featured

KPSS Ne Zaman 2022 | 2022 ÖSYM Sınav Takvimi Açıklandı mı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KPSS ne zaman? 2021 yılının bitmesine yakın gözler ÖSYM’ye çevrildi. Sınav için hazırlıklara başlayacak milyonlarca kişi sınavın ne zaman ve nasıl yapılacağını oldukça merak ediyor. Bilindiği üzere KPSS özellikle çift haneli yıllarda yapıldığında büyük önem kazanıyor. Bunun nedeni ise birçok meslek grubunun atanmak için sınava yalnızca 2 yılda bir girebilmesidir. Peki, KPSS ne zaman? 2022 sınav takvimi açıklandı mı?

ÖSYM 2022 Takvimi Açıklandı mı? KPSS Ne Zaman?

KPSS ne zaman?  ÖSYM tarafından yapılan KPSS ortaöğretim, önlisans ve lisans grubu olmak üzere 3 farklı şekilde yapılıyor. Her bir sınavın başvuru tarihi ve yapıldığı tarihte dolayısıyla farklı oluyor. KPSS sınavının tarihi, tek bir şekilde ilan edilmiyor. ÖSYM 2022 takvimi açıklandıktan sonra KPSS ne zaman sorusunun yanıtını öğrenebilmek mümkün olabiliyor.

1- 2022 KPSS Ne Zaman Ortaöğretim?

 Lise mezunu olan milyonlarca insan, farklı alan ve iş kollarına girebilmek için KPSS ortaöğretim sınavına giriyor. 2 yılda bir kez yapılan bu sınav son olarak, 2020 yılında 22 Kasım tarihinde yapıştı. Yine aynı tarihlerde yapılması beklenen sınavın bu yılki tarihinin 20 ya da 27 Kasım olması bekleniyor. KPSS ortaöğretim sınavının tarihinin ise, 2022 yılının başında paylaşılması bekleniyor.

2- 2020 KPSS Önlisans Ne Zamandı? 2022 KPSS Önlisans Ne Zaman?

Önlisans KPSS ne zaman? Önlisans sınavı da tüm önlisans mezunları için 2 yılda bir kez yapılıyor. Bu sınavlar çift haneli yıllarda yapıldığı için KPSS önlisans sınavı son olarak 2020 yılında yapılmıştı. 25 Ekim 2020 yılında yapılan bu sınavın başvuruları ise 30 Haziran- 13 Temmuz 2020 tarihinde yapılmıştı. 2022 KPSS Önlisans ne zaman belli olmasa da sınavın 23 ya da 30 Ekim 2022 tarihinde yapılması planlanıyor. Bu tarihlere göre Haziran sonu ile Temmuz’un ilk yarısında başvuruların yapılacağı düşünülüyor.

3- 2022 KPSS Ne Zaman Lisans ÖSYM | 2022 KPSS Ne Zaman Başvuru Yapılır?

 2022 KPSS ne zaman halen ÖSYM tarafından açıklanmadı. 2022’nin gelişi ile KPSS ne zaman sorusunun yanıt bulması planlanıyor. Bilindiği üzere bu sene yalnız A grubu öğretmenler değil, tüm branşlardan mezun olan ya da mezun olacak olan kişiler katılım sağlayacak.

YouTube video

2020 yılında yapılan sınav 6 Eylül’de yapılmış, başvuruları ise Temmuz ayı içerisinde alınmıştı. Sınavın ise yine Eylül başında yapılması konuşuluyor. Bu sınav çok oturumlu olarak yapıldığı için tahmini bir tarih verilmesi mümkün olamayacaktır? 2022 KPSS ne zaman başvuru yapılacağı da 2022 ÖSYM takviminin açıklanması sonrasında öğrenilebilecektir.

4- 2022 KPSS Ne Zaman Açıklanır? 2022 KPSS Ne Zaman Açıklanacak?

 KPSS sınavı yapıldıktan ortalama 1 aylık bir süre sonunda açıklanıyor. 2020 yılında da milyonlarca kişi KPSS ne zaman açıklanır sorusuna yanıt aramış, konuyu uzun süre gündemde tutmuştu. 2020 yılında 6 Eylül’de yapılan sınav 22 Ekim tarihi itibariyle açıklanmış, adaylar kaç puan aldığını bu şekilde öğrenebilmişlerdi. KPSS ne zaman açıklanacak 2022 yılında sorusuna ise tahminen Ekim 2022 yanıtı verilebilecektir.

5- KPSS Hakkında Genel Bilgiler Nelerdir?

KPSS ne zaman konusuna yanıt verildiyse şimdi KPSS hakkında genel bilgiler neler bunlardan bahsedelim. KPSS önlisans ve ortaöğretim sınavları 60 Genel Kültür ve 60 Genel Yetenek sorularından oluşuyor. KPSS lisans ise diğer sınav türlerine nazaran biraz daha karmaşık ilerliyor. Buna göre, öğretmenlik branşı haricindeki branşlar yalnızca 60 Genel Kültür ve 60 Genel Yetenek sorularını çözüyor.

A grubu öğretmenlik için ise girilebilecek farklı oturumlar mevcuttur.  Adaylar 1. Oturumda 60 Genel Kültür ve Genel Yetenek, toplamda 120 soru yanıtlamaktadır. Bunun dışında öğretmenlerin Eğitim Bilimleri oturumuna girmesi ve 80 soruyu yanıtlaması gereklidir.

YouTube video

KPSS ne zaman? Alandan giriş yapacaklar ise Genel Kültür ve Genel Yetenek haricinde alan bilgisi sınavlarına da katılmaktadır. Alan bilgisinin 1. Oturumunda Kamu Yönetimi, Uluslararası ilişkiler, Çalışma Ekonomisi bölümleri giriyor. Diğer 2. Alan oturumuna ise Hukuk, İktisat ve Maliye bölümleri girmektedir. Alan 3. Oturumu ise İşletme, Muhasebe ve İstatistik bölümleri için yapılmaktadır. Bu sınava başarılı bir şekilde hazırlanmak istiyorsanız, KPSS en iyi dershaneler nelerdir yazımıza göz atabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!