featured

Hangi Yağlar Saça İyi Gelir | 7 Adımda Saça İyi Gelen Yağ Karışımları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hangi yağlar saça iyi gelir? Saç bakımına önem veren birçok insan, hangi yağı nasıl ve ne için kullanacağını bilemeyebiliyor. Hemen herkes sağlıklı, yumuşacık, güçlü ve parlak saçlara sahip olmak isteyecektir. Ancak istenilen saç görünümünün elde edilebilmesi için, saç bakımının doğru ürünle düzenli bir şekilde yapılması gerekecektir. Peki hangi bitkisel yağlar saça iyi gelir? Hangi yağlar saça iyi gelir?

Hangi Yağlar Saça İyi Gelir? Evde Saç Bakım Yağı Karışımı Ne Kullanılır?

Hangi yağlar saça iyi gelir? Saça iyi gelen onlarca farklı bitkisel içeriğe sahip yağ olduğu söylenebilecektir. Saç büyümesi ve sağlığı için kullanılabilecek bakım yağları saçın sağlıklı görünümünü sağlarken, pürüzsüzlüğünü ve parlaklığını arttırabilecektir.

Evde saç bakım yağı karışımı olarak kullanılacak ürünler mümkünse doğal olmalı, saç derisine zarar vermemeli ve kepekli görünüm yaratmamalıdır. Ayrıca seçilecek yağın saçta olan problemi gidermesi ve saç tipine uygun olarak seçilmesi gerekecektir. İşte sizler için hazırladığımız, hangi yağlar saça iyi gelir konusunun 7 farklı cevabı…

1- Saç Dökülmesine İyi Gelen Yağlar Nelerdir? Hangi Yağlar Saç Dökülmesine İyi Gelir?

Hangi yağlar saça iyi gelir? Saç dökülmesi birçok insanın yaşadığı, tatsız konuların başında gelmektedir. Bitkisel ürünlerle saçların bakımı yapılmadığı takdirde kadınlarda saç seyrekleşmeleri, erkeklerde kelleşmeler meydana gelebilmektedir.

Peki hangi yağlar saç dökülmesine iyi gelir? Saç dökülmesi konusunda en etkili yağ lavanta yağıdır. Doğal özlü bir lavanta yağı tercih edildiğinde, içeriği sayesinde saçlardaki dökülmelerin büyük ölçüde azalacağının fark edilebilmesi mümkün olacaktır. Lavanta yağı haftada en az 2 kere, duş sonrası saçlara uygulanmalıdır. Durulanma gerektirmediği için, tekrar yıkanmasına gerek kalmayacaktır.

2- Saç Gürleştiren Yağlar Hangileri? Hangi Yağ Karışımı Saça İyi Gelir?

Saç gürleştiren yağlar hangileri? Hangi yağlar saça iyi gelir konusu genellikle saçların zayıflığı ve dökülmesi ile ilgili araştırılmaktadır. Eğer saçlarınız döküldü ve fark edilir düzeyde azaldıysa, susam yağı ve badem yağını karıştırarak saça uygulanabilirsiniz.

Eşit oranda karıştırılan susam ve badem yağı, hangi yağlar saça iyi gelir konusunun en doğru yanıtı olacaktır. Susam yağı ve badem yağı metabolizmayı hızlandıran etkisi sayesinde saç köklerini besler. Beslenen saç köklerinde hızlı bir uzama meydana gelerek, saçlar gürleşecektir. Susam ve badem yağı karışımı hafta 2-3 kez duş öncesi uygulanabilecektir. Mutlaka durulanması önerilmektedir.

3- Kırık Saça Hangi Yağlar İyi Gelir? Kırık Saça İyi Gelen Yağ Karışımları

Hangi yağlar saça iyi gelir? Kırık ile mücadele eden birçok insan ilk olarak kırık saça iyi gelen yağ karışımları neler konusu üzerinde duracaktır. Saç uçlarında meydana gelen kırıklar, saçın cansız ve zayıf görünmesine neden olur. Bu nedenle saç estetik, pürüzsüz ve sağlıklı görünemeyecektir. Kırık saçlar için onarıcı etkisi bulunan yağ ya da yağ karışımları tercih edilmelidir.

Saçlarınız kırıksa ve bu durumda hangi yağlar saça iyi gelir diyorsanız, ilk denemeniz gereken ürün argan yağlı serumlar olmalıdır. Argan yağı onarım ve yapılandırma konusunda son derece etkili bitkisel içeriklerdir. Saç uçlarına düzenli olarak uygulandığında yalnızca birkaç ay içerisinde bambaşka bir sonuç alınabilmesi mümkün olacaktır. Her duş sonrası uygulayabileceğiniz bu yağ durulanmadan kullanılabildiği içinde avantaj sağlayacaktır.

4- Kuru Yıpranmış Saçlara Hangi Yağ İyi Gelir? Onarıcı Saç Bakım Yağı Hangisi?

