featured

Mutlaka İzlemeniz Gereken En İyi Psikolojik Filmler 2022 Listesi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Psikolojik filmler nelerdir? İzlerken düşündüren, kurgusuyla heyecanı doruklara çıkaran psikolojik filmler 2022 önerileri mi arıyorsunuz? İşte mutlaka izlemeniz gereken psikolojik filmler imdb yüksek puanlı öneriler!

Psikolojik filmler, bir solukta izleyebileceğiniz ve aynı zamanda hem gerilim sahneleri hem de kurguları ile etkisinden uzun süre çıkamayacağınız filmlerdir. Listemiz yer alan psikolojik filmler imdb puanları yüksek olan, en başarılı yapımlardır.

Beyin Yakan Psikolojik Filmler mi Arıyorsunuz? İşte Bir Solukta İzleyeceğiniz, İzlerken Etkisinden Çıkamayacağınız En İyi Psikolojik Filmler Listesi!

Film izlemek, son derece keyifli bir hobidir. Bir de bir solukta izleyebileceğiniz etkili filmler tercih ettiyseniz zamanın nasıl geçtiğinizi anlamayabilirsiniz. Listemizde yer alan ve mutlaka izlemeniz gereken psikolojik filmler en iyi sıralama ile sizlere sunulmuştur.

1. Psikolojik Filmler Listesinin Yıldızı: Guguk Kuşu IMDb:8,7

YouTube video

Psikolojik filmler listesinin şüphesiz en değişmeyen filmi Guguk Kuşu filmidir. Eski bir yapım olmasına rağmen 8,7 ımdb puanı ile her dönem sevildiğini ve çokça izlendiğini gösteren film, her istediğini yapabileceğini düşünen bir mahkumun yaşadıklarını konu alıyor.

Sınır tanımayan bir mahkum olan Mc Murphy, hapishaneden kaçmak için deli taklidi yapar ve bir deli hastanesine yatmayı başarır. Anca Mc Murphy, hastanede de uslu durmaz ve izlerken aynı zamanda da beyninizin yanacağı birçok olayın mimarı olur.

Guguk Kuşu, yayınlandığı dönemde sayısız ödül alan çok başarılı bir yapımdır. Eğer psikolojik filmler ödüllü kategorisinde bir arayışınız var ise mutlaka Guguk Kuşu filmini izlemelisiniz.

2. Seven IMDb: 8,6

YouTube video

Polisiye korku-gerilim filmleri arasında en başarılı diyebileceğimiz filmlerden birisi olan Seven, mutlaka izlemeniz gereken bir başka önerimizdir. Brad Pitt, Kevin Spacey ve Morgan Freeman gibi başarılı isimlerin yer aldığı Seven filmi, eski bir dönemde vizyona girmiş olmasına rağmen her dönem beğeniyle izlenmiş olup günümüzde de halen sevilen yapımlardan birisidir.

Seven filminde seri katilin peşine düşen polislerin yaşadıkları konu alınmıştır. 7 günah adına birden çok cinayet işleyen seri katilin kaçmak için yaptıkları ise sizi şok edecek! Yüksek IMDb puanı ile de başarısını ortaya koyan Seven filmi, mutlaka izlemeniz gereken psikolojik filmler arasında yer alıyor.

3. İhtiyar Delikanlı IMDb: 8,4

YouTube video

Güney Kore sinemasının başarılı filmlerinden birisi olan İhtiyar Delikanlı filmi, her dönem en çok izlenen psikolojik filmler eski yapımlar arasında yer alıyor. 2003 yılı yapımı olmasına rağmen günümüzde halen geniş bir izleyici kitlesinden tam puan almayı başarmıştır.

Başarılı bir gerilim ve intikam filmi olan İhtiyar Delikanlı, Kore dizileri arasında gelmiş geçmiş en başarılı psikolojik filmler listesinde yer alan başarılı bir filmdir.

4. Bir Rüya İçin Ağıt IMDb: 8,3

YouTube video

Kült filmler listesinin baş yapıtı olabilecek Bir Rüya İçin Ağıt filmi, iki ayrı bağımlılık karşısında iki insanın nasıl yok olduğunu konu alıyor. Uyuşturucu bağımlılığı bir evlat ile televizyon bağımlısı bir annenin psikolojik serüvenini gözler önüne seriyor.

İnsan psikolojisinde derinden izler bırakacak olan Bir Rüya İçin Bir Ağıt filmi, psikolojik filmler arasında mutlaka izlemeniz gereken yapımlar arasında yer alıyor.

5. Akıl Oyunları IMDb: 8,2

YouTube video

A Beautiful Mind olarak bilinen Akıl Oyunları, genç yaşta matematik kuramları ile dahi olan adamın, zamanla nasıl bir psikolojik çöküş yaşadığını konu alıyor. Dahi iken deli olan genç adamın yaşadığı psikolojik serüveni ise mutlaka izlemeniz gerekiyor!

