featured

İtalya Milano Gezi Rehberi | Avrupa’nın En Gözde Şehirlerinden Biri Milano…

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İtalya’nın ünlü bölgesi Lombardiya’nın başkenti olan Milano, Avrupa’nın da en gözde şehirlerinden biri olarak kabul ediliyor. Dolayısı ile Milano gezi rehberi turistler tarafından en çok araştırılanlar arasında… İtalya’da başkent Roma’dan sonra nüfus bakımından ikinci büyük kent olan Milano, moda sektörünün de öncüsü olan bir şehirdir.

Spor denildiğinde de ilk akla gelen kentlerden biri olan Milano, dünya futbolunun devleri arasında yer alan İnternazionale (Inter) ve AC Milan takımlarına ev sahipliği yapar. Şehirde bulunan Giuseppe Meazza (San Siro) Stadyumu da dünyanın en büyük ve ünlü stadyumlarından biridir. AC Milan, bu stadyumda maça çıktığında San Siro adını kullanırken, Inter takımı ise Giuseppe Meazza adını kullanır.

Yine kentin kuzey kısmında yer alan Monza Pisti de, Formula 1 gibi büyük otomobil sporları organizasyonlarında kullanılmaktadır.

Milano; üniversiteleri, konservatuarları, sanat akademileri, kütüphaneleri ve dünyaca ünlü opera binası La Scala ile kültür ve sanat başkenti ünvanına da sahiptir.

Ayrıca basın dünyası için de bir merkez olan Milano, yine ticaret açısından da öne çıkan bir şehirdir. İşte, ulaşımından yemeğine, gezilecek yerlerinden konaklama seçeneklerine kadar İtalya Milano gezi rehberi

Milano’ya Ulaşım | Milano’ya Nasıl Gidilir?

İtalya’nın en önemli şehirlerinden biri olan Milano’da dış hat uçuşları için kullanılan Malpensa ve daha çok iç hatlarda kullanılan Linate Havaalanları bulunur. Bu anlamda havayolu ile Milano’ya dünyanın her bir noktasından direk ya da aktarmalı olarak ulaşım mümkündür.

Yine Milano, İtalya’nın ve Avrupa’nın demiryolu ağı merkezlerinden biridir. Kentte beş adet büyük ana tren garı bulunur. Bu anlamda Avrupa’nın önemli birçok kentinden (Barcelona, Viyana, Zürih, Paris, Münih, Stuttgart gibi), Milano’ya demiryolu ulaşımı da mevcuttur.

Milano Gezilecek Yerler | İtalya Milano Gezi Rehberi

Milano gezi rehberi kapsamında kentte, birçok tarihi yapı ve yer bulunur. Bu anlamda Milano İtalya’nın ve Avrupa’nın en önemli kent merkezlerinden biri konumundadır. Milano ziyaretlerinde ise mutlaka görülmesi gereken Milano gezilecek yerler şunlardır:

Gotik tarzda Dünyanın en büyük katedrali olan ünlü Duomo di Milano,Dünyanın en eski ve güzel alışveriş merkezlerinden birisi olan Galleria Vittorio Emanuele II,Dünya üzerindeki en önemli tiyatro ve opera binaları arasında yer alan meşhur La Scala,UNESCO Dünya Mirasları listesinde yer alan Leonardo da Vinci’nin eşsiz eseri “Son Akşam Yemeği” tablosunun bulunduğu Santa Maria delle Grazie Manastırı,Bellini, Raphael, Caravaggio ve Titian gibi büyük ustaların eserlerini barındıran Pinacoteca di Brera Müzesi,Picasso, Matisse ve Kandinsky gibi ünlü isimlere ait eserlere ev sahipliği yapan Museo del Novecento,Milan Dükü Francesco Sforza tarafından 15. Yüzyılda yaptırılan ünlü Sforzesco Şatosu,Bir açık hava müzesi havasına sahip Monumental Cemetery Anıtsal Mezarlığı,Büyük ve ünlü Sempione Şehir Parkı

Milano Konaklama Seçenekleri

Milano tarihi yapısı ile modern kent görünümünü birleştirebilmiş önemli şehirlerden biridir. Bu anlamda kent merkezinde lüks ve çok yıldızlı otellerden, daha makul otel, hostel ve kiralık evlere kadar pek çok konaklama imkanı bulunur.

Bu anlamda Milano’da konaklama için en çok tercih edilen yerler arsında öne çıkan bölgeler şunlardır:

Duomo Katedrali çevresinde bulunan tarihi kent merkezi Centro Storico bölgesi,Kafe ve restoranları ile ünlü Navigli bölgesi,Lüks imkanları ile öne çıkan Brera bölgesi,Gece kulübü, bar ve restaurantları ile dikkat çeken Porta Romana,Tarihi Tren İstasyonu Bölgesi

Mİlano’da Ne Yenir | Milano Mutfağı ve Milano Lezzetleri

Milano ziyaretlerinde mutlak surette tadılması gereken, kentin başlıca yöresel lezzetleri arasında ise;

Safranla lezzetlendirilen bir pirinç yemeği olan Risotto,Soğan, kereviz, havuç ile hazırlanan bir et yemeği olan Ossobuco,Bir hamur işi olan Piadina,Kızartılmış dana pirzola ile hazırlanan Cotoletta,Mısır unu ile yapılan Polenta,Bir sebze çorbası niteliğinde olan Minestrone Milanese,Ünlü İtalyan lezzeti Pizza,İddialı İtalyan pastası Panettone

YouTube video

İlk olarak akla gelir. Oldukça zengin ve doyurucu bir mutfak olan İtalya mutfağına ait tüm lezzetler yanında çeşitli dünya mutfağı örnekleri de Milano’da rahatlıkla bulunabilir.

Son olarak belirtelim ki, Milano hareketli bir gece hayatı ile de Avrupa’nın en modern kentleri arasında yer alır. Milano gezi rehberi eşliğinde İtalya’nın keyfini çıkarabilirsiniz…

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!