featured

Bengal Kedisi Özellikleri Nelerdir? İşte Vahşi Görünümlü Melez Kedi Bengal Kedisi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bengal Kedisi özellikleri bakımından oldukça merak ediliyor. Bunun sebebi ise say say bitmez. Rengi, desenleri, huyu suyu bakımından normal ev kedilerinden oldukça farklı olan Bengal Kedisi özellikleri nelerdir?

YouTube video

Bir yaban kedisini aratmayan dış özellikleri ile ilk başta göze vahşi gelen Bengal Kedisi fiyat ve sahiplenme açısından uygun mu? Bengal Kedisi özellikleri ev kedilerinden farklı mı? Bengal Kedisi satılık olarak ülkemizde bulunuyor mu? İşte Bengal Kedisi özellikleri ve tüm merak edilenleri!

Bengal Kedisi Özellikleri Nelerdir?

Bengal Kedisi özellikleri bakımından diğer ev kedilerinden biraz farklıdır. Vahşi görünürler ve görünümleriyle keskin bir tezat oluşturan sıcaklık gösterebilirler. Bengal Kedisi asil ve sıra dışı bir görünüme sahiptir. Esnek ve atletik bir vücut yapısına sahiptirler.

Bengal kedisi özellikleri olarak ağırlıkları 4 kg olmasına rağmen 7 kg’a kadar ulaşabilirler. Ayrıca kaslı ve güçlüdürler. Gözleri badem şeklindedir ve mavi, yeşil ve kehribar gibi farklı renklerde olabilir. Benekleri çoğunlukla siyah veya çikolata kahvesi olmasına rağmen desenleri de farklılık göstermektedir.

Bengal kedisi özellikleri açısından kafa yapısı hafif üçgen, burun daha geniş ve elmacık kemikleri belirgindir. Kemikleri çok kalındır ve arka ayakları ön ayaklarına göre daha uzundur. Yuvarlak ve büyük pençeleri vardır. Zayıf oldukları söylenemez ancak Bengal Kedisi özellikleri ve doğası gereği çok iyi sporculardır. Dayanıklıdırlar ve orta boydan büyüğe kadar değişirler.

Genetikçi Jean Mir, Bengal kedi ırkının yaratıcısı olarak kabul edilir. Bengal Kedisi, Asya leopar kedileri, Habeş kedileri ve Britanya kedileri ile çiftleşme yoluyla ortaya çıkmıştır. Meraklı ve sıcak kanlı Bengal Kedisinin ortaya çıkması aslında 20 yıl kadar sürmüştür. Peki bu Bengal Kedisi nasıl ortaya çıkmıştır? Bengal Kedisi özellikleri nelerdir? İ

1- Bengal Kedisi Nasıl Ortaya Çıktı?

Bengal Kedisi, evcil kedilerin ve Asya leopar kedilerinin melezlerinden türemiştir. Bengal Kedisi özellikleri bakımından büyük olması dışında evcil kedilere çok benzer. Boyutları ve benekli kürkleri göz önüne alındığında, Bengal Kedisinin vahşi orman kedileriyle yakından ilişkili olduğuna inanılmaktadır. Bununla birlikte, Bengal Kedisi, Asya’da yaşayan küçük kediler olan Asya leopar kedilerinin yavrularıdır. 

Ayrıca Bengal Kedisi sahiplenme için oldukça uygundur çünkü çok evcil bir cinstir. 1960’lı yıllardan itibaren hızla yayılan Bengal Kedisi, Jean Mill’in çalışmasıyla Kaliforniya’dan yetiştirilmiştir. Bengal Kedisini yaratan Mir, farklı kedi ırklarını araştırmasına rağmen, üniversite ile işbirliği yaparak ırkın resmi olarak tanınmasını sağlamıştır. Bengal Kedisi özellikleri ile beraber 1991 yılında uluslararası toplum tarafından yepyeni bir cins olarak tanınmıştır.

2- Bengal Kedisi Kaç Yıl Yaşar?

