featured

Muhabbet Kuşu Davranışları ve Anlamları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muhabbet kuşları bir papağan türü olmakla birlikte diğer papağan türleri gibi zeki kuşlar olmaktadır. Bu yüzden bu küçük ve tüylü dostlarımızı eğitmeniz mümkün olmaktadır. Bu minik kuşlar farklı yollar ile diğer canlılarla irtibat kurabilirler, ve hatta isteklerini anlatabilirler. Bu yazıda muhabbet kuşlarının davranışları ve bu hareketlerin ne anlama geldiği paylaşılmaktadır. 

Bu hareketlerin bazısı sizi yanıltabilir, ve dikkatli olmanız gerekmektedir. Muhabbet kuşları ise diğer bazı papağan türleri gibi konuşma yeteneğine sahip olmaktadırlar. Ama bu konuşma sadece sizden öğrendiklerini taklit etmek anlamına gelmektedir. Ve isteklerini bazı hareketlerle anlatmaya çalışmaktadırlar. 

Muhabbet kuşu hareketlerinin anlamını bilmeniz, bir çok konuda size yardımcı olabilir. Eğitimli kuşların fiyatı diğer kuşlardan biraz daha fazla olmaktadır. Ve eğer ticari amaçla yani para kazanmak için muhabbet kuşu besliyorsanız, her çiftleşme mevsiminde bir kuluçka makinesi kullanarak yumurtalarından yavrular çıkarıp ve eğitildikten sonra satabilirsiniz. 

Muhabbet kuşu üretimi için kuluçka makinesi modelleri ve fiyatları, için aşağıdaki adres üzerine tıklamanız yeterli olmaktadır. 

https://altin-kulucka.com/kulucka-makinasi

Ama bu yazıda asıl konumuz muhabbet kuşları hareketleri ile bize ne anlatmak istedikleri olmaktadır. Ve bazen bu hareketler hastalık nedeni ile olabilir, yani hastalık belirtisi olabilir ve sizin hemen bir veteriner hekim ile danışmanız ve tedaviye başlamanız gerekmektedir. Bu konuda bilgi için siz değerli okurları yazımızın devamını okumaya davet ediyorum.

Muhabbet kuşu davranışları :

Eğer muhabbet kuşlarının davranışlarını 8 kategoride ayırmak istersek aşağıdakilerden ibaret olur :

Kuşun sürekli konuşması, ötmesi, ve taklit yapması neşeli olduğunu gösterir.Bağırmak ve çığlık atmak, korkması veya bir yerinin acıdığı anlamına gelir.Yem ikram etmek veya midesinden yem geri almak, sevgisini sunmak anlamına gelir. Isırmak , kendini savunduğu ve korktuğu anlamına gelir. 

NOT : Bazen muhabbet kuşları, tutunmak için gagalarını kullanırlar, ve sahipleri ise onları ısırmak istediğini sanırlar. 

Tüylerini yolması, muhabbet kuşlarında, bazı deri hastalıkları ve en çok uzun süre yalnız kaldıkları ve sıkıldıkları anlamına gelmektedir. Kanat çarpma, ise sahibinin dikkatini çekmek için, yapılmaktadır. Titreme, muhabbet kuşlarının korktuğu zaman ortaya çıkar ve bazen ise bir hastalık belirtisi olabilir. Kafasını sallaması, muhabbet kuşlarında genel olarak çiftleşme mevsiminde ortaya çıkar ve bazı zamanlarda ise kuşun aç olması anlamına gelir. 

Önemli !

Muhabbet kuşu davranışlarının anlamlarını öğrenmek kolay olmaktadır. Ama asıl konu bu kuşların hareketlerinin anlamlarını en iyi şekilde öğrenmeniz olmaktadır. Bunun için kuşunuza zaman ayırmanız ve onunla vakit geçirmeniz gerekmektedir. 

Böylece kuşun normal davranışları ve anormal hareketlerini fark etmeniz, mümkün olmaktadır. Kuşunuz ile duygu bağı kurduğunuz zaman onun davranışlarında en ufak değişikliği fark edebilirsiniz. 

Muhabbet kuşunun mutluluğu :

Genel olarak muhabbet kuşlarının bakımı diğer evcil kuşlara göre kolay olmaktadır. Ve evcil olarak bile mutluluk saçan kuşlar olmaktadırlar. Tabii ki bu mutluluk, kuşun bakımı ve beslenme koşullarının ideal olması şarttır. Eğer bir adetten fazla kuşunuz var ise ve bu davranışları görüyorsanız kuşlarınız mutlu kuşlardır :

Kuşların birbirleri ile konuşması :

Bazı zaman kuşlar hızlı bir şekilde kanat çırparlar, ve bu hareket hayatlarından memnun olduğu anlamına gelmektedir. Bunu genellikle uzun bir dinlenmeden sonra bile yaparlar. Uyandıklarında kanat kaslarını uçmaya hazır hale getirmek için kendilerini sallamaları gerekir, böylece kanatlarını hızla çırparlar.

