featured

Milkshake Nasıl Yapılır | Milkshake Ne Demek? Milkshake İçine Ne Konur?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milkshake nasıl yapılır? Yaz ya da kış mevsim fark etmeksizin herkes tarafından sevilen ve tüketilen milkshake istenirse ev ortamında da rahatlıkla yapılabiliyor. Kimi zaman insanlar hem tatlı ihtiyacını giderebilmek, hem serinlemek hem de tüm bunları yaparken ağır şeyler tüketmemek istiyor. İşte, tam bu üçünü birden isteyen kişilerin imdadına ise milkshake yetişiyor. Peki, milkshake ne demek? Milkshake içine ne olur? Milkshake nasıl yapılır? İşte, tüm detayları ile adım adım milkshake yapımı

Milkshake Ne Demek? Milkshake Nasıl Yapılır?

Milkshake nasıl yapılır, konusuna giriş yapmadan hemen önce milkshake ne demek bu soruya yanıt vererek başlayalım. Milkshake İngilizce bir kelime terimi olmakla birlikte sütlü karışım anlamına gelmektedir.

Milkshake içerisinde süt, buz, dondurma ve farklı aromalar yer alabilmektedir. Ancak değişmeyen malzeme içerikleri süt ve buzdur. Bu iki malzeme içeriği dışında farklı malzemeler kullanılarak da lezzetli, tatlı ve serinletici milkshakeler yapabilmek oldukça mümkündür.

Milkshake Çeşitleri Neler? Evde Milkshake Yapımı Dondurmasiz Olur mu?

Milkshake çeşitleri, aslında kişilerin damak tadına ve yaratıcılığına bağlı olarak oluşturulabilecektir. Milkshake nasıl yapılır konusunda en çok kullanılan malzeme dondurmadır. Lezzetli ve serinletici bir malzeme olan doldurma, milkshakeye tatlı ve ferah bir lezzet verecektir.

Evde milkshake yapımı dondurmasız olarak da yapılabilecektir. Ancak dondurma kullanılmadığında milkshake daha kıvamsız ve sulu olacaktır. Bu durumda meyve içeriğinin daha fazla kullanımı önerilmektedir.

Milkshake nasıl yapılır? Milkshake çeşitleri ağırlıklı olarak muzlu, çikolatalı, çilekli ya da kahveli olarak yapılmaktadır. Ancak bunun dışında kişiler tamamen damak tadına uygun ve hayal gücünü kullanarak farklı aromalarda milkshakeler yapabilecektir.

Milkshake malzemelerin tamamen homojen olarak karıştırılması ile elde edilmektedir. Bu nedenle bu içeceğin yapılması için, milkshake makinesi ya da blender temin edilmesi gereklidir. Blender ya da shaker makinesi temin edilmediği takdirde, homojen ve tamamen sıvı forma getirilmiş bir milkshake yapılamayacaktır.

1- Dondurmalı Milkshake Nasıl Yapılır? Dondurmalı Milkshake Yapımı

Milkshake nasıl yapılır? Dondurmalı milkshake yapımı için meyveli, kakaolu ya da sade dondurma tercih edilebilecektir. Ancak genel olarak milkshake yapımında önerilen dondurmanın sade kullanılması ve içerisine de meyve konulmasıdır. Sade dondurmalı milkshake yapmak isteyenler için gerekli malzemeler ise şu şekildedir;

1 su bardağı süt,2 top sade dondurma,4 adet buz küpü,İçerisine istenirse damla çikolata ve kurabiye parçacıkları şeklindedir.

Sade milkshake nasıl yapılır? Milkshake malzemeleri temin edildikten sonra tüm malzemeler blender ya da shaker malzemesine eklenerek ortalama 1-2 dakika karıştırılmalıdır. Buzlar kırılıp malzemeler tamamen homojen forma getirildikten sonra milkshake tarifiniz tamamen hazır hale gelecektir.

