featured

Terramycin Göz Merhemi Nedir? Terramycin Göz Pomadı Nasıl Kullanılır? Terramycin Fiyatı 2021

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Terramycin Göz Merhemi nedir ve ne için kullanılır sorusunun yanıtı, internet üzerinde pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Halk arasında arpacık olarak adlandırılan bakteriyel enfeksiyonun tedavisinde sıklıkla kullanılan Terramycin nedirTerramycin göz merhemi ne işe yararTerramycin nasıl kullanılırTerramycingözpomadı dudağa sürülür mü? Terramycin Göz Merhemi fiyatı 2021 ne kadar? Terramycin reçetesiz satılır mı? İşte, Terramycin Göz Merhemi nedir ne işe yarar ve nasıl kullanılır sorularının yanıtları…

Terramycin Göz Merhemi Nedir?

Terramycin Göz Merhemi nedir; etken maddesi oksitetrasiklin hidroklorür ve polimiksin B sülfat olan, yardımcı maddeleri de likit parafin ve beyaz vazelin olan göze lokal olarak uygulanan bir merhemdir. Terramycin 5 mg göz merhemi, ilaç şirketi Pfizer tarafından üretilmekte ve 3,5 gramlık küçük tüplerde satışa sunulmaktadır. Sarı renkli, homojen ve yumuşak bir yapıya sahip olan bu merhem antibiyotikler ilaç grubundadır ve yaygın olarak toplumda, gözde çıkan arpacık tedavisinde kullanılmasıyla bilinmektedir. Toplumda Teramisin olarak anılmaktadır.

Terramycin Göz Merhemi Ne İşe Yarar?

Göze lokal olarak uygulanan ve antibiyotik ilaç grubunda yer alan Terramycin Göz göz pomadı, yüzeysel göz enfeksiyonlarının tedavisi için kullanılır. Terramycin göz merhemi nedir sorusunun yanıtı; “arpaçık tedavisi” ile sınırlı değildir. Gözü ve göz kapağının içini kaplayan zar tabakasında ve de gözün saydam tabakasında gelişen yüzeysel göz enfeksiyonlarında Terramycin krem kullanılmaktadır.

Terramycin Krem Ne İçin Kullanılır?

YouTube video

Terramycin krem yalnızca gözdeki enfeksiyonun tedavi edilmesi ve bu enfeksiyonun neden olduğu rahatsızlıkları gidermek için değil; göz ameliyatı öncesinde ve sonrasında da kullanılabilmektedir. Terramycin göz pomadı, ameliyat öncesinde ve sonrasında gözün enfeksiyon kapmaması amacıyla önleyici olarak kullanılmaktadır.

Terramycin Antibiyotikli mi ?

Terramycin prospektüs bilgilerinde açıkça bu merhemin antiyotikler grubunda bir merhem olduğu bilgisi verilmiştir. Terramycin antibiyotiklidir ve bu nedenle doktor tavsiyesi olmadan kullanılmamalıdır.

Terramycin Göz Merhemi Nasıl Kullanılır?

Terramycin prospektüs içerisinde nasıl kullanılacağına dair bilgiler yer almaktadır. Terramycin göz merhemi nasıl kullanılır sorusunun cevabı, kullanım amacına göre değişmektedir. Eğer gözde bir enfeksiyon söz konusuysa; ufak miktarda Terramycin krem alt göz kapağının iç kısmını kaplayan zar tabakası kıvrımının içine sürülmelidir. Bu uygulama, enfeksiyon geçinceye dek yapılmalıdır.

Terramycin göz merhemi kullananlar eğer göz kapağı kenarında bulunan yağ bezelerinin iltihabı için uygulama yapıyorsa; kullanımdan önce köpekleri ve kabukları temizlemelidir.

Terramycin göz pomadı, göz ameliyatı öncesinde koruma amaçlı kullanılıyorsa; ameliyattan birkaç gün önce uygulama yapılmaya başlanmalıdır ve ameliyattan sonraki birkaç gün Terramycin krem uygulanmaya devam edilmelidir.

Terramycin Göz Pomadı Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Terramycin krem, göz enfeksiyonu tedavisinde kullanılan antibiyotikli bir merhemdir. Dolayısı ile merhemin uygulama alanı enfeksiyonlu bölgedir. Enfeksiyona neden olan bakterinin yayılmaması için Terramycin merhem ucunun göze değdirilmemesi gerekmektedir.

Terramycin Göz Merhemi Günde Kaç Kere Kullanılır?

Terramycin göz merhemi nedir, günde kaç kere kullanılır sorusu da internette sık araştırılanlar arasında. Terramycin prospektüs bilgilerinde, bu merhemin günde 4 ile 6 kez uygulanabileceği bilgisi yer almaktadır. Ancak Terramycin kullananlar, kullanım sıklığını doktorun tavsiye ettiği şekilde yapmalıdır.

Terramycin Göz Merhemi Açıldıktan Sonra Kaç Gün Kullanılır ?

Terramycin göz merhemi nedir sorusunun yanıtı kadar Terramycin göz pomadının açıldıktan sonra kaç gün kullanılabileceği de merak edilmektedir. Göz enfeksiyonu ve arpacık durumunda günde 4 ile 6 kez kullanılabilen Terramycin göz pomadı, enfeksiyon geçinceye dek kullanılabilmektedir.

Enfeksiyonun dirençli olması ve geçmemesi durumunda da Terramycin krem ile sistemik ilaçlar birlikte kullanılmaktadır. Kısacası; Terramycin merhem enfeksiyon geçinceye dek kullanılmaktadır ancak son kullanma tarihine dikkat edilmelidir.

Terramycin Göz Merhemi Fiyatı 2023

Gözde enfeksiyon gelişmesi ve arpacık çıkması durumunda sıklıkla reçete edilen Terramycin göz merhemi fiyatı 2023 listesine göre 39.85 TL’dir. Bu merhem yalnızca eczanelerde satılmaktadır. Ayrıca Terramycin krem SGK kapsamında olan ilaçlardandır.

Terramycin Göz Merhemi Reçetesiz Satılır mı?

Terramycin göz merhemi reçetesiz satılır mı sorusuna da internet üzerinden sıklıkla cevap aranmaktadır. Terramycin krem normal reçete ile satılan bir merhemdir, eczanelerden reçetesiz olarak da satın alınabilmektedir. Ancak antibiyotikler grubunda bir merhem olduğu için doktor tavsiyesi olmadan kullanılmamalıdır.

Terramycin Göz Merhemi Arpacık Tedavisinde Kullanılır mı?

Terramycin göz merhemi nedir dendiğinde hemen hemen akla ilk gelen sağlık sorunu arpacıktır. Şişlik ve göze batma gibi şikayetlere neden olan arpacık tedavisinde sıklıkla Terramycin reçete edilmektedir. Kısacası; Terramycin göz pomadı arpacık tedavisinde sıklıkla kullanılmaktadır. Düzenli kullanımda Terramycin göz pomadı iki gün içerisinde etkisini göstermektedir.

Terramycin Göz Merhemi Dudağa Sürülür mü ?

Dudağında uçuk ve benzeri bakteri kaynaklı yaralar çıkan kişiler, Terramycin göz merhemi nedir, dudağa sürülür mü diye merak etmektedir. Terramycin prospektüs içinde, bu merhemin dudaktaki yara ve uçuklar için kullanılabileceği bilgisi yer almamaktadır. Yani; Terramycin göz pomadı yalnızca göz enfeksiyonu için göze uygulanan antibiyotik grubundaki bir merhemdir, dudağa sürülmemektedir. Ancak internette Terramycin merhemin kulağa, dudağa, sivilceye sürülebileceği hakkında yazılar bulunmaktadır. Terramycin göz merhemi prospektüs içinde ise böyle bir bilgi bulunmamaktadır.

Terramycin Göz Merhemi Kullananlar ve Yorumları

Terramycin göz merhemi kullananlar ve internetteki yorumlar incelendiğinde; kişilerin bu merhemden memnun olduğu ve düzenli kullanımda kısa sürede olumlu etkisini gördüğü anlaşılmaktadır. Özellikle gözde çıkan arpacık tedavisinde Terramycin göz pomadı etkisini hemen göstermektedir.

Terramycin Göz Merhemi Ekşi Yorumları

Terramycin göz merhemi nedir, Terramycin göz merhemi kullananlar memnun mu, göz enfeksiyonuna Terramycin kullananlar kısa sürede etki görüyor mu sorularına, kullanıcı deneyimleriyle cevap bulmak istiyorsanız, Terramycin göz pomadı ekşi yorumlarına göz atabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
4
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!