featured

Türkiye’de En Çok İzlenen Yabancı Diziler Hangileri? 2022 Yılına Kadar En Çok İzlenen Yabancı Diziler Listesi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

En çok izlenen yabancı diziler kategoriler halinde izleyicileriyle buluşmaya devam ediyor.  Yılların geçmesiyle birlikte her ne kadar farklı yapıtlar ortaya çıksa da kült diziler her zaman adından söz ettiriyor.

Elbette kült diziler arasında yer almak, en çok izlenen yabancı dizileri arasında bulunmak adına uzun süre geçmesine gerek yok! Özellikle sosyal medyanın etkisiyle kimi yapıtlar çok kısa süre içinde izleyiciler arasında yayılıyor.

Üstelik bahsedilen bu dizilerin her biri farklı konu ve oyunculara sahip olsa da bir şekilde izleyiciyi kendine çekmeyi başarıyor.

Peki siz Türkiye’de en çok izlenen yabancı diziler hangileri merak ediyor musunuz? İşte izlemeye doyulamayan ve milyonlar tarafından izlenen yabancı diziler!

2022 Yılına Kadar Türkiye’de En Çok İzlenen Yabancı Diziler Hangileri? İşte En Çok İzlenen Yabancı Diziler ve Konuları!

2022 yılına kadar en çok izlenen yabancı diziler kapsamında birden fazla kategoriyi ele alabiliyoruz. Kimisi gerilim ve macera kimisi ise komedi, arkadaşlık ilişkilerini barındırıyor.

Peki Türkiye’de en çok izlenen yabancı diziler hangileri dersiniz? İşte listede hem bildiğiniz hem de yeni öğrenebileceğiniz o diziler!

1- En Çok İzlenen Yabancı Diziler Netflix

Netflix şüphesiz ülkemize de giriş yapmasıyla birbirinden güzel ve kült diziler oluşturmuştur. Günümüzde dünya çapında ses getiren diziler genelde bu platform üzerinden çıkıyor.

A- La Casa De Papel

İspanyol dizileri arasında yer alan ve Netflix de yayınlanmış La Casa De Papel listede olmazsa olmaz! Zira ortaya çıktığı ilk günden beri çeşitli ülkelerden izleyici buldu.

Soygun hikayesi temalı olsa da arka planda birçok olayın döndüğü, arkadaşlıkların sorgulandığı, aşkların yaşandığı tarifsiz bir dizidir.

Birden fazla sezonla yayınlanmış olması da onun ne kadar çok izleyiciye sahip olduğunu gösteriyor. Meraklılarına duyuralım Netflix baktı ki en çok izlenen yabancı diziler arasında yer alıyor bu dizinin bir de Kore versiyonu çekiliyor!

B- Better Call Saul

YouTube video

Dizide aslında yabancı olduğunuz karakterler yok. Çünkü bu dizi Breaking Bad dizisinde yer alan göze çarpan karakterlerin önceki yaşamlarını konu ediniyor.

Breaking Bad karakterleri birbirilerini tanımadan önce ne yapıyordu? Başlarına neler gelmişti? Eğer siz de bunları sorguluyorsanız bu dizi tam sizlik!

C- House of Cards

Netflix’e özgü bir dizi olmadığını öncelikle belirtmek gerekiyor. Çünkü bu dizi BBC tarafından yspılan bir dizidir. Daha sonra bu platforma özel tekrar çekildi.

Hırs, politika, siyaset ve ihanet… Bu dizide ne ararsanız var! Çünkü dizide oldukça hırslı bir siyasetçi olan Francis Underwood, hedeflediği başkanlığı elde etmek için gözünü karartıyor.

Her ne kadar planlar yapsa da belirli politikalar izlese de yetersiz kaldığını görünce Beyaz Saray’a ajans sokuyor. Ajansın işin içine girmesiyle birlikte aslında arka planda neler döndüğünü görecek ve çok şaşıracaksınız.

D- The Office (US)

YouTube video

La Casa de Papel, Squit Game ortada yokken en çok izlenen yabancı diziler Netflix arasında The Office bulunuyordu.

Yine de birinciliği kaptırsa da bu dizi popülaritesini kaybetmiş değil. İçinde kara mizah anlayışı bulunuyor ve temelde bir komedi dizisidir.

9 sezonluk bir performans sergilemesi de ne kadar çok seveni olduğunu anlamak için oldukça yeterli. Zira en çok izlenen yabancı dizileri, aldığı tepkilere bağlı olarak genelde uzun sezonluk bulunuyor.

Adından da anlaşılacağı üzere kağıt şirketine ait bir ofiste geçen işçilerin komik yaşantıları sizi bu dizide bekliyor olacak.

