izmir-varis-tedavisi

İzmir Varis Tedavisi Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pek çok kişinin yaşamı sırasında karşılaşmış olduğu varis sağlık sorunu İzmir varis tedavisi ile giderilen bir problemdir. Varis, kişinin hayat kalitesini olumsuz yönde etkileyen ve tedavi edilmesi gereken bir sağlık sorunudur. Başlıca tedavi yöntemleri arasında cerrahi tedavi, varis çorabı, iğne tedavisi ve damar içinden lazer varis tedavisi gelmektedir. Hastalara uygulanan bu tedavi yöntemleri kişide bulunan varis sorununun boyutuna ve yaygınlığına göre değişerek uygulanır.

Varis, bacakta bulunan kirli kanı kalbe götüren toplardamarlarda yani venöz sisteminde meydana gelen bir işlevsizlik sonucu meydana gelen sağlık sorunudur. Bu sağlık sorununda venöz sistemi bacakta bulunan damarlar kirli kanı kalbe taşıyamaz hale gelerek genişler ve bölgede ağrıya neden olur. Bu durum sonucunda da kişide varis meydana gelir. Bacaklarda bulunan damarların görünür hale gelmesi, genişleyerek şişmesi, ağrı ve sızıya neden olması, hastalığın ilerleyen aşamalarında ayak bileklerinde yaraların çıkması varis hastalığının en çok bilinen belirtileri arasında yer alır. Kişilerde meydana gelen varis sağlık sorunu hastalara farklı yöntemler ile uygulanan İzmir varis tedavisi ile tedavi edilebilmektedir.

izmir-varis-tedavisi

Varis Tedavi Yöntemleri

Varis tedavisi sırasında hastalara uygulanan tedavi yöntemleri mevcut sağlık durumunun hangi aşamada olduğuna, yaygınlığına ve boyutuna göre değişmektedir. Başlıca tedavi yöntemleri arasında; cerrahi tedavi, varis çorabı, skleroterapi ve endovenöz girişimler bulunmaktadır. Varis tedavisi İzmir de bu tedavi yöntemleri uygulanarak hastaların sağlık sorunları giderilmektedir.

Skleroterapi: İğne tedavisi olarak da bilinen skleroterapi tedavisi, genellikle telenjiektazi denilen örümcek ağı şeklinde olan mavi damarlarda ya da küçük varislerde etkili olan bir tedavi yöntemidir. İşlem sırasında çok ince iğneler ile varisli damar içerisine bir ilaç enjekte edilir. Bu tedavi yöntemi aynı zamanda köpük tedavisi olarak da bilinmektedir. Çünkü damar içine enjekte edilen ilaç aynı zamanda köpük haline getirilip de kullanılabilmektedir.

Endovenöz Girişimler: Ultrason eşliğinde damar içerisine sokulan katater ile damar içerisinde bulunan varisin büzüşmesini sağlayan bir tedavi yöntemidir. Lazer varis tedavisi ya da Radyofrekans Ablasyon olarak da bilinen bir varis tedavisi uygulamasıdır. Bu tedavi yöntemi sonrasında hastanın hastanede kalmasına gerek yoktur. İşlem sonrasında hastaneden taburcu olabilmektedir. Cilt düzeyinde oluşan kılcal damarlara cilt üzerinden lazer verilerek yok edilerek varis tedavi edilir.

Cerrahi Tedavi: Varis tedavisi yöntemlerinden bir diğer yöntem olan cerrahi tedavi sırasında hastaya cerrahi işlem uygulanır. Tedavi sırasında toplardamarların içerisine yüksek basınca yol açan kasık bölgesindeki kapakçıkların yol açtığı yetersizlik giderilmektedir. İşlemden önce bölgenin ultrason ile çekilmesi önemli bir aşamadır. Bu şekilde işlem öncesinde cerrahın izleyeceği yol belirlenmektedir.

izmir-varis-tedavisi

Varis Kendiliğinden Geçer Mi?

Varis sağlık sorununda, bacaklarda işlevini kaybeden venöz sistemi kirli kanın kalbe gönderilmesi görevini yerine getirmez. Bu nedenle damarlar kirli kanın birikmesiyle genişler ve hastalığın ilerlemesi sonucunda kişide ağrı oluşur. Pek çok tedavi yönteminin bulunduğu varis tedavisi kendiliğinden geçmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Kişinin İzmir varis tedavisi ile uzmanlar tarafından tedavi edilmesi gerekmektedir.

Eğer sizde varis sorunu yaşıyorsanız varis tedavisi konusunda referansları ve başarıları ile ön plana çıkmış olan https://rizaaktas.com adresinden detaylı bilgi alarak tedavi olabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!