featured

Sebze Makarnası Tarifi ile Vegan Lezzetler Yaratmak Mümkün! Vegan Lezzetli Sebze Makarnası Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sebze makarnası tarifi ile vegan lezzetler sürecinizi renklendirmek elinizde! Sebze makarnası nasıl yapılır sorusunu sıklıkla aratanlar için birbirinden güzel sebze makarnası tariflerini sizin için hazırladık!

Sebze makarnası tarifi arayan birçok kullanıcı sebze makarnası nasıl yapılır sorusunun cevabını ararken bilgi kirliliğine yol açacak tarif listeleriyle karşılaşabiliyor. Sebze makarnası tarifi ile vegan lezzetler arayanlar bir yere ayrılmasın! Bu yazımızda hep birlikte sebze makarnaları yapıyoruz!

Sebze Makarnası Tarifi ile Sağlıklı Yaşam Mümkün mü?

Sebze makarnası tarifi ile birbirinden güzel ve kalorisiz makarnaları keyifle menünüze katabilirsiniz. Son günlerde yükselişe geçen vegan beslenme trendi, birbirinden farklı yemek tariflerinide hayatımıza soktu. Bunların başında da sebze makarnaları ve sebze makarnası tarifleri geliyor! Peki ama gerçekten sebze makarnaları ile beslenme sağlıklı mı? Sebze makarnası yiyerek kilo verilir mi? Gelin birlikte bakalım!  

1-    Sebze Makarnası Tarifi ile Kilo Vermek Mümkün mü?

Sebze makarnası tarifi ile kilo vermek isteyen vegan kişiler, aynı zamanda bu tariflerin gerçekten kalorili olup olmadığı konusunda da şüphe taşıyor. Aslına bakarsanız makarnanın her türlüsü beyaz un ile yapıldığında sağlıksız olabilmekteyken, karabuğday unu ve siyez gibi glütensiz unlarla yapılan makarnalar da bir o kadar sıkıntı yaratmıyor! Sebzelerin içindeki vitaminin, glütensiz ve kalorisiz unla birleştiğini düşünürsek, sebzeli makarna tarifi ile kilo vermek bu süreçte kaçınılmaz olacaktır!  

Tüm bunların yanında düzenli spor yaparak kilo verme sürecinizi daha hızlı hale getirebilirsiniz. Bunun için dilerseniz düz karın egzersizleri ile evde kilo vermek konulu yazımızı inceleyebilirsiniz. 

2-    Sebze Makarnası Tarifi için Sebze Makarna Makinesi Şart mı?

Sebze makarnaları ile menünüze renk katmak isterseniz yapabileceğiniz bir çok sebze makarnası tarifi mevcut. Bunun için özellikle bir sebze makarna makinesi şart mı diye düşünenler için hemen belirtelim ki, makarna makinesi şartı aranmıyor! Basit bir oklava veya merdane yardımı ile, makarna hamurunuzu kolaylıkla hazırlayabilir, elinizle ya da zücaciyecilerden alabileceğiniz makarna kesme aletleri ile istediğiniz boyda ve şekilde makarnalar elde edebilirsiniz.  

3-    Sebze Makarnası Nasıl Yapılır? Sebze Makarnası Tarifleri Nelerdir?

Sebze makarnası tarifi ile sevdiklerinize ve kendinize renkli ve sağlıklı makarnalar yapabilmeniz için birbirinden lezzetli tarifler mevcut. Sebze makarnası nasıl yapılır merak ediyorsanız, sizi daha fazla bekletmeyelim! İşte birbirinden lezzetli vegan sebze makarnaları!  

A) Bol Sebzeli Sebze Makarnası Tarifi

Sebze makarnaları karbonhidrat açısından zengin ayrıca oldukça lezzetlidir. Sevdiklerinize şık bir sunumla sebzeli makarna menüleri sağlayabilir, evde rahatlıkla sebzeli makarna tarifleri yapabilirsiniz.   Malzemeler:  

1 paket makarna (500 gr)1 soğan1 kırmızı tatlı biber1 sarı dolmalık biber3 yeşil biber1 havuçBir fincan çaydan biraz daha fazla soya sosuTuz6 yemek kaşığı sıvı yağ7 bardak kaynar su

Sebze Makarnası Tarifi Yapılışı:

Sebze makarnası tarifi uygulamadan önce ilk başta derin bir tencerede 7 bardak su ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin. Tencereyi açın ve kaynamaya başlayınca 1 çay kaşığı tuz ve 1 paket makarna ekleyin. Ortalama 8-10 dakika pişirin. Pişmiş makarnayı süzgeçten geçirin. Ayrı bir tencerede 6 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin, ardından soğanı halka şeklinde doğrayın. Soğanlar yumuşayınca kırmızı, sarı ve yeşil biberleri ekleyin. Biberleri kavurduktan sonra doğranmış havuçları sebzeli makarna ilave edin. Her şey piştikten sonra soya sosunu üstüne dökün, 1-2 dakika daha pişirin ve ardından ocaktan alın.  