E- Narcos

IMDB puanı da oldukça yüksek olan bu dizide herkesin neredeyse tanıdığı Pablo Esvcobar bulunuyor. Kendisinin genel hikayesini bu dizi sayesinde öğrenebiliyorsunuz.

Escobar’ın sıfırdan yukarıya çıkışı ve daha sonra giderek düşüşüne an be an tanık oluyorsunuz. Üçüncü sezondan sonra kartellere odaklanıp daha sonra yeni bir isimle Narcos: Mexio adında yeni bir dizi oluşturuluyor.

F- Squid Game

YouTube video

Türkiye’de en çok izlenen yabancı diziler listesini oluşturup Squid Game dizisinden bahsetmemek olmaz. Zira sadece Türkiye’de değil dünya genelinde izlenme oranlarını kırdı geçti.

Güney Kore yapımı olan bu dizide paraya ihtiyacı olan birbirini tanımayan bir grup insanın para kazanmak adına verdiği zorlu karara tanık oluyoruz.

Yalnız bu karar öyle bir karar ki başta basit olarak görünen ‘çocuk oyunlarının’ kaybedeni cezasını hayatıyla ödüyor!

2- Komedi Kategorisinde En Çok İzlenen Diziler Yabancı

En çok izlenen yabancı dizileri arasında komedi dizileri de oldukça ön plandadır. Özellikle hayatın monotonluğundan ve sıkıcılığından kaçmak isteyenlerin kafa dağıtacağı diziler şöyle:

A- How I Met Your Mother

Yıllarca yayınlanan ve tam 9 sezonluk dizi çıkan bu yapımda başrol Ted ve arkadaş çevresinin başından geçenler konu oluyor.

Dizi en başta Ted’in çocuklarına annesiyle nasıl tanıştığını 2030 yılında anlatmasıyla başlar. Daha sonra dizi 2005 yılına geri döner.

Siz de bu en çok izlenen yabancı diziler arasındaki How I Met Your Mother dizisini izlerken arkadaşlıklara, mutluluklara ve esprilere tanık olacaksınız.

B- Brooklyn Nine Nine

YouTube video

Bahsedeceğimiz bu dizi sadece çok izlenmekle kalmamış aynı zamanda 2013 yılında tam iki tane Altın Küre ödülünün de sahibi olmuş.

Dizide dedektifleri ve polisleri göreceksiniz fakat bu alışık olduğunuz polisiye dizileri gibi değil. Gerilimden ziyade polisiye komedi alanında yer alan bir yapıttır.

Oldukça kalabalık bu iş ekibinde her birinin ayrı karakteri bulunuyor ve karakterlerin bu zıtlığına rağmen hem dost olup hem de işleri nasıl çözebildiğini göreceksiniz.

C- Seinfield

Yeni değil kült diziler arasında sayabileceğimiz dizilerden birisidir. Bu diziyi üretenler yapıtı şöyle özetliyor ‘Hiçbir şey hakkında bir dizi.’

Genelde en çok izlenen yabancı diziler bir mesaj verme amacıyla oluşturulmuştur. Halbuki bu dizide herhangi bir şekilde bu tarz bir kaygı yoktur. Sadece komik olmayı, en iyi komedi dizisi olmak için çabalayan bir yapıttır.

Tamı tamına dokuz sezon devam etmiş, ardından farklı dizilere de ilham olduğunu belirtmek mümkün.

3-  Dram Kategorisinde 2022 En Çok İzlenen Yabancı Diziler

Duygusalım dramdan hoşlanırım diyenler için de elbette en çok izlenen yabancı diziler listesinde birkaç önerimiz olacak.

Yalnız bu dizilere başlamadan önce peçetenizi, suyunuzu mutlaka hazırlayın.

A- Succession

YouTube video

Dizide zenginlik içinde bulunan çok büyük şirketlere sahip olan Roy ailesine tanık olacaksınız. Şirketlerin sahibi ve ailenin babası olan Logan Roy bazı sıkıntılar yaşar.

Sağlık problemlerinin baş göstermesiyle birlikte koltuğu kapma hırsı da devreye girmiş olur. Kardeşler ve kuzenler arasında çıkan bu kavga beraberinde dramı da getirir.

B- The Morning Show

Yeni yayınlanmış diziler arasında bulunup en çok izlenen yabancı diziler arasına girmeyi başarmış bir yapıttır. Çünkü hem senaryo hem oyuncu kadrosu oldukça iddialıdır.

ABD’de her sabah yayınlanan ve en çok izlenen programı The Morning Show’un arka planlarını görebileceksiniz.

Bununla kalmayarak dizi aynı zamanda ‘Me too’ olarak adlandırılan bir taciz durumuna da parmak basıyor.

