featured

Mercedes Benz EQC 400 Özellikleri | Mercedes’in İlk Tam Elektrikli Otomobili Mercedes EQC 400 Fiyatı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mercedes Benz EQC 400, markanın ilk tam elektrikli modeli olarak piyasaya sunuldu. Alman markasının elektrikli otomobil sunumu, rakiplerine göre geç kaldıysa da Mercedes Benz EQC 400’ü deneyimleyenlerin yorumlarına bakıldığında; buna değdiği görülüyor. Peki, Alman devi Mercedes Benz’in ilk tam elektrikli aracı Benz EQC 400 fiyatı ne? Mercedes Benz EQC 400 özellikleri neler? İşte Mercedes elektrikli otomobil hakkında merak edilen soruların yanıtları…

Mercedes Benz EQC 400 Özellikleri

Sonunda Mercedes-Benz ilk tam elektrikli otomobili geldi! Firma, bu aracını piyasaya sunmadan önce de “Elektrik Mercedes Benz’e geldi” sloganıyla reklam çalışması gerçekleştirmişti. Mercedes, tam elektrikli EQC 400’ü, GL serisinde GLE yerine konumlandırmış. İşte elektrikli olmasıyla dikkatleri üzerine çeken Mercedes Benz EQC 400 özellikleri

1 – Uzay Aracı Görüntüsü Veren Mavi Led Işıklar

Mercedes Benz EQC 400 özellikleri, dış tasarım açısından incelendiğinde,  ilk başta aracın ön kısmındaki farlarında bulunan Mavi Led ışıklar dikkat çekiyor. Ön burun bölgesinde yer alan farlarla ön ızgara, dışarıdan bakıldığında sanki bir bütünmüş hissi veriyor.

YouTube video

Ayrıca gece karanlığında bakıldığında aracın ön panjurunun üst kısmında yer alan mavi ışıklar, araca uzay aracı görüntüsünü sağlıyor. Bununla birlikte çamurluktaki EQC logoları da aracın elektrikli olduğunu dışarıdan belli ediyor.

2 – Otomobil ile Uyumlu 19 İnçlik Jantlar

Mercedes Benz EQC 400 özellikleri, görünüm olarak incelendiğinde, araca yandan bakıldığında otomobille gayet uyumlu kullanılan 19 inçlik jantlar göze çarpıyor. Genel olarak diğer elektrikli otomobillerle EQC 400’ün yandan görünümü birbirine benzemiyor. Mercedes, bu konuda farklılığa gitmiş. Ayrıca otomobilin alt kısmında buluna basamak, araçta premium bir görüntü oluşturmuş.

3 – Performans Odaklı Sürüşlerde Destek Amaçlı Devreye Giren Arka Motor

Genelde elektrikli otomobillerde ön kaput, motor bulunmadığı için boş kalır ve bu boşluk eşya gözü olarak değerlendirilir. Ancak Mercedes Benz EQC 400’te böyle bir durum söz konusu değil. Kaput kaldırıldığında sanki içten yanmalı bir motor varmış gibi bir plastik kapak bulunuyor. Bu kapak kaldırıldığında da bizleri yanlarında su soğutma boruları bulunan bir elektrik motor karşılıyor.

YouTube video

Mercedes Benz EQC 400 özellikleri incelendiğinde; ön ve arkada 2 tane elektrikli motorun olduğu görülüyor. Normal şartlarda bu Mercedes elektrikli otomobil, önden çekişli. Ancak aracın gaz pedalına yüklenildiğinde arkada yer alan motor devreye giriyor ve de performans sürüşlerde destek kuvvet sağlıyor.

4 – Gerçek Olmayan Egzoz Çıkışı

YouTube video

Mercedes elektrikli otomobil arkasında stop lambalarının arasında, uzunca bir plastik far devam ediyor ve bu bütünlük sağlıyor. Bu far özelliği Mercedes araçlar içinde bir tek EQC’da bulunuyor. Bu araç tam elektrikli olduğu için doğal olarak egzoz çıkışı olmaması lazım. Ancak Alman Mercedes tasarımcıları sanki araçta egzoz çıkışı varmış gibi krom malzemeden detayı, tamponun alt kısmına konumlandırmış.

5 – Yere Yakın Taban ile SUV Mercedes Benz EQC 400

İlk Mercedes elektrikli otomobil olan EQC 400, geleneksel SUV otomobillerden biraz farklı. Bu farklılığını da yerden yüksekliği ile ortaya koyuyor. Çünkü EQC 400 elektrikli otomobiller yere biraz daha yakın. Bunun nedeni olarak da; elektrik bataryalarının taban kısmında yer alması akıllara geliyor.

6 – Saatte 80kwh Güç Üreten Batarya

Mercedes Benz EQC 400 özellikleri performans açısından incelendiğinde; 0-100 km/s hıza 5.1 saniyede çıkılıyor. Eğer araç normal hızda sürülürken sport moduna alınırsa ve gaz pedalına ani baskı uygulanırsa sürücü adeta koltuğuna yapışıyor ve elektrik motoru ihtişamını gösteriyor. Ayrıca bu Mercedes elektrikli otomobil saatte 80kwh güç üreten bir bataryaya sahip.

7 – Mercedes Benz EQC 400 Menzili

Mercedes Benz EQC 400 menzili katalogta yer alan bilgilere göre EQC 414 km’lik değerinde. 2425 kg ağırlığındaki bu araçta 180 km/s ise maksimum hız değeri.

8 – Mercedes Benz EQC 400 Fiyatı 2021

İlk Mercedes elektrikli otomobil olan EQC 400 fiyatı oldukça merak ediliyor. Mercedes’in kurumsal internet sitesinde 2021 Eylül ayı itibari ile Mercedes Benz EQC 400 4Matic fiyatı 1.228.000 TL olarak belirtilmiş.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!