featured

Kimler 1100 TL Sosyal Yardım Parası Alabilir? E Devlet Sosyal Yardım Parası Başvurusu Nasıl Yapılır? Sosyal Yardım Parası Ne Zaman Yatacak?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1100 TL Sosyal Yardım Parası müjdesi verildi! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından tam kapanma döneminde evde kalmak zorunda olan ihtiyaç sahibi vatandaşlara 1100 TL sosyal yardım parası dağıtılacağı açıklandı. Gözler e devlet ekranına döndü. Milyonlarca ihtiyaç sahibi sosyal yardım parası başvurusu yapacakları kanalı sorgularken, bakanlıktan yeni bir açıklama geldi. Yeni bir E Devlet sosyal yardım parası başvuru işlemi yapılmasına gerek yok! Nasıl mı? İşte, detaylar…

A – 1100 TL Sosyal Yardım Parası Nedir?

E devlet sosyal yardım parası , Covid-19 salgını ile mücadele sürecinde alınan tam kapanma kararından maddi olarak olumsuz yönde etkilenecek olan ihtiyaç sahiplerine verilen 1100 TL nakit yardımdır.

B – 1100 TL Sosyal Yardım Parası Başvurusu Nereden Yapılacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından müjdelenen 1100 TL Sosyal yardım parası başvurusu ise hiçbir yerden yapılmıyor. Nasıl mı? Covid-19 ile mücadele sürecinde e devlet üzerinden başvuru yapılarak 1000 TL yardım alan kişiler, bu yeni yardım paketi ile de desteklenmiş olacak. Bakanlık, 1100 TL sosyal yardım parası alacak kişilerin, daha önce 1000 TL yardım alan kişiler arasından seçileceğini duyurdu. Peki, kimler seçildi? Kimler yardım alabilecek?

1100 TL Sosyal Yardım Parası Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılacak? Sosyal Yardıma Hak Kazananlar Nasıl Öğrenebilir?

1100 TL sosyal yardım parası sorgulama işlemi e devlet üzerinden yapılıyor olacak. Geçtiğimiz yardım paketinden faydalanan kişiler arasından seçilecek ihtiyaç sahipleri Sosyal Yardım Sorgula ekranından müjdeli haberi alabilecek.

C – E Devlet Sosyal Yardım Parası Başvuru Yapamıyorum!

Sosyal yardım parası başvurusu yapmak isteyen binlerce vatandaş, başvuru ekranını ararken bakanlıktan açıklama yapıldı:

“E devlet sosyal yardım parası başvuru işlemi için herhangi bir kanal açılmayacak. söz konusu destekten yararlanmak için vatandaşların herhangi bir yere başvuru yapmasına gerekmiyor. 1100 TL sosyal yardım ihtiyaç sahibi kimselerin daha önce e-Devlet üzerinden başvurmuş ve ihtiyaç sahibi olduğu SYDV tarafından tespit edilmiş kişilere verilecek.”

D – Sosyal Yardım Parası Ne Zaman Yatacak ?

1100 TL sosyal yardım parası 5 Mayıs – 10 Mayıs 2021 tarihleri arasında yatmış olacak. Aynı dönemde engelli ve yaşlı maaşlarının da yatıyor olması gişelerde büyük bir yoğunluğun oluşmasına neden olabilir. Bu noktada PTT çalışanları ve yöneticileri pandemiye uygun sayıda ve şekilde ödeme yapacağını belirtti.

E – 1100 TL Sosyal Yardım Parası Nereye Yatacak?

https://www.youtube.com/watch?v=RhodoL6MaRA

5 ile 10 Mayıs 2021 tarihleri arasında hem yaşlı hem de engelli maaşlarının yatıyor olması nedeniyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşa yardımını ikametinde alma hakkı tanınacağı açıklandı. Sosyal destek ödemelerini PTT kartına ya da iban numarasına tanımlayan kişilerin 1100 TL yardım paraları hesabına yatırılacakken, diğer ihtiyaç sahiplerine yardım paraları PTT görevlilerince ve kolluk kuvvetleri ile ikamet yerinde ulaştırılacak.