B)    Sebzeli Makarna Sosu Tarifi

Masada eksik olmayan sebzeli makarna tarifinizi nasıl daha lezzetli hale getirmek ister misiniz? Makarna sosu, yemeğinize eşsiz bir lezzet katabilir. Makarna, pratikliği nedeniyle çok popülerdir ve farklı çeşitlerde sunulur. Ancak lezzetli makarna yapmanın ilk adımı, uygun sosa aroma eklemektir. Normal makarna, yoğurt, ketçap ve ketçap yemekten sıkılanlar için sebzeli makarna sosu tarifi:  

Sebze Makarnası Sosu Yapılışı :  

Öncelikle sebze makarnası ve sosu aynı anda yapmamız gerekiyor. Makarna için de kaynar su kullanacağız. Spagetti yapacaksanız makarna suyunu ocağın üzerine koyun. Kaynattıktan sonra 1 yemek kaşığı tuz ekleyin. Makarnayı içine atın 8 dakika kaynatın. Bu sırada sebze makarnası makinesi ya da sebze makarnası aleti özellikle aramanıza gerek yok!  

Sebze makarnası aleti aramak için bir telaşa girmediyseniz, soğan ve havuçları yağda 1 dakika rendeledikten sonra kalan tüm sebzeleri ve baharatları tavaya koyun ve 3 dakika daha soteleyin. Ayrıca biber ve domates sosu ekleyin. Pişmiş sebze makarnası hazırsa, sosunu üzerine ekleyin. İstenilen oranda işlem yapabilirsiniz. Ocaktan tereyağını aldıktan hemen sonra tereyağını ekleyin. Sosu makarnanın üzerine döktükten sonra kekik ve peynir ile servis yapın. Çeşitli baharatlar da ekleyebilirsiniz.  

C)    Kabak Erişteli Hindi Köfte Tarifi

Sebze makarnası tarifi için hazırladığımız bu tarifte hazırlık süresi 15 dakika! 10 dakikada yapabileceğiniz bu tarifle, toplam 2-4 arası porsiyonlar elde edebilirsiniz. İsterseniz malzemelerimize geçelim…  

Malzemeler:  

½ küçük kabak, spiral kesilecek250 gr yağsız hindi kıyma1 diş sarımsak (ezilmiş)1 tatlı kaşığı kuru maydonoz½ tatlı kaşığı kekik1/1 tatlı kaşığı fesleğen¼ tatlı kaşığı toz soğan1 tutam pul biberTuz ve karabiber1 yemek kaşığı zeytinyağı

 Sebze Makarnası Tarifi Kabak Erişteli Hindi Köfte Yapılışı:  

Sebze makarnası için hazırlamış olduğunuz zeytinyağı hariç tüm malzemeleri bir kapta karıştırın. 2 büyük ya da 4 küçük köfte şekillendirin. Her iki taraflarını da tuz ve karabiber ile çeşnilendirin. Bir ızgara tavasında zeytinyağını iyice ısıttıktan sonra köftelerin her yüzünü de beşer dakika pişirin. Tercihinize göre salatanın üzerinde tahıllı bir dilim ekmek servis edebilirsiniz.  Tam buğday ekmeğinin faydaları say say bitmez. Bunun için detaylı bilgiye sahip olmak isterseniz, ilgili yazıyı inceleyebilirsiniz. 

4-    Sebze Makarnası Tarifi Dışında Veganlar Ne Yer?

Sebze makarnası tarifi severler vejetaryen beslenmede en önemli besinin baklagiller olduğu söyleyebilir. Vegan bir menüde nohut, mercimek, fasulye, bezelye ve barbunya gibi lezzetli ve besleyici baklagiller bunların yerini alıyor.

Sebze makarnaları içinde de bulunan bitkisel yağlar da (zeytinyağı, ayçiçek yağı ve ceviz yağı gibi) yağ talebini karşılar.   Köklerinden düşmemiş tüm sebzeler, çiğ fındık, soya ürünleri, vegan menülerde yaygın olarak kullanılan besinlerden bazılarıdır. Ayrıca kinoa, bulgur, mısır gibi, tahıllar da vegan diyeti içi önemli bir parçadır.

4-    Bonus! Sebze Makarnası Tarifi ile Sizde Vegan Lezzetler Yaratmak İster misiniz?

YouTube video

Sebze makarnası tarifi arıyorsanız, sizler için çok güzel bir kabak spagetti tarifi getirdik. Şimdiden afiyet olsun!

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!