featured

Kokunuzun Sağlığınıza Göre Şekillendiğini Biliyor muydunuz? Kokunuz Psikolojinizi ve Biyolojik Özelliklerinizi Ele Verebilir!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilim insanlarından şaşırtıcı bir açıklama geldi. Bu açıklamaya göre vücudunuzun kokusu; psikolojik ve biyolojik sağlığınıza yönelik bilgileri ele veriyor. Örnek hastalıklara dikkat çeken bilim insanları; kolera hastalarının tatlımsı, diyabet hastalarının ise çürük elma gibi koktuğunu ifade etti.

Avustralya’da görev yapan Türk Bilim insani Mehmet Mahmut, çok fazla et tüketen insanların vücut kokularının daha güzel olduğunun altını çizdi. Daha da ilginci şu ki; erkekler için kadınların adet dönemindeki salgıladığı doğurganlık kokusu en çekici kokuların da başında geliyor.

Yapılan bilimsel araştırmaların sonuçlarından bir diğeri ise erkeklerde salgılanan testosteron hormonunun seviyesi, vücut kokusu üzerinde doğrudan etki ediyor. İşte kokularımızın ele verdiği detaylar!

Beslenmeye ve Sağlık Durumuna Göre Değişen Kokumuz, İnsanları Birbirinden Ayıran En Etkili Kriter Oluyor

Kadın ya da erkek fark etmeksizin her insanın kendisine özgü bir kokusu vardır. Yapılan bir bilimsel deneyde tek yumurta ikizi olan iki kardeşin terli olan tişörtleri diğer insanların tişörtleri arasından kolayca bulunmuştur. Bu deney sayesinde genlerin de vücut kokusu üzerinde önemli bir belirleyici olduğu saptanmıştır.

İnsanlar Farkında Olmasalar da Kokularını Genetik Özellikleri Doğrultusunda Seçiyor

Dünyaca ünlü psikolog ve koku uzmanı olan Agnieszka Sorokowska, insanların parfüm kokusu seçerken farkında olmasalar da genetik özellikleri doğrultusunda seçim yaptıklarını ifade etti. Ayrıca Sorokowska, parfüm ve benzeri gibi kozmetik ürünlerin seçiminin kişilerin karakter özellikleri üzerinde sonuçlara ulaşılabileceğini vurguladı.

Bekar Erkeklerin Kokusu Evli Erkeklerden Daha Baskın!

Avustralya’da bir üniversitede çalışmalarını yürüten Türk bilim insanı Mehmet Mahmut, bekar erkeklerin testosteron hormonu seviyelerinin daha yüksek olduğunu ve bu nedenle de bekar erkeklerin kokularının evli erkeklere göre daha baskın olduğunu ifade etti.

Mahmut’un açıklamalarına göre evli erkeklerde salgılanan testosteron hormon seviyesi daha düşüktür ve bu nedenle de evli erkeklerin kokularının baskınlığı daha az oluyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!