6. İz Sürücü IMDb: 8,1

YouTube video

En iyi psikolojik gerilim filmleri listesinin adeta baş yapıtı olan İz Sürücü (Stalker), 1979 yılında çekilen eski bir film olmasına rağmen psikolojik filmler listesinde önemli bir yere sahiptir. Çekildiği günden bu yana en başarılı filmlerin başında yer alan İz Sürücü, Boris Strugatsky romanından uyarlanan gerçek yaşanmış psikolojik filmler arasında yer alıyor.

Gerilim ve gizem türünde psikolojik bir film arıyorsanız İz Sürücü filmini mutlaka mercek altına alarak izlemenizi tavsiye ederiz.

7. Makinist IMDb: 7,7

YouTube video

Gerilim filmleri psikolojik açıdan ele alındığında daha sürükleyici bir hal alabiliyor. Bunun en güzel örneği ise şüphesiz Makinist filmidir. Makinist Trevor’un bir hastalığa yakalanması ile uykuları kaçmaya başlar. Uykusuzluğunun yanı sıra baş gösteren psikolojik sorunları ise arkadaşları tarafından soyutlanmasına neden olur.

Psikolojinin birçok yönünü göreceğiniz Makinist filmi, özellikle psikolojiye merakı olan herkesin mutlaka izlemesi gereken filmler arasında yer alıyor.

8. Kayıp Otoban IMDb: 7,6

YouTube video

Psikolojik filmler arasında tam da beyninizi yakacak bir film olan Kayıp Otoban, en iyi psikolojik korku-gerilim filmleri arasında yer alıyor. En iyiler arasında gösterilen Kayıp Otoban, konusu bakımından anlatılamayacak kadar karışık ve izlediğinizde şok olacağınız kadar mükemmel bir kurguya sahiptir.

IMDb puanından da anlayabileceğiniz gibi eski bir yapım olmasına rağmen halen çok sevilen ve en iyiler listesindeki yerini koruyan bir psikoloji türünde filmdir.

9. Testere IMDb: 7,6

YouTube video

2004 yapımı olan Testere filmi, en iyi psikolojik film dalında birçok ödül almıştır. Sonrasında devamı çekilse de ilk versiyonu izleyici tarafından daha fazla beğenilmiştir. En iyi psikolojik filmler netflix listesinde de yerini alan Testere, film tercihi yapamayanlar için isabetli tercih olabilecek, başarılı bir yapımdır.

10. Sessiz Bir Yer IMDb: 7,5

YouTube video

Gerilim ve korku türünde izleyiciye soluksuz sahneler süren Sessiz Bir Yer, kalitesi ve güçlü kadrosu ile büyük beğeni toplayan psikolojik filmler arasında yer alıyor. Filmde iki çocuklu bir ailenin kırsal yaşam tarzı işleniyor.

Bu ailenin evi diğer evlerden farklıdır. Hiç kimse sesli konuşmaz, herkes işaret dili ile anlaşır ve evde bir gıcırtı dahi olmaz. Ancak gün gelir oyun oynayan çocuklar bir lambayı kırar. Bu olayla birlikte ailenin sakin ve sessiz hayatı bambaşka bir hal alır.

11. Kutsal Geyiğin Ölümü IMDb: 7,0

YouTube video

Dram ve fantastik konulu Kutsal Geyiğin Ölümü filminde Steven Murphy başarılı bir cerrah, eşi Anna ise göz doktorudur. İki çocuklu ailenin her şey yolunda giden bir hayatı varken Steven, babası ölmüş olan genç bir çocuğu koruma altına almak isteyince ailenin bütün huzuru bozulur.

Aileye dahil olan kimsesiz çocuk Martin, bilinmeyen sırları ile ailenin ortasına adeta bir bomba gibi oturur. Çocuklar Martin ile yakın bir ilişki kurduktan sonra yemez, içmez ve yürüyememeye başlar. Ünlü doktor olan karı-koca ise bunun nedenini bir türlü bulamaz.

Öyle bir gün gelir ki; Martin Steven’a tüm dediklerinin yapması gerektiğini yoksa ailesinin öleceğini söyler. İşler bu noktadan sonra soluk kesici bir hal alır.

12. The Pledge IMDb: 6,8

YouTube video

The Pledge yani Söz filmi, Nevada’da yaşayan emekli bir polisin hayatını konu alıyor. Kızı öldürülen kadına katili bulacağına dair söz veren emekli polis Jerry Black, işe koyulunca bu cinayetin benzer üçüncü benzer cinayet olduğunu anlar ve olayın derinlerine iner.

Derin araştırmaları sonucunda katil profilinin önceki öldürülen kızın annesine benzemesi işe işleri tahmin edemeyeceğiniz bir noktaya getirir. Piskolojik filmler 2021 listesinde yer alan The Pledge, 2022 yılında da listedeki yerini başarıyla koruyan mutlaka izlenmesi gereken filmler arasında yer alıyor.

