featured

İnsan Sarraflığına Giriş Yapıyoruz | Bir İnsanın Güvenilmez Olduğunu Nasıl Anlarsın?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir insanın nasıl güvenilmez olduğunu anlarsınız? İşte, yanıtları…

Güven bu hayatta sevgi ve saygı kadar önem verilmesi gereken bir duygudur. Karşındaki kişi güvenilir değilse, dünyanın en yakışıklı ya da en varlıklı insanı olsa da bunun bir önemi yoktur. Çünkü bu insanların yanında kendinize huzurlu ve mutlu hissedebilmeniz asla mümkün olamayacaktır. Karşındaki kişinin hareketlerinden ya da söylemlerinden onun ne kadar güvenilir ya da güvenilmez olduğunu kolayca anlayabilirsin. Nasıl mı? Hadi başlayalım!

Hatasını Kabul Eden Biri mi?

Hatasını Kabul Eden Biri mi?

Karşındaki kişi bir hata yaptığında bunu kabul ediyor mu? Eğer ki hatasını kabul edip, özür dileme erdeminde bulunuyorsa, ona her koşulda güvenebileceğini bilmelisin. Hatasını kabul etmeyen, bunu bir zayıflık gören, bu uğurda 40 farklı takla atan kişiden ne köy olur ne de kasaba…

Ortamların İnsanıyla Şöyle Bir Dur!

Ortamların İnsanıyla Şöyle Bir Dur!

Eğer ki hoşlandığın biri için bu soruya yanıt arıyorsan, ortam insanı olup olmadığını bir sorgula deriz. Ortam insanlarının çevresi büyük bir kalabalıkla doludur. Herkesle aşırı gereksiz samimiyet kuran ortam insanlarına güvenmek doğru bir hareket olmayacaktır. Çünkü samimiyet ile samimiyetsizlik arasında çok ince bir çizgi vardır. Bu ince çizgi güvenilirliği ortaya koyabilecektir.

Başkalarının Arkasından Konuşuyorsa…

Başkalarının Arkasından Konuşuyorsa…

Karşınızdaki kişi başkalarının arkasından konuşuyorsa, güven duymanız mantıksız bir hareket olacaktır. Çünkü başkaları hakkında ileri geri konuşan bir kişinin sizin hakkınızda da konuşmayacağınızı asla garanti edemezsiniz. Eğer ki yanınızdaki kişi gevşekse ve sürekli biri hakkında atıp tutuyorsa onu hayatınızdan çıkarın. Kesin bilgi, şaşmaz!

Sürekli İmaj Değiştiren Birine Güven Olur mu?

Sürekli İmaj Değiştiren Birine Güven Olur mu?

Psikologlara göre sürekli imaj değiştiren birine asla güven duyulmazmış. Sürekli imaj değiştiren, her seferinde hareketlerinde ve tavırlarında değişmeler yaşayan birinin karakteri oturmamıştır. Karakteri oturmayan birisi size karşı da güvenilir tavırlar sergileyemeyecektir. Bizden söylemesi…

Çok mu Sevgi Pıtırcığı?

Çok mu Sevgi Pıtırcığı?

Bu dünyada sevgi pıtırcığı olan insanlara güvenenler kaldı mı yaa? Günümüzde yaşanan bunca kötü şey varken çevrenizde sevgi pıtırcığı gibi davranan kişiler varsa onlara asla asla güvenmeyin. Bu koşullarda kendisine bu kötülüğü yapan insanlar, sizlere neler yapmaz ki. Emin olun sizi yalan yanlış cümleleri ile kandıran birisi yerine, gerçekçi düşüncelere sahip kişileri tercih etmeniz daha doğru bir adım olacaktır.

Çok Laf Sokucuysa, Ona Sakın Güvenmeyin

Çok Laf Sokucuysa, Ona Sakın Güvenmeyin

Bu tip kişiler aslında bazı psikolojik problemleri olan kişilerdir. Daima şaka yollu adı altında içi pislik dolu düşüncelerini dışına akıtırlar. Söylediği bir şeye karşılık verdiğinizde, cevabı anında bellidir. ‘’Aa, şaka yapıyoruz ya sende’ vs. vs. Al, şakanı başkalarına yap canım! Biz, senin ne mal olduğunu biliyoruz!

Yalnızca Kötü Zamanlarında mı Aklına Geliyorsun?

Yalnızca Kötü Zamanlarında mı Aklına Geliyorsun?

Evet, böyle virüslü bir arkadaş çevresi hepimizde var biliyoruz. Mutlaka arkadaş çevresinde böylesine güvenilmez kişilerle karşılaşılmıştır. Bu kişiler, iyi gününü başka kişilerle değerlendirirken kötü zamanlarında sizi bulur. Zor günlerini sizinle paylaşmak istemesi sizin hoşunuza gidebilir. Ancak pozitif duygular aşılamak yerine negatif duyguları sizinle paylaşmak isteyen kişiler sizce de güvenilir değil midir?

Etliye Sütlüye Karışmıyor mu?

Etliye Sütlüye Karışmıyor mu?

Etliye sütlüye karışmayan insanlar genel olarak tercih edilen arkadaş ya da sevgili grubudur. Ama bakın uyarıyoruz bu kişilere de asla güven duyulmamalıdır. Çünkü insanın bir duruşu, düşüncesi olmalıdır. Desteklediği bir düşüncesi yoksa o kişi ile uzun yollara çıkılması da mümkün değildir. Hem kendine hem de size bir yararı olmayacak kişiler için vaktinizi harcamamanızı önerebiliriz.

Fazla mı Şekilci?

Fazla mı Şekilci?

Şekilci insanlar bize dışı dolu, içi boş insanlar gibi geliyor. Sizce de öyle mi? Şekilci insanlar genel olarak özgüven eksikliği bulunan ve bunu kapatabilmek için bu yolu deneyimleyen kişilerdir. Bu kadar ilgiye muhtaç kişilerin, yarı yolda başkasından ilgi gördü diye sizi bırakabilmesi olasıdır. Bu nedenle fazla şekilci kişiler kesinlikle güvenilmez insan grubu arasında yer alacaktır.

Gerginlik Düzeyi Hat Safhada mı?

Gerginlik Düzeyi Hat Safhada mı?

Gergin ve sinirli kişilerde elbette ki güvenilmezdir. Öyle ki bu insanların size sözlü ya da fiziki bir şiddet uygulamayacağına garanti edebilmeniz mümkün olamayacaktır. Karşınızdaki kişi sıradan bir şeye dahi ansızın aşırı yükselebiliyorsa, tavırlarından ve duruşundan onun gergin bir insan olduğunu anladıysanız koşarak uzaklaşın.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!