Doğru beslenme, uygun aşılama ve yüksek kaliteli yaşam standartları ile Bengal Kedisi ortalama 12 ila 16 yıl yaşayabilir. Hepimizin bildiği gibi Bengal Kedisi diğer kedi ırkları ile karşılaştırıldığında güçlü bir dirence sahiptir ancak bazen çeşitli hastalıklara yakalabilirler. Hiperestezik yavru kedi sendromu, patella çıkığı, kalça displazisi ve piruvat kinaz eksikliği gibi durumlar bu hastalıklardan bazılarıdır.

3- Bengal Kedisi Tüy Döker mi?

Bengallerin kısa, yumuşak tüyleri çok fazla dökülmez. Haftalık bakımı sırasında fırçalamak ve taramak yeterlidir. Bazı kedilerde dökülme miktarı çok daha fazla olabilir fakat tüy dökmeyen kedi cinsleri yok denecek kadar azdır. Beslenmeleri, ruhsal durumları ve hastalıkları olup olmadığı dökülme oranını da etkileyecektir. 

Bilindiği üzere tüy dökmeyen kedi cinsleri yok denecek kadar azdır. Beslenmeleri, ruhsal durumları ve hastalıkları olup olmadığı dökülme oranını da etkileyecektir. 

Bakımına ve tüylerine ek olarak, ara sıra banyo yapmaları gerekebilir. Küçükken sudan korkmazlarsa banyo yapmaya daha kolay alışırlar. Bengal Kedisi özellikleri de diş fırçalamak, tırnak kesmek ve kulakları temizlemek için de uygundur.

4- Bengal Kedisi Boyutları Nedir?

Bengal Kedisi özellikleri açısından güçlü, sportif ve mermeri andıran masif vücut yapısı ve leoparı andıran derileri ile tanınır. Bu güçlü kediler genellikle büyük boy kedilerdir. Bengal Kedisi 4 kuşaktan oluşur. Bir kedi ırkı olarak F4 ırkının en uysal özelliklere sahip olduğu bilinmektedir. 

5- Bengal Kedisi Sahiplenme İçin Uygun mu?

YouTube video

Peki Bengal Kedisi fiyat ve sahiplenme açısından uygun mu? Melez oldukları için endüstriyel kedi mamasına karşı çok hassastırlar, bu nedenle çoğu Bengal Kedisi sahibi kedilerini çiğ mamayla beslemeyi tercih eder. Bengal Kedisi özellikleri vahşi görünümünün aksine çok uysal, sevecen ve sakindir. Bu kedi ırkı çocuklu aileler için önerilen evcil hayvanlardan biridir. Bengal Kedisi sahiplenme için fiyatlar da 2,000 TL – 5,500 TL fiyatları arasında değişim göstermektedir.

6- Bengal Kedisi Karakter Özellikleri Nelerdir?

Bengal Kedisi özellikleri ele alındığında su içme ve yüzme konusunda oldukça başarılı olan kedi ırklarından biridir. Görüldüğü gibi Bengal Kedisi yavruyken sudan korkmazlarsa yüzebilirler bile. Oyun oynamayı severler ve çok zekidirler. Bengal Kedisine bir eşya fırlattığınızda, fırlattığınız eşyayı yakalayıp size geri getirecektir. Top getirme oyunu Bengal Kedisinin en sevdiği oyunlardan biridir. Bengal Kedisi ırkı insanlarla birlikte yaşamak için yaratılmıştır.

Başkalarıyla vakit geçirmeyi severler ve yalnız olduklarında hüsrana uğrarlar. Bu nedenle yoğun bir iş programınız varsa Bengal Kedisi sahiplenme düşünmemelisiniz. Bengal Kedisi özellikleri dikkatinizi çekmek için ellerinden geleni yapacaklardır ve her zaman dikkatinizi çekmenin bir yolunu bulacaktır. Bengal Kedisi de diğer hayvanlarla iyi geçinir ve özellikle evde bir köpeğiniz varsa, köpeğinizin en iyi arkadaşı adayı olabilir. 

Bengal Kedisi Hakkında Diğer Kaynaklar

Petibom Bengal Kedisi Özellikleri Tıklayın

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!