Hangi yağlar saça iyi gelir? Kuru ve yıpranmış saçlarınızın hızlı bir şekilde onarılmasını istiyorsanız, bu soruya bir yanıt arıyor olabilirsiniz. Saçlarınızın yeteri kadar nem kazanabilmesini ve parlak bir görünüm sunmasını istiyorsanız, bu durumda mutlaka hindistan cevizi ve zeytinyağı karışımını belirli bir sıklıkla uygulamalısınız.

Her ikisi de doğal olan bu yağlar, saçların kökten uca beslenmesini sağlamaktadır. Hangi yağlar saça iyi gelir? İstediği neme ve sağlığa kavuşan saçlar pürüzsüz bir yumuşaklığa ve parlaklığa ulaşabilecektir. Onarıcı saç bakım yağı karışımı için ise, 2 tatlı kaşığı hindistan cevizi ile 2 tatlı kaşığı zeytinyağı karıştırılmalıdır. Saça uygulanan bu karışım 15-20 dakika bekletildikten sonra durulanmalıdır. Bu karışımın haftada 2 kez uygulanması yeterli olacaktır.

5- Beyaz Saça Hangi Yağ İyi Gelir? Beyazlamayı Azaltan Yağ Hangisi?

Peki beyaz saça hangi yağ iyi gelir? Bazen yoğun strese maruz kalma ya da genetik faktörler saçın çok erken yaşlarda beyazlamasına neden olabilir. Bu durumda saç beyazlamasını azaltabilecek doğal karışımlara yönelinmelidir. Çörek otu yağı bu konuda mucizevi oluşu ile tanınmaktadır. İçerdiği yağ asitleri sebebiyle çörek otu yağı saçların dökülmesini engeller.

Bunun yanı sıra bu yağ asitleri beyazlaşmış saçlara etki ederek, saçın hızla eski rengine dönmesini destekler. Düzenli olarak uygulandığında, yalnızca birkaç ay içerisinde bu mucizevi sonuca ulaşılabilmesi mümkün olacaktır. Hangi yağlar saça iyi gelir konusunda etkili bir ürün olan bu yağ, haftada 2-3 kez duş öncesi uygulanmalı ve durulanmalıdır. Çörek otu yağı ve çeşitleri için buraya göz atabilirsiniz. 

6- İnce Telli Saçlara Hangi Yağlar İyi Gelir? Banyodan Sonra Saça Hangi Yağ Sürülür?

Hangi yağlar saça iyi gelir? İnce telli saçlar, diğer saç yapılarına göre daha çabuk yıpranmaktadır. Bu nedenle ince telli saçlar zarar görmeden bakımları belirli aralıklarla yapılmalıdır. Doğal yağlar ince telli saçlara uygulandığında, istenilen yumuşaklık ve güçlü saç yapısı elde edilebilecektir. Cilde olan faydaları ile bilinen nane yağı, ince saç yapısı ve saç derisi üzerinde de oldukça etkilidir. Saç derisinin kan dolaşımını hızlandıran bu yağ, saçın kökten uca beslenmesini sağlar.

Yeterli düzeyde neme kavuşan saçlar hızlı bir şekilde güçlenerek daha sağlıklı bir görünüme kavuşur. Banyodan sonra saça hangi yağ sürülür? Saç derisini rahatlatan nane yağı, her duş öncesinde saça uygulanarak 5-10 dakika beklenmelidir. Daha sonra ise bu yağın durulanması gerekecektir. Çok ince saçlar için en uygun saç modelleri için tıklayınız

7- Yağlı Saça Hangi Yağlar İyi Gelir? Yağ Saçta Ne Kadar Bekletilmeli?

Yağlı saça hangi yağlar iyi gelir? Yağlı saç için hangi yağlar saça iyi gelir araştırması yapabilmek oldukça zordur. Çünkü yapısı gereği zaten yağlı olan saçlar, saç bakım yağı ile daha da yağlanabilir. Bu durum saçın parlamasına ve kirli görünmesine neden olabilir.

Doğal bir yağ olan jojoba, yağlı saçlar için ideal bakım ürünü olabilecektir. Saç derisini besleyen bu yağ kepeklenme, dökülme gibi problemleri ortadan kaldırır. Antibakteriyel özelliği ile öne çıkan jojoba yağı kırıkların giderilmesini, saçın yumuşak ve pürüzsüz görünmesini sağlayabilecektir.

YouTube video

Bu nedenle hangi yağlar saça iyi gelir arayışınıza jojoba ile son verebilirsiniz. Peki jojoba yağ saçta ne kadar bekletilmeli? Duş öncesi uygulanması önerilen jojoba, saçta 15-20 dakika bekletilebilecektir. Sonrasında ise durulanmalı ve saç şampuanla yıkanmalıdır. Jojoba bakım yağının haftada birkaç kez kullanılabilmesi mümkündür.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!