2- Milkshake Nasıl Yapılır Evde? Çikolatalı Milkshake Tarifi

Çikolatalı milkshake nasıl yapılır evde? Çikolatalı milkshake tarifi için kakaolu dondurma ve iri çikolata parçacıkları kullanabilirsiniz. Dondurma kullanmadan elde etmek isteniyorsa, bu durumda çikolata miktarında ve sütte arttırma yapmanız gerekecektir. Çikolatalı milkshake nasıl yapılır konusunda gerekli malzemeler ise şu şekildedir;

4 adet buz küpü,1 su bardağı soğuk süt,2 top dondurma ya da bir yemek kaşığı krema,1 yemek kaşığı şeker,1 yemek kaşığı kakao,

Milkshake nasıl yapılır? Tüm malzemeleri blendere eklendikten sonra 2 dakika kadar çekmeniz ve sonrasında bir kaba almanız yeterli olacaktır.

3- Muzlu Milkshake Nasıl Yapılıyor? Milkshake Tarifi Muzlu Olur mu?

Muzlu milkshake tarifi özellikle çocukların en çok sevdiği yaz lezzetlerinden bir tanesidir. Tatlılığı ve aroması ile yaz içeceği olmaktan çıkmış, dört mevsim yapılabilen bir lezzet haline gelmiştir. Peki muzlu milkshake nasıl yapılır? Muzlu milkshake yapımı için gerekli malzemeler ise şu şekildedir;

2 adet orta boy muz( Büyükse bir adet yeterli)1 yemek kaşığı krema,2 top çikolatalı ya da sade dondurma,3 küp buz,1 tatlı kaşığı vanilya ya da pudra şekeri,1 tatlı kaşığı ceviz içi,İstenirse damla çikolata parçacıkları,

Milkshake nasıl yapılır? Tüm malzemeleri blenderde homojen bir kıvama getirdikten sonra, leziz milkshakenizi soğuk olarak tüketebilirsiniz.

4- Çilekli Milkshake Tarifi | Çilekli Milkshake- Nefis Yemek Tarifleri

Milkshake nasıl yapılır? Çilekli nefis milkshake tarifi ise diğer milkshakelere nazaran ekşimsi bir tada sahiptir. Bu yönüyle tatlı-ekşi dengesini kurmak isteyenlerin ilk tercihi olabilecektir. Çilekli milkshake- nefis yemek tarifleri malzemeleri ise şu şekildedir;

YouTube video

6 top vanilyalı dondurma,1 su bardağı süt,4 adet marshmallow,Yarım su bardağı çilekli yoğurt,Yoğurt istenmezse 6-7 adet çilek,1 çay kaşığı vanilya,

Tüm malzemeleri blendere yerleştirdikten sonra 1-2 dakika homojen olana dek karıştırmalısınız. Sonrasında ise bu nefis milkshakeyi soğuk olarak tüketebilirsiniz. Bir başka çilekli milkshake tarifi için buraya göz atabilirsiniz. 

5- Magnum Milkshake Nasıl Yapılır?

Milkshake nasıl yapılır? Milkshake tarifleri arasında yer alan Magnum milkshake son zamanların en çok tercih edilen fresh içeceklerinden bir tanesidir. Aslında bu milkshakenin yapımı oldukça kolaydır. Öncelikle bu tarifi uygulamak isteyen kişilerin damak tadına en uygun bir adet Magnum alması gereklidir.

Kabından çıkarılan dondurma büyükçe bir kabın içerisine ters olarak konulmalıdır. Üzerine ise bir su bardağı süt konulması ve çay karıştırır gibi çubuğun karıştırılması gereklidir.

Bu işlem sonrasında karıştırılan dondurma yavaş yavaş eriyecek, ortaya leziz mi leziz bir milkshake tarifi çıkacaktır. Magnum milkshake nasıl yapılır konusu aslında bu kadar pratik ve lezzetlidir. Sağlıklı ve fit bir içecek olan avokadolu smoothie nasıl yapılır bilgi almak için yazımıza göz atabilirsiniz. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!