featured

Düz Karın Egzersizleri ile Evde Neler Yapılabilir? Düz Karın Egzersizleri ve Düz Karın Diyeti ile Evde Kalın Spor Salonuna Gitmeyin!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Düz karın egzersizleri yapmayan bir çok insan gecesini gündüzünü spor salonunda geçiriyor. Düz karın egzersizleri ile birlikte düz karın diyeti uygulayanlar ise kısa sürede istedikleri forma ulaşabiliyor. Bunun için yapacağınız şeyler aslında gözünüzde büyüttüğünüz kadar zor değil. Düz karın diyeti ile kısa sürede uygulayacağınız düz karın egzersizleri, istediğiniz forma kolaylıkla ulaşmanızı sağlayacaktır. 

Düz Karın Egzersizleri ile Evde Kilo Verilir mi?

Düz karın egzersizleri için spor salonuna gitmek, evde egzersiz yapamayacağınız anlamına gelmez! Ayrıca sadece 20 kez tekrarla, vücudunuzdaki mucizevi değişiklikleri hissedeceksiniz. Elbette, birkaç pratik ev egzersizi ile spor salonuna gitmiş gibi egzersiz yapmak imkansız değildir. Unutulmaması gereken tek bir şey var!

Sporun düzenli olarak yapıldığı ve ağırlığın her geçen gün arttığı bir gerçektir. Yani haftada 5 gün egzersiz yapmanıza rağmen önümüzdeki hafta hiç egzersiz yapmayacaksınız, kas gelişimi söz konusu olduğunda size herhangi bir fayda sağlamayacaktır. İsterseniz şimdi düz karın egzersizleri ve düz karın diyeti nasıl uygulanır birlikte bakalım…

1- Düz Karın Egzersizleri Evde Yapılabilir mi?

Düz karın egzersizleri yaparak dümdüz bir karın sahibi olmak kim istemez ki? Sizin için hem iyi hem de kötü haberlerimiz var. Mekik veya başka egzersizler yapmadan karnınızı inceltebilirsiniz. Diğer bir deyişle, egzersiz hayatınıza renk katsada spor salonunda göbek eritmek için çok fazla zaman harcamanıza artık gerek yok. Ayrıca düz karın egzersizlerini sabah aç karnına mı yapmak daha iyi yoksa tok karnına mı merak ediyorsanız, sabah sporu aç karnına yapılır mı konulu yazımıza göz atmayı unutmayın!

A) Düz Kargın Egzersizleri Yaparken Üzerinizde Stres Barındırmayın!

Düz karın egzersizleri ne kadar spor yaparsanız yapın, biraz stres altında olsanız bile beyniniz kortizol üretimini artıracaktır. Bu hormon, karın bölgesinde aşırı yağ depolanmasına neden olur. Karnınızın kalınlaşmasına tahammül edemiyorsanız, lütfen basıncı azaltın! Yoga ve derin nefes alma gibi aktiviteler stresi ve endişeyi azaltmaya yardımcı olabilir. Bu aktiviteler vücuttaki parasempatik sinirleri harekete geçirir ve otomatik olarak gevşemenizi sağlar.

B) Düz Bir Karın İçin Uyku Süresinizi Kısa Tutmayın!

Vücudunuzun dinlenmesine izin vermezseniz, yeterince uyuyamazsınız ve kaliteli uyku alamazsınız. Bu kortizol seviyelerindeki artışı desteklediğiniz anlamına gelir. Kortizol stres altında arttıkça, uykusuzluktan da etkilenebilir ve karın yağının artmasına neden olabilir. Göbek yağı ile mücadele etmek istiyorsanız günde en az 7-8 saat uyumaya dikkat etmelisiniz. Uyuyamıyorsanız rahatlamak ve uykuya dalmanızı kolaylaştırmak için papatya ve adaçayı gibi bitki çaylarını kullanabilirsiniz.

C) Düz Kargın Egzersizleri Yaparken Probiyotik İçerikli Gıdalar Tüketin!

Probiyotik içeren yiyecekler yemek bağırsak florasını sağlıklı hale getirerek göbeğin incelmesine yardımcı olabilir. Aynı zamanda süt ve süt ürünlerini tükettikten sonra şişkinlik yaşayan kişilerden biriyseniz probiyotikler yardımı ile bu sorundan kurtulabilirsiniz. Menünüze en iyi probiyotik kaynaklarını (yoğurt ve kefir gibi) eklediğinizden emin olun. Yararlı bakteri içeren yiyecekler yeme alışkanlığını geliştirerek, değişimlerinizi kısa sürede görebilirsiniz.

Ç) Düz Kargın Egzersizleri Yaparken Şişkinlik Yapan İçeceklerden Uzak Durun!

Bira içmek istiyorsanız, en azından azaltın! Zaman zaman sosyal içici olmanın bir sakıncası yoktur ancak bu alışkanlığı geliştirmek belde hiç sevmediğiniz katmanların oluşmasına neden olabilir. Zira yapılan araştırmalar göstermiştir ki özellikle akşamları alkollü içeceklerin fazla tüketilmesi doğrudan şişkinlik ile ilgilidir. Şişkinlikle mücadele etmenin en iyi yolu vücuda ihtiyaç duyduğu suyu sağlamaktır. Her yemekten önce iki bardak su içmek şişkinliği ve şişliği tamamen ortadan kaldırabilir.