C- Sex And The City

YouTube video

İlk sezonu mutlaka sizi içine çekecek ve aynı zamanda bilgilenmenizi sağlayacak bir dizidir. Dört ismin yakın arkadaş olmasıyla birlikte onların hem arkadaşlık hem aşk hem de seks hayatlarına tanık olacaksınız.

Yalnız böyle deyince kulağa eğlenceli gibi gelse de dramın yer yer diğerlerine göre ağır bastığını görebilmek mümkün.

Bir sezonla kalmayan bu dizi her ne kadar yeni sezonlarıyla çok beğenilmese de bu dizinin en çok izlenen yabancı dizileri arasında olmasına engel olmuyor.

4- Aksiyon Kategorisinde Nefes Kesen Yabancı Diziler

Monotonluk sevmem izleyeceğim film sürekli aksiyonlu olsun istiyorsanız, zamanınızın değeceği dizileri bu listeden bulabilirsiniz. İşte en çok izlenen yabancı dizileri aksiyon yapıtları!

 A- Breaking Bad

Hiçbir zaman yerinde saymayan, tekrarlamayan aksine her bir sezonda yeniliklerle gelen Breaking Bad senelerdir bitmeyen bir izleyici kitlesine sahip.

Kanser olmuş bir kimya öğretmeninin ailesinin ihtiyaçlarını karşılamak ve arkasında büyük bri para bırakabilmek adına uyuşturucu üretmesiyle dizi başlar.

Sadece kendi uyuşturucu satmaz aynı zamanda öğrencisi Jesse ile artık bir maceranın tam ortasında kendilerini bulurlar. Fakat ilerleyen bölümlerde işleri sandığı kadar kolay gitmez. En çok izlenen yabancı diziler arasında yer alan Breaking Bad’i izlemediyseniz mutlaka göz atmalısınız!

B- Prison Break

YouTube video

İçinde bulunmadığı ve olayla alakası olmayan bir suçtan dolayı idam cezasına çarptırılan abisini kurtarmak için çabalayan bir kardeşin hikayesidir.

Abisini yasal anlamda hiçbir şekilde içeriden çıkaramayacağını fark eden Michael Scofield, artık muazzam derecede ayrıntılı ve kusursuz kaçış planını hayata geçirir. Beş sezon bu diziye mutlaka şans vermelisiniz.

C- The Walking Dead

Zombi dizi furyasını başlatarak en çok izlenen yabancı diziler arasında bulunan kült diziler arasında farklı bir yapımdır. The Walking Dead dizisini anlatmak ise çok zor.

Zira en çok izlenen diziler arasındaki bu yapıt hem korkuyu hem kaçışı bununla kalmayarak; hayatta kalma içgüdüsünü, dramı birçok duyguyu size bir arada yaşatacak.

Dizi öyle çok sevildi ki o dönem zombi filmlerinin artmasına sebep oldu. Hatta aynı isme sahip dijital oyunlar bile üretildi.

D- Dexter

YouTube video

Romandan diziye aktarılan en güzel örneklerden birisi de Dexter olarak karşımıza çıkıyor. Dexter Morgan sabahları günlük yaşamında Miami Metro Polis Departmanı’nda çalışsa da aslında gerçekler bu yönde değildir.

Kendisi arka planda aynı zamanda azılı bir katildir. Hem polis olmayı hem de katil olmayı bir arada ustaca yürütmektedir.

Dizi tam 8 sezon boyunca izleyicilerle buluşmuştur. Sadece bir maceraya tanık olmuyor aynı zamanda yapacağınız seçimlerin ne tarz sonuçlar doğuracağı hakkında da öngörü kazanıyorsunuz.

E- The Blacklist

Dedektiflik, kötü olaylar ve suçlular… Eğer bunlar size göreyse aslında sıkıcı dedektif dizilerinden çok daha farklı olacak The Blacklist önerisiyle karşınızdayız.

Her bölümünde ayrı bir aksiyon ve maceranın döndüğü dizide azılı katil ve FBI tarafından kırmızı listede aranan Raymond Red Reddington bir gün tamamen kendi isteğiyle FBI binasına giriş yapar.

İşler bu noktadan sonra tamamen değişir. Zira kendisi, birçok suçlunun nasıl yakalanacağı konusunda polisle anlaşma yapmak ister. Fakat özellikle çalışmak istediği isimler bulunur. Bunlardan birisi de polisliğe yeni başlamış çaylak bir kadındır.

Peki ama neden? Bu soruyu duyar gibiyiz. Diziyi izlediğinizde anlayacaksınız!

F- The Mentalist

YouTube video

The Mentalist, en çok izlenen yabancı diziler arasında yer almayı kesinlikle hak ediyor! Patrick Jane başına gelenlerin cezasını ağır bir şekilde öderken aynı zamanda intikam almak istiyor!

Dizini ana konusu Patrick Jane üzerine kuruludