featured

Pilot ‘’Mesaim Bitti’’ Dedi, Uçağa Acil İniş Yaptırdı!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pakistan Uluslararası Havayolları (PIA) bünyesinde çalışan pilot, mesai saati bitince uçağa acil iniş yaptırdı. Acil iniş sonrası seferi tamamlamayı reddeden pilot, gerekçe olarak ise mesaisinin bittiğini söyledi!

Pilot Acil İniş Yaptı, Yolculuğu Tamamlamayacağını Söyledi

Samaa TV’de çıkan habere göre; Pakistan Uluslararası Havayolları’na ait bir uçak, Suudi Arabistan’ın başkenti olan Riyad’dan Pakistan’ın başkenti İslamabad’a doğru yola çıkacaktı. Ancak kötü hava şartları sebebiyle uçağın kalkış saati ertelendi.

PIA’ya ait PK 9754 sefer sayılı uçağın kaptan pilotu uçuş zamanı gelince uçağı kaldırdı ancak İslamabad’a varmadan, Riyad’a 409 km uzaklıkta ulunan Dammam havaalanına acil iniş gerçekleştirdi. Kaptan pilot, mesai saatinin sona ermesini gerekçe göstererek seferi tamamlamayacağını belirtti.

Uçaktaki yolcular ise bu duruma tepki gösterdi ve başka bir uçağa geçmeyeceklerini ifade etti. Uçak içindeki gerilimin artması sebebiyle de uçağa güvenlik güçleri çağrıldı.

Pakistan Uluslararası Havayolları Açıklama Yaptı

Uçak pilotunun, mesaisinin bitmiş olması nedeniyle sefere devam etmeyeceğini belirtmesi üzerine PIA sözcüsünden de açıklama geldi. PIA sözcüsü, şu cümlelerle pilota destek verdi:

“Bir pilot, uçuş güvenliği için gerekli olması nedeniyle dinlenmelidir. Tüm yolcular İslamabad Havalimanı’na 23:00’da ulaşacak, kalacakları otellerin düzenlemeleri o vakte kadar yapılmış olacak”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!