13. Atlıkarınca IMDb: 6,5

YouTube video

Yabancı sinemada olduğu kadar psikolojik filmler yerli kategorisinde de oldukça başarılı filmler bulunuyor. Bu başarılı psikolojik filmlerin başında ise Atlıkarınca geliyor.

Yönetmen koltuğunda İlksen Başarır’ın oturduğu Atlıkarınca filmi; dışarıdan baktığınızda çok iyi olan insanların tamamen farklı olan iç dünyalarını oldukça başarılı bir şekilde ekranlara getiriyor.

14. Ölümcül Oyunlar IMDb: 6,5

YouTube video

Gerilim tadında en başarılı psikolojik filmler arasında yerini alan Ölümcül Oyunlar filmi; kısa bir göl kenarına tatiline giden Ann, George ve Georgie’nin tatil kasabasında yaşadığı ilginç olayları konu alıyor. Kasabada bulunan Fred ve Eva adındaki komşuları oldukça tuhaftır.

Fred ve Eva, Peter’i misafirleri olarak tanıştırır. Ancak Peter’in Ann’den hiç beklenmedik bir isteği her şeyi alt üst eder ve işler adeta çığırından çıkar. Gerilim psikolojik türünde etkileyici ve aynı zamanda soluksuz izleyeceğiniz başarılı bir filmdir.

15. Beyza’nın Kadınları IMDb: 6,4

YouTube video

Türk sinemasının başarılı psikolojik filmler listesinde yerini alan Beyza’nın Kadınları, Mustafa Altıoklar yönetmenliğinde çekilmiştir. En iyi Türk polisiye filmleri arasında yer alan filmi konusu ise seri cinayetlerin çokça görüldüğü zamanlarda psikolog bir adamın eşi olan genç kadının psikolojik sorunları ele alınmıştır.

16. Şubat IMDb: 6,0

YouTube video

Gerilim ve korku filmleri arasında başarıyı yakalamış olan Şubat filmi, aynı zamanda insan psikolojisinde derin izler bırakan başarılı bir psikolojik filmdir. Yatılı bir okulda okuyan genç kız, ailesinin yanına gitmek istese de zorlu hava koşullarından dolayı gidemez. Bunun akabinde ise filmde kızın ve arkadaşlarının yurtta yaşadıkları tüm olaylar psikolojik yönden sürükleyici bir şekilde ele alınmıştır.

17. The Paramedic IMDb: 5.6

YouTube video

Netflix psikolojik filmler önerisi arıyorsanız The Paramedic filmini mutlaka izlemelisiniz. Angel, ambulansta çalışan bir sağlık çalışanıdır. Geçirdiği bir trafik kazası sonrasında son derece zor zamanlar geçirir. Zor durumda olduğu bu zamanlarda karısının kendisini haince aldattığını öğrenen Angel, sorunlarını takıntı haline getirerek bambaşka bir psikolojik boyuta ulaşır.

18. Rebecca IMDb: 6,0

YouTube video

Gerilim dolu sahneleri ile 2020 yılında ses getiren gişe rekorları ile vizyona giren Rebecca, genç ve son derece saf olan bir kadının evliliğin ilk dönemlerinde karşı karşıya olduğu psikolojik sorunları ele alıyor.

Maxim ile evlenen genç kadın, kocasının ikinci eşidir. İlk karısını adeta takıntı haline getiren genç kadın, eşi Rebecca’nın izlerini eşinin hayatından silmek için akla gelmeyecek yollar izler ve işler bambaşka bir noktaya gelir.

19. Gizli Takıntı IMDb: 4,4

YouTube video

Psikolojik filmler netflix listesinde yer alan Title yani Gizli Takıntı, takıntılı bir kocayı ele alan başarılı bir psikolojik filmdir. Genç kadın Jennifer, travmatik bir saldırı geçirir ve gözlerini açtığında ne olduğunu hatırlayan bir şekilde kendisini bir hastane odasında bulur.

Hafıza kaybı yaşayan Jennifer, bir süre kocasının bakımına muhtaç kalır. Ancak kocasının Jennifer’a olan takıntısı zaman içerisinde işleri karmaşık bir noktaya getirecektir.

20. Hipnotizma IMDb: 5,3

YouTube video

Sürükleyici psikolojik filmler arıyorsanız size tavsiye edebileceğimiz filmlerden birisi de Hipnotizma filmidir. Genç kadın kendisini geliştirmeni yollarını ararken başına geleceklerden habersiz bir şekilde bir hipnoterapiste başvurur ve onunla görüşmeye gider.

Hipnoterapist ile birkaç seans görüşen genç kadının bu görüşmeler sonrasında başına gelenler ve psikolojik değişimleri ise mutlaka izlemeniz gereken detaylardır!    

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!