D) Düz Kargın Egzersizleri Yaparken Tuz ve Sodyum İçeren Besinlerden Uzak Durun!

Tuz, sindirim sistemi hastalıklarına ve şişkinliğe neden olabilir. Ödem sorunu, tuzdan aldığınız sodyum vücutta aşırı su tutulmasına neden olduğu için ortaya çıkar. Dışarıda tükettiğiniz hamburger, pizza, bisküvi vb. İşlenmiş gıdalardan kaçının. Bunların düzenli tüketilmesi aşırı sodyum alımına yol açarak ödem ve şişkinlik gibi sorunlara neden olabilir.

2- Düz Karın Egzersizleri Evde Nasıl Uygulanır?

Düz karın diyeti yanında düz karın egzersizleri yaparsanız, etkiyi daha kısa sürede görebileceğinize emin olabilirsiiz. Göbek yağı, birçok kişinin şikayet ettiği durumlardan biridir. Şeker, beyaz un, trans yağlar ve işlenmiş gıdalar tüketimi karın yağlarının sebeplerinden biri olabilir. Stres ve genetik faktörler de göbek yağına neden olabilir.  Evde kolay ve hızlı bir şekilde uygulanabilen etkili düz karın egzersizleri sayesinde karın yağlarından kurtulabilir ve karın kaslarını güçlendirebilirsiniz.

Abdominal crunch

Düz karın egzersizleri mekik, en yaygın karın egzersizlerinden biridir. Doğru uygularsanız hızlı bir şekilde sonuç alabilirsiniz. Yere uzanın ve belinizde boşluk bırakmadan sırtınızı yere temas ettirin. Her iki elinizi de başınızın arkasına koyun ve dizlerinizi bükerek ayaklarınızı yere sabit bir şekilde koyarak bacaklarınızı bükün. Omuzlarınızı yerden kaldırın, ardından tekrar indirin. Yerden kalkarken lütfen yarım saniye pozisyonunuzu koruyun. Mekik, alt karın kaslarına etki eden egzersizlerdir. 15 tekrar ve 3 set olarak egzersiz yapabilirsiniz.

Side crunch

Düz karın egzersizleri bir sırt üstü yatın, dizlerinizi bükün ve sağ elinizi başınızın arkasına koyun. Sol omzunuzu yerden kaldırın, yarım saniye bekleyin ve ardından başlangıç ​​pozisyonuna geri dönün. Diğer tarafta hareketi tekrarlayın. Yan sıkılaştırma, karın bölgesindeki yağların atılmasına yardımcı olur ve bu kas grubunun güçlenmesine ve sıkılaşmasına yardımcı olur. 3 set ve 15 tekrar çalışabilirsiniz.

 Plank

Çekirdek kısmı yoğun bir şekilde çalıştıran plank egzersizi düz karın egzersizleri yapıldığı gibi aynı zamanda kalça ve bacak kaslarını güçlendirmek için de en etkili egzersizlerden biridir. Yere uzanın, dirseklerinizi 90 derece bükün ve ayak parmaklarınızın desteğiyle havada durun. Pozisyonu 15-20 saniye tutun, ardından 2-3 set hareketi tekrarlayın. Egzersiz sırasında karın ve kalça kaslarınızı sıkılaştırarak egzersizi daha etkili hale getirebilirsiniz. Ek olarak, tahtalar düzgün duruşu korumak ve omurgasını güçlendirmek isteyenler için idealdir. Tecrübe birikimi ile egzersiz süresini 2-3 dakikaya çıkartabilirsiniz.

3- Düz Karın Diyeti Nasıl Yapılır?

Düz karın egzersizleri ile düz karın diyeti kilo verme sürecinde çok önemli bir rol oynadığını doğrulandı. Elbette, egzersiz ve diyet kombinasyonu göbek yağını ortadan kaldırabilir ve bu da bu süreci yönetmemize yardımcı olur. Ayrıca bu sürecin kişinin metabolizması ve özelliklerine göre değişeceği unutulmamalıdır. 1 haftalık Düz karın egzersizleri örnek menüsüne bir göz atalım. Unutmadan! Bu diyet haftada 2 gün yapılacak:

Ana öğünler: 

2 dilim ananas1 adet yumurta1 parça light dil peyniriBol salata ve sebze sote (yağsız)

Bu malzemeleri sadece ana öğün olarak tüketmeniz gerekmektedir. Ayrıca sabah, öğle ve akşam tekrar tüketilmesi gerekmektedir. Tüm bunları uygularken düz karın egzersizleri yapmayı da unutmayın!

Ara öğünler

1 bardak kefir10 adet çiğ badem

Bu malzemeler ara öğünde tüketilmesi gereken malzemelerdir. Kefirin faydaları nelerdir merak ediyorsanız, ilgili yazıya da bakabilirsiniz. 

4- Bonus! Bir Yandan Düz Karın Diyeti Yaparken Düz Karın Egzersizi ile Karşılıklı Spor Yapmaya Ne Dersiniz?

YouTube video

Düz karın egzersizleri yapmak istiyorsanız, sizler için çok faydalı bir içerik getirdik. İyi sporlar! 🙂

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!