featured

Sağlık Haberleri; trendoa.com

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın gündemi Korona Virüs haberleri ile yön bulmaktadır. Covid 19 olarak da anılan bu hastalık damlacık yolu ile bulaşıyor. Ülkemizde de yaz döneminin sonrasında kış aylarına geçiş sürecinde büyük bir artışa geçtiği vaka sayılarında fark ediliyor. 500lere kadar inen vaka sayısı yeniden yükselmiş ve halk sağlığını tehdit eder bir boyuta ulaşmıştır.

Aşı Çalışmaları Sağlık Haberleri

Sağlık haberleri son dönemlerde sadece Korona Virüs gelişmeleri ile dolu! Dünya dört gözle bu hastalığa karşı geliştirilecek olan aşıyı bekliyor. Oluşturulacak olan aşıların ne derece başarılı olduğu ile alakalı incelemeler hala sürüyor. Almanya’da üretilen bir aşının %90 oranında etkili olduğu açıklanmıştır.

Fakat bu etkililiğin kadınlarda mı erkeklerde mi, hangi yaş grubunda olduğu bilimsel çalışmalar ile henüz dile getirilmemiştir. Uzun bir süre boyunca da aşının temel özellikleri hakkında net bir bilgi sahibi olmak mümkün olmayacaktır.

Tam da bu nedenle aşıyı dört gözle bekleyen bir grubun yanı sıra aşı karşıtlarının bulunduğunu da belirtmek gerekiyor. Bu grup sadece ülkemizde değil dünyada da bulunmaktadır. Hatta bazı kesimler bir adım daha öteye giderek maske takmayı da reddetmektedir. Bu kişilerin damlacık yolu ile bulaşan bu hastalığa karşı tam olarak savunmasız kalıyor! Maske ve mesafe bu salgın hastalığa karşı alınması gereken en temel tedbirlerdendir.

Hangi Önlemler Alınacak?

Trendoa haber incelemelerini yaparken alınan son kısıtlama kararlarına da göz atabilirsiniz. Bu kısıtlamalar ile beraber ülkemizde hafta sonları akşam 20.00 ile sabah 10.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması getirilmiştir. Bu noktada çalışan kişilerin ve genel olarak üretim ve dağıtım ağlarının herhangi bir sorun ile karşılaşmaması için gerekli olan ek istisnai açıklamalar da yapılmıştır.

Bu süreç içerisinde restoranların da sadece paket servis olarak hizmet vermesine imkan tanınacaktır. Kıraathaneler ise kapatılacaktır. Bu mekanların ne zaman açılacağına dair herhangi bir net tarih getirilmemiştir.

Önlemler Yeterli mi?

Alınan önlemlerin ne derece yeterli olacağına dair ancak bir iki hafta sonra bilgi sahibi olacağız. Elde edeceğimiz vaka sayıları ile sürece yeniden yön verilecektir. Vaka sayılarında düşüş meydana gelmez ise önlemlerin daha katı biçimde uygulanacağı tahmin ediliyor. Bu tür kısıtlamalara gerek kalmadan uzmanların tavsiyelerine uyulması önerilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!