featured

Infographics ile iş kurmanız için 5 neden!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni bir iş planı yapmak istiyorsanız, infografik gibi görsel içeriklerin önemini göz önünde bulundurmanızı öneririz. İş infografikleri, karmaşık ve ayrıntılı metinsel bilgileri hedef kitlenize keyifli bir şekilde sunmanıza yardımcı olabilecek görsellerdir. İnfografiklerle kullanıcıların dikkatini kolayca çekebilir ve önemli bilgileri kısa sürede hafızalarına kazıyabilirsiniz.

İşiniz için Infographics kullanmanın beş popüler nedeni:

Infographics ile bir iş kurmanız için gereken popüler nedenlerden bazıları!

1.   İnfografikler, bilgi sunmanın eğlenceli bir yoludur

İnfografikler, karmaşık bilgileri inceleyebilen basit, anlaşılır, ilginç ve çekici bilgi grafikleridir. İnsan zihninin görsel içeriği metinden daha iyi anladığı gerçeğini anlamanız gerekir. Büyük bir metin pasajı yerine bir resme bakmak daha hoştur.

Bugün bir alıcının dikkat süresi üç saniyeden az ve bu nedenle potansiyel bir alıcıyı çekmek eskisi kadar kolay değil. Hedef kitlenizin dikkatini çekmek ve onları iş sitenizde sürdürmek istiyorsanız, o zaman infografikler oluşturmanız gerekir.

hiç görmediyseniz Infographics Hayatınızda daha önce, bunları Google’da kolayca arayabilirsiniz. İlgili anahtar kelimeyi girerek infografikler üzerinde ters görsel arama yapabilir ve bunları kullanan yüzlerce siteyi öğrenebilirsiniz. Bu size karmaşık bilgileri okuyucu için ilginç bir şekilde nasıl sunacağınız konusunda bir fikir verecektir.

2.   Infographics markanızı unutulmaz kılar

İş logonuz ve özellik görselleriniz yeni müşterilerin dikkatini çekmenize yardımcı olabilir, ancak onları sürdürmek ve elde tutmak istiyorsanız görselleri kullanmanızı öneririz. Web siteniz için alakalı görselleri bulmak için görselle arama teknolojisini kullanabilirsiniz. Ancak çok fazla görsel eklemenin markanızın görünümü için iyi olmadığını anlamalısınız. Bu yüzden hem görsellerin hem de infografiklerin bir karışımını eklemeniz gerekiyor.

Infographics, işletmenizle ilgili her türlü bilgiyi hedef kitle için akılda kalıcı hale getirebilir. Potansiyel bir alıcı, onlara sıkıcı bilgiler veriyorsanız, işinizi hatırlamaz veya ilgi göstermez. İşletmenizi akılda kalıcı kılmak istiyorsanız, doğru görselleri vekullanarak onu görsel olarak çekici hale getirmeniz gerekir infografikleri.

3.   Infographics, işletmenizin görünürlük kazanmasına yardımcı olabilir

Infographics’in önemli olarak başka ilginç nedeni, işletmenizi hedef kitleye daha görünür hale getirebilmeleridir. Yeni bir web sitesi başlatıyorsanız, marka bilinirliğini yaymanız çok önemlidir. Artık görseller ve infografikler eklerseniz, karmaşık ve uzun bilgileri eğlenceli bir şekilde sunamazsınız, daha fazla paylaşım da alabilirsiniz. İnfografikler, metinsel içerikte olmayan farklı platformlarda kolayca paylaşılabilir. Bir kullanıcı infografik fotoğrafınızı bulursa ve daha fazlasını öğrenmek isterse, bir koyarak o infografikte kolayca arama yapabilir görsel arama yardımcı programına. Böylece web sitenize kolayca ulaşabilir ve işletmeniz hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilir. İş hakkında çevrimiçi platformlarda bilgi paylaşımı söz konusu olduğunda, Infographics şampiyon olarak kabul edilir. Ne kadar çok paylaşılırsa, o kadar fazla trafik alırsınız. Ayrıca arama sıralamanızı yükseltmenize yardımcı olur.

4.   İşiniz, infografiklerle dijital bir pazarın yanı sıra baskıya da sahip olabilir İnfografikler

de çok önemlidir, çünkü infografikler yalnızca bir web sitesi için görsel bir varlık olarak kullanılamaz, aynı zamanda bunları basılı reklamlar için broşür ve broşürlere de dönüştürebilir. İnfografikleri yazdırabilir ve pazarlama kampanyalarınızda gerekli gördüğünüz yerlere dağıtabilirsiniz. Dijital dünyada mobil, tablet ve hatta masaüstü kullanıcıları için aynı infografikleri paylaşabilirsiniz. Böylece iş bilgi grafikleri bir taşla iki kuş vurmanıza yardımcı olabilir!

5.   İnfografikler her zaman yeşil kalan bir içerik biçimidir

İşinize Infographics ile başlamanızı önermemizin bir başka nedeni de, çok para biriktirmenize yardımcı olmalarıdır. Metin içeriğinin kendi önemi vardır, ancak kitlenin sizinle etkileşime devam etmesini istiyorsanız, metin içeriğinizi güncellemeye devam etmeniz gerektiğini bilmelisiniz. Infographics ile durum böyle değil. Yararlı bilgileri infografiklerde her zaman yeşil bir şekilde sunabilirsiniz. Metni güncellemeniz gerektiğinden görsel verileri değiştirmeniz veya güncellemeniz gerekmez. Böylece yeni bir işletme, bilgi grafikleri oluşturarak çok fazla mali tasarruf sağlayabilir.

Son sözler

Bugün hemen hemen her web sitesi, e-ticaret mağazası ve hatta blog, hedef kitlelerine faydalı bilgiler sunmak için Infographics kullanıyor. Bu nedenle, olgun web sitelerinden infografik çalan insanları da görebilirsiniz. Markanız için benzersiz bir infografik veya imaj oluşturuyorsanız, onu düzenli olarak izlemeniz gerekir. Birinin görsel içeriğinizi işletme sitenizden çalıp çalmadığını öğrenmek için görselle arama. İnfografikler üzerinde görsel arama yapmak, aynı niş üzerinde çalışan alakalı siteleri bulmanıza da yardımcı olabilir. Böylece infografiklerle de kolayca backlink fırsatları elde edebilirsiniz!

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!