F – 1000 TL Yardım Alanlar Tekrar Alacak mı ?

Daha önce pandemi sosyal destek ödemesi olarak yapılan 1000 TL yardım paketinden faydalanan ihtiyaç sahiplerinden hala ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen kişilere 1100 TL ödeme yapılacak. Yani, 1000 TL Yardım Alanlar Tekrar Alacak mı sorusunun cevabı SYDV tarafından yapılan araştırma sonucunda belli olacak. 1000 TL yardım alan ihtiyaç sahiplerinden şu an ihtiyacı olmadığı tespit edilen kişilere ödeme yapılmayacak.

G – 4 Faz Sosyal Yardım Kimler Alabilir ?

Geçtiğimiz aylarda yapılan 3. Faz Pandemi Sosyal Destek Parası başvurusu sonucunda ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen kişiler 1000 TL yardım almıştı. 4 faz sosyal yardım paketi ise şu anda yapılmakta olan 1100 TL yardım kapsamına girmektedir. Yani, bu yardım sürecinde herhangi bir başvuru yapılmayacak.

Maddi Yardım Başvurusu Kimlere Verilir?

Ülkemizde Kaymakamlıklar, Belediyeler ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından çeşitli yardımlar yapılmaktadır. Bu yardımların içinde maddi durumu iyi olmayan kişiler, engelliler, yaşlılar, dullar ve yetimler de yer almaktadır. Tüm bu yardım kalemleri için yardımı veren kuruma başvuru yapılması gerekmektedir. Bazı yardım başvuruları ise muhtarlıklar aracılığı ile yapılmaktadır.

H – E-Devlet 1000 TL Yardım Başvurusu Nereden Yapılıyor?

Pandemi Sosyal Destek Parası olarak adlandırılan e devlet 1000 TL sosyal yardım parası başvurusu bundan önceki yardım paketlerinde e devlet üzerinden yapılabiliyordu. 17 gün tam kapanma sürecinde yapılacak olan 1100 TL yardım programına ise başvuru alınmayacak. Söz konusu yardım, 1 2 ve 3 faz sosyal yardım alan kişiler arasından hala ihtiyacı olduğu belirlenen kişilere veriliyor olacak.

I – Sosyal Yardım Desteği Kimleri Kapsıyor?

1100 TL sosyal yardım desteği parası daha önce pandemi sosyal destek yardımı adı altında 1000 TL yardım alan kişileri kapsıyor. Fakat daha önce 1000 TL alan herkesi kapsamıyor. Bu yardımı alan kişiler arasından hala maddi durumu yetersiz olduğunu tespit edilen kişilere 1100 TL sosyal yardım parası verilecek.

J – Kaymakamlık Yardım Parası Ne Kadar?

Daha önce yapılan Açık Kapı Yardım gibi Kaymakamlık yardımları da verilmeye devam ediliyor. Şu anda Kaymakamlıklar aracılığı ile yardım alan ihtiyaç sahipleri bulunuyor. Yetim, engelli, yaşlı ve bakıma muhtaç kişilere verilen farklı türlerde ve miktarlarda kaymakamlık yardım parası bulunmaktadır. İşte, kaymakamlık yardım paraları:

İlköğretimde Okuyan Erkek Öğrenci Eğitim Yardımı : Aylık 45 TLİlköğretimde Okyuan Kız Öğrenci Eğitim Yardımı : Aylık 50 TLOrtaöğretimde / Lisede Okyuan Erkek Öğrenci Eğitim Yardımı : Aylık 55 TLOrtaöğretimde / Lisede Okyuan Kız Öğrenci Eğitim Yardımı : Aylık 75 TL%40-%69 arası Engelli Yardımı : 609,61 TL%70 ve üzeri Engelli Yardımı : 914,41 TLKaymakamlık Kira Yardımı : 600 TL – 1000 TL arasıKaymakamlık Ev Onarımı Yardımı : 1000 TL – 15 000 TL

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!