featured

İnternetten Satış Yapmak İçin Bilmeniz Gerekenler Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İnternetten satış yapmak, ilk bakışta düşük maliyetli ve kârlı bir iş modeli olarak dikkat çeker. Fakat bu avantajları lehinize çevirmek ve başarılı bir e-ticaret operasyonu yürütmek için bilinmesi gereken pek çok detay olduğu rahatlıkla söylenebilir. Bu konuların göz önünde bulundurulması hâlinde bireysel olarak internetten satış yapmak dahi mümkün olur. Yazımızın devamında internetten satış yapmak için gerekenleri ve bu süreçte başarılı olmak için atılabilecek faydalı adımlara dair birçok ipucunu bulabilirsiniz.

İnternetten Satış Yapmaya Başlamadan Önce Belirlemeniz Gerekenler Nelerdir?

Online satış yapmak, kolay gibi görünse de belirli bir plan çerçevesinde yürütülmesi gereken bir ticari süreçtir. Söz konusu çerçeveyi çizmek, bu alanda çalışmaya başlamadan önce bazı konular hakkında net kararlar vermeniz ile mümkün olur. İnternet üzerinden satış yapma sürecinde öncelikle belirlenmesi gerekenler şunlardır:

Marka isminiz, kimliğiniz ve imajınızSatacağınız ürün ya da hizmetlerÜrünlerinizi ne şekilde ve nereden tedarik edeceğinizHedef kitlenizUlaşmak istediğiniz satış rakamları

Bu konularda sizin için ideal olduğunu düşündüğünüz kararları vermeniz ile internetten satış yapmak için takip edeceğiniz yol haritası önünüzde belirir. Böylelikle artık sıra, atılması zorunlu olan adımlara gelmiş demektir.

İnternetten Satış Yapmak için İhtiyacınız Olanlar Nelerdir?

İnternetten satış yapmak için gerekenlerin ilk sırasında, faaliyetlerinizi yasal bir zemine oturmak yani e-ticaret için şirket kurmak yer alır. İnternetten satış yapmak için şirket kuruluşu bir tercih değil, zorunluluktur. Zira yasal bir şirkete sahip olmadan satışlarınızı faturalandırmanız mümkün değildir. Bu da teknik olarak yaptığınız işlemlerin hukukî olmadığı sonucunu doğurur. Söz konusu zorunluluk, evde internetten satış yapmak da dâhil olmak üzere tüm e-ticaret biçimleri için geçerlidir. Tabii şirket kurmanız, artık bir vergi mükellefi olduğunuz almanına da gelir. Yani internetten satış yapmak vergiye tabi bir çalışma biçimidir.

Şirketinizi kurmanızın ardından satışlarınızı gerçekleştireceğiniz, diğer bir ifade ile ürün ve hizmetlerinizi potansiyel müşterilerinizin beğenisine sunacağız kanalları oluşturmanız gerekir. Bunun da ilk adımı, e-ticaret altyapısına sahip bir internet sitesi kurmaktır. İnternet sitesinin yanında, satış yapmak için tercih edebileceğiniz diğer yöntemler de vardır.

İnternetten Satış Yapma Yöntemleri Nelerdir?

İnternetten satış yapmak için tercih edilebilecek üç ana yöntem vardır. Bu yöntemler ve temel özellikleri şu şekilde sıralanabilir:

E-ticaret Sitesi Kurmak: Bu yöntem, internet üzerinden ürün ya da hizmet satmanın en tipik yoludur. Marka için, satılan ürünlere dair açıklama, görsel ve diğer bilgilerin yer aldığı bir web sitesi oluşturulur. Tüm satış ve ödeme süreci, bu site üzerinden yürütülür.Sanal Pazar Yerlerinde Mağaza Açmak: E-ticaret sitelerinde satış yapmak şeklinde de isimledirilebilecek bu metot, pek çok farklı satıcının aynı çatı altında buluştuğu online platformlarda sanal dükkân açma fikrine dayanır. Trendyol, Amazon, Hepsiburada, GittiGidiyor gibi platformlar, Türkiye’de aktif olan önemli pazar yerlerine örnek olarak gösterilebilir.Sosyal Medyadan Satış Yapmak: Facebook ve Instagram, satış yapabilme özelliğini kullanıcılarına açmıştır. Geniş kullanıcı kitlesine sahip olman bu mecraları tercih etmek, özellikte e-ticaret alanına yeni adım atan girişimciler için son derece idealdir.

E-ticaret alanında faaliyet göstermek için bu yöntemlerden sadece birini tercih edebileceğiniz gibi, birden fazla yöntemi birlikte değerlendirebileceğiniz bir karma model oluşturmanız da mümkündür. Bu şekilde ürünlerinizin daha fazla kişiyle buluşmasını, dolayısıyla müşteri kitlenizin gelişmesini sağlayabilirsiniz.

IdeaSoft ile İnternetten Satış Yapmanın Avantajları Nelerdir?

Türkiye’nin lider e-ticaret altyapı sağlayıcısı IdeaSoft, internetten satış yapmak için ihtiyacınız olan tüm unsurları sizin için hazırlar. İş planınıza için uygun paketi tercih ederek e-ticaretin avantajlarından faydalanıp gelir elde etmeye en kısa sürede başlayabilirsiniz. Bunun için IdeaSoft ile iletişimine geçmeniz yeterlidir. Siz de vakit kaybetmeden IdeaSoft’un internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!