Muhabbet kuşlarının titremesi :

Mutlu olduklarında genellikle vücutlarını sallarlar! Elbette mutlu olduklarında tüm vücutlarını hareket ettirmediklerini unutmayın. Bu işaret tamamen farklı bir şeydir; Ancak kuyruklarını nazikçe sallarlarsa, bu onların memnun olduklarının iyi bir işaretidir.

Sabahtan akşama kadar evde olmadığınız zaman ve kapıdan girdiğiniz an kuşunuz sizi fark ettiğinde mutluluğunu göstermek için, vücudunu titretmeye ve kuyruğunu sallamaya başlar. 

Muhabbet kuşunun ağzı yarım açık olması ve dilini ileri geri alması :

Muhabbet kuşu davranışlarında eğer kuşunuz çok mutlu bir kuşu ise ve hayatından tamamen memnun ise, dilini ileri geri yapar. Bu davranış bazen kuyruk hareketi ile birlikte olur. 

Muhabbet kuşunu mutlu tutmak için ne yapmak gerekir ?

Kuşlarınızın mutlu olmasından keyif alın ve her zaman onları daha fazla mutlu etmek için nedenler arayın. Ve eğer sevdikleri bir yemek veya oyuncak varsa onlara temin ediniz. Bu kuşların mutlu olması emin olun evinize neşe katacaktır. Ayrıca kuşların uzun süre yaşamalarına neden olacaktır. 

Genel olarak papağan türleri, muhabbet kuşları dahil, sahipleri ile zaman geçirmek isterler. Ve bu yüzden kuşunuza her zaman yeterli zaman ayırmanız ve onunla ilgilenmeniz gerekmektedir.

Muhabbet kuşlarında duygu bağı ve sevgi :

Muhabbet kuşları, son derece sosyal kuşlar olmaktadırlar. Ve eğer onlara zaman ayırırsanız, kısa bir sürede sizinle arkadaş olup ve duygu bağı kurarlar. Yani mutlu olduğunuz zaman, sizinle mutlu olup veya üzgün olduğunuzda hareketleri ile sizi mutlu etmeye çalışırlar. 

Muhabbet kuşu davranışlarında eğer bir muhabbet kuşu, sizi seviyorsa, sizinle konuşmaya çalışır veya sizinle beraber şarkı söyler, kısacası farklı hareketler ile sizinle irtibat kurmaya çalışır. 

Kuşun oyuncaklar ve bazı nesneleri duygu beslediği :

Muhabbet kuşları bazen nesnelere bile duygu besleyebilirler. Bu duygu bağı herhangi bir eşyaya karşı olabilir. Genel olarak yalnız olan ve eşi olmayan kuşlarda bu tür davranışlar sıkça görülebilir. Ve bazı oyuncaklarına ve kafesinde bulunan aynaya duygu beslemesi bağlanması mümkün olmaktadır. 

Yalnız muhabbet kuşlarının en çok sevdikleri ve sevgi besledikleri oyuncak, küçük ziller ve ayna olmaktadır. Ama bazı uzmanlar ve profesyonellere göre muhabbet kuşları kafesinde ayna olmaması gerekmektedir. 

Eğer kuşunuzun nesneler ve oyuncaklara sevgi beslemesini istemiyorsanız, ona bir eş almanız tavsiye edilmektedir. Ve bu durumda hiç olmadığı kadar mutlu ve neşeli olabilir. 

NOT : eğer bir çift muhabbet kuşu sahibi iseniz ve üretim yapmak istiyorsanız, kuluçka makinesi kullanmanız ve bu konuda deneyim kazanmanız gerekmektedir. Muhabbet kuşları ve diğer süs kuşları için ideal kuluçka makinesi fiyatları altın kuluçka web sitesinde paylaşılmaktadır. 

Muhabbet kuşlarının sahipleri ile duygu bağı :

Bu sevimli minik kuşlar, aynada kendi yansımalarını başka bir kuş sanırlar, ve bu yüzden kendi yansımaları ile konuşmaya başlar veya sevgilerini sunmak için yem ikram ederler. Ama muhabbet kuşu davranışları konusunda, sahipleri ile de duygu bağı kurmaları normal olmaktadır. Çünkü en çok gördüğü ve bakımı ve beslenmesi ile ilgilenen tek kişi olmaktadır. 

Muhabbet kuşunun sahibini sevmesi, belirtilerinden bir diğeri ise, omuzunda oturduğu zaman, hafif bir şekilde kulak veya saçlarınıza gaga atması olmaktadır. 

Ama unutmayınız, muhabbet kuşlarının sizi sevmesi ve sizinle irtibat kurması için önce eğitilmesi ve size alışması gerekmektedir. Aksi halde, bu kuşların davranışlarına bir anlam vermek veya ne istediğini tahmin etmek zor olmaktadır. 

Sonuç :

Muhabbet kuşu sahiplenmek için önce bu kuşlar hakkında bilgi edinmek gerekmektedir. Ve maalesef bir çok kişi bilinçsiz bir şekilde bu sevimli kuşları sahiplenerek, ölümlerine neden olmaktadırlar.

Altın Kuluçka web sitesinde, muhabbet kuşları ile ilgili en ince detaylara kadar paylaşılmaktadır. Ve eğer muhabbet kuşu sahiplenmek isterseniz, gereken bilgilere erişebilirsiniz. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!