İrlanda’da Dil Eğitimi Şansı

İrlanda’da Dil Eğitimi Şansı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İrlanda’da dil eğitimi eğitimi almak özellikle son yıllarda Türk öğrenciler arasında oldukça popülerleşmiştir. Bunun temel sebeplerinden biri İrlanda’daki dil okulu fiyatlarının uygun olması ve çalışma izni alınabilmesidir. İrlanda’da çalışma izni sadece 25 hafta ve üzeri eğitim alacak olan kişilere verilmektedir. İrlanda’da dil eğitimi almak isteyen öğrencilerin en çok tercih ettikleri şehir İrlanda’nın başkenti olan Dublin’dir. Dublin İrlanda’nın en önemli eğitim merkezi olarak kabul edilmektedir. Dublin’de üç üniversite, bir çok yüksek öğrenim kurumu ve onlarca dil okulu bulunmaktadır.

 İrlanda Dil Okulu Fiyatları

İrlanda’da Dil Eğitimi Şansı

Son yıllarda, İrlanda’da dil eğitimi Türk öğrenciler arasında giderek daha popüler hale gelmektedir. Bu popülerliğin arkasındaki temel sebepler ise : İrlanda dil okulu fiyatları, İngiltere’ye kıyasla daha ekonomik olması, 25 hafta veya daha uzun süren programlara katılan öğrencilere çalışma izni verilmesi ve öğrencilere güvenli bir ortam sunması olarak verilebilir.

İrlanda’daki dil okulu programlarının ücretleri dil okulu, program süresi ve sunulan hizmetlere bağlı olarak değişebilir ve haftalık bazda fiyatlandırılarak genellikle birkaç hafta veya aylık olarak sunulur. 12 haftalık bir kursun eğitim süresi de ortalama olarak 2000€ ile 3.360€ arasında değişkenlik göstermektedir.

Zincir dil okullarına ev sahipliği yapan İrlanda’nın çoğu ülkeye göre uygun ve ekonomik bir dil eğitimi imkanı sunduğunu belirtmek yanlış olmaz.

İrlanda’da Yaşam Maliyetleri

İrlanda’da Dil Eğitimi Şansı
İrlanda’da Dil Eğitimi Şansı

İrlanda’da yaşam maliyetleri, şehre ve konaklama türüne bağlı olarak değişmektedir ve genellikle aylık 600 € ile 800 € arasında yer almaktadır. Yiyecek ve içecek giderleri aylık 200 € ile 250 € arasında değişirken, ulaşım masrafları aylık 80 € ile 110 € arasında olmaktadır. Öğrenci sigorta maliyetleri yıllık olarak yaklaşık 220 € civarındadır. Ulaşım için otobüs biletleri ise tek seferlik 2,70 €, haftalık 42 € ve aylık 127 € gibi ücretlerle satın alınabilmektedir. İrlanda’da trafik, İngiliz trafik sistemiyle çalıştığı için ilk kez gidenler için biraz zorlayıcı olabilir, çünkü trafik soldan akar ve Türkiye’deki alışılmışın tam tersidir.

Gıda fiyatlarından ve sosyal hayattan kısaca örnek vermek gerekirse, İrlanda’da bir kahve almak için ortalama olarak 3-5 € arasında bir fiyat ödemeniz gerekebilir. Sinema biletleri İrlanda’da da şehir ve sinema salonuna göre değişir. Ortalama olarak 10-15€ arasında bir fiyat ödemeniz gerekebilir.

 İrlanda Dil Okulunda Konaklama

İrlanda’da Dil Eğitimi Şansı

İrlanda’da yaşam, diğer Avrupa ülkelerine kıyasla biraz daha yüksek maliyetlidir, ancak İngiltere kadar da maliyetli değildir. İrlanda’da yaşamak ve eğitim almak için tercih edeceğiniz şehri seçerken dil okulunuza ve ve konaklama imkanlarına yakınlığını dikkate almanız önemlidir.

İrlanda’da yaşamak ve eğitim görmek isteyen uluslararası öğrenciler için okulların yurtlar veya apartmanlarında konaklama seçeneğinin yanı sıra evler, apartmanlar veya aile yanı konaklama imkanları da bulunmaktadır. İrlanda’da okul içi konaklama fiyatları okullara göre değişiklik gösterir. Genel olarak, okul içinde yurtta  konaklama maliyeti aylık 600€ ile 1.100€ arasında ve yıllık olarak yaklaşık 4.000€ ile 6.000€ arasında değişir. Okul dışı konaklama için ise oda paylaşımı en ekonomik seçenektir. Ortalama aile yanı konaklamalar ise 4 haftalık 580€ ie  850€ arasındadır.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!