featured

Sağlıklı ve Parlak Saçlar İçin Ne Yapmalıyız?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Parlak, canlı ve güçlü saçlara kim sahip olmak istemez? Saçlarımız yıllar boyu kendimizi ifade etmemizin harika bir yolu olmuştur. Ancak bu imzamızı korumak ve çevresel faktörlerden etkilenmesini en aza indirmek için vücudumuzun geri kalanı gibi bakıma muhtaçtır. Mevsimsel değişiklikler, hava kirliliği, kuruluk, bulunduğumuz konum saçlarımızın doğal ve sağlıklı görünümünü etkiler ve zarar verebilir. Bu nedenle aynı cildimize ve vücudumuza sunduğumuz bakımı saçlarımıza da uygulamamız gerekir.

Sağlıklı ve Parlak Saçlar İçin 7 Adım

Saç bakım uzmanları saçların donuk ve kuru olmasının nedeninin saçları düzgün bir şekilde yıkamamalarından kaynaklandığını söylüyorlar. Evet, aslında bazen en zor sorunun kolay bir yanıtı olabiliyor!

1- İlk olarak yıkanırken saçınızdaki kütikül katmanını açmak için saçınızı sıcak bir suyla ıslatın.

2- Ardından saçınıza ve saç diplerinize şampuanı hafif masaj hareketleriyle uygulayın.

3- Saçın kütikül tabakasını kapatmak için soğuk suyla durulayın.

4- Saç kremi uygulamadan önce saçınızın fazla suyunu sıkın.

5- Ardından saç kreminizi saçlarınızın uçlarına uygulayın.

6- Saçlar ıslakken en zayıf halindedir. Bu nedenle tararken ve kuruturken yıpranmadan ve sıkmadan saçlarınızı şekillendirin.

7- Saçınız için haftalık saç bakımızı ihmal etmeyin. İhtiyacına yönelik saç bakım yağı veya doğal saç maskesi uygulamanız ise tam bir bonus!

Saçınız için en doğru şampuan ve saç bakım serisini kullanmanız buradaki ikinci önemli konudur. Kuru, yağlı, kepekli, ince, çabuk kırılan veya boya & fön gibi sık işlem görmüş hasarlı saçlar için doğru saç bakım koleksiyonu seçilmelidir. Doğru şampuan ve saç bakım ürünü seçerken aynı zamanda doğal içeriklerle zenginleşmiş olmasına, cildimize ve saçımıza zararlı formülasyona sahip olmamasına dikkat edilmelidir. Fransız doğal kozmetik markası L’Occitane, uzun yıllar boyu yaptığı araştırmalarının sonucunda doğal kaynaklı esansiyel yağları kullanarak, temiz içerikli saç bakım ürünlerini geliştirdi.

Esansiyel yağlar, bitkilerin kök, gövde gibi çeşitli bölümlerinden soğuk presleme ve damıtma yöntemi ile elde edilir. L’Occitane şampuanlarının içerisinde bulunan esansiyel yağlar saç teline nüfuz ederken, kokusuyla keyif veren bir duş deneyimi yaşamanıza da yardımcı olur. L’Occitane Aromakoloji Saç Bakım serisinde bulunan esansiyel yağların gücü, saç derisine ve özellikle saç foliküllerini ve tellerini derinlemesine güçlendirerek saçlardaki kırıkların ve bundan kaynaklı kopmaların oluşmasına engel olur, ruhu ve zihni uyandıran aromatik bir nedeyim sunar.

L’Occitane’ın esansiyel yağlarla güçlenmiş Aromakoloji Şampuan, saç kremi, doğal saç maskesi ve saç bakım serilerinden saçınıza en uygun koleksiyonu keşfedin.

Kuru ve Yıpranmış Saçlar İçin Aromakoloji Onarıcı Saç Bakım Serisi

Kuru ve Yıpranmış Saçlar için geliştirilmiş, Aromakoloji Onarıcı Seri, içerdiği ylang-ylang, tatlı portakal, lavanta, sardunya, melek otu esansiyel yağları ile saçları onarır ve kuvvetlendirir. Serinin sevilen ürünlerinden Aromakoloji Yoğun Onarıcı Saç Bakım Yağı, saçları yıkamadan önce 10 dk bekleterek kökten uca yoğun bir bakım sunar. Serinin bir diğer bakım ürünü Aromakoloji Onarıcı Maske ise yine haftalık saç bakım rutinize ekleyebileceğiniz, silikon içermeyen formülü ile yoğun ve onarıma ihtiyaç duyan saçlar için ideal bir saç maskesidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!