 80’li yıllara göre bir sadeleşme söz konusu. Aşırı kıyafetler ve neon renkler 90’lı yıllarda kendisini sadeliğe ve rahatlığa bırakmış. Yüksek belli kotların, crop bluzların yoğun olarak tercih edildiği bu dönemde ekose eteklere de sıklıkla yer verilmiş. İçinde bulunduğumuz 2000’li yıllarda 90’ların etkisi hala yaşanıyor.  

Vintage Love Ne Demek?

Vintage Love Ne Demek?

Vintage love İngilizce çeviri yapıldığı zaman ‘eski aşk’ olarak karşımıza çıkıyor ancak vintage giyim tarzını seven kişiler için kullanılıyor. Eğer tercihlerinizde sıklıkla vintage ürünlere yer veriyorsanız siz bir vintage lover yani eski modayı sever olabilirsiniz.

Retro Vintage Ne Demek ?

Retro Vintage Ne Demek ?

Retro ne demek dendiğinde çoğu zaman vintage ne demek anlamı akıllara gelmekte. Retro vintage kelimeleri günümüzde sanki aynı anlamlardaymış gibi kullanılıyor. Gerçekte ise bu iki kelimenin anlamları arasında ciddi bir fark var.

Retro ne demek

Vintage eski, eskimiş olan yani gerçekten eski döneme ait anlamında, retro ise eski görünümlü anlamına gelmekte.   Retro ile vintage arasındaki fark birinin gerçekten eski diğerinin ise eski görünümlü yeni ürünler olması. Dolayısı ile bir ürünü antikacıdan alıyorsanız o vintage, yeni üretim yapılmış mağazadan alıyorsanız retro oluyor.

American Vintage Ne Demek ?

American Vintage Ne Demek ?

American vintage style yani Amerikan vintage tarzı, Amerikan çizgileri olan ürünler demektir. Genel olarak sweatshirt, tshirt, pantolon ve kot ceketler için giyim sektöründe bu tabir kullanılmaktadır. Pek çok giyim markası American vintage ürünleri satmaktadır. Çünkü bu giyim ürünlerinin modası hiç geçmemektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!