featured

Eski Kimlik Kullananlar Acele Edin! Son Tarih Yaklaşıyor!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çip ve barkod sistemi ile üretilen yeni kimlik kartları, tek başına birçok belgeyi de içerisinde barındırabiliyor. Birçok vatandaş yeni kimliğini almış olsa da henüz yeni kimliğini almayan ve eski kimliğini kullanan vatandaşların sayısı da azımsanmayacak kadar çok.

Peki vatandaşlar ne zamana kadar yeni kimliklerini almak zorunda? Başvuru nasıl yapılacak? Son tarihlerde uzatma söz konusu mu? İşte o detaylar…

Eski kimliklerin kullanım süresi için devlet net bir tarih açıkladı ve bu tarihe kadar tüm vatandaşların yeni kimlik başvurularında bulunması gerektiğinin altını çizdi. Özellikle halen eski kimliklerini kullanan vatandaşlar ise kimlik değiştirmek için en son tarihin ne zaman olduğunu merak etmeye başladı.

Yeni Kimlik Kartı İçin Başvuru Nasıl Yapılır?

2017 yılında hayatımıza giren çipli kimlikler, birçok vatandaş tarafından kullanılıyor olsa da diğer taraftan henüz eski kimlik kullanan vatandaşlar da başvuruların ne zamana kadar yapılması gerektiğini ve nasıl yapılacağını merak ediyor.

Yeni kimlik kartı başvurusu yapabilmek için öncelikle;

Nüfus cüzdanı,

Son altı ay içinde çekilmiş olan biyometrik fotoğraf,

Kimlik ücretini ödediğinizi gösteren makbuz gibi tüm evrakları hazırlamalısınız. Daha sonrasında ise başvuru yapabilmek için E-devlet üzerinden ya da ALO 199 üzerinden randevu almanız gerekiyor.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre yeni kimlikler için son başvuru tarihi 31 Aralık 2023 tarihidir. Bu tarihte herhangi bir uzatma olmayacağı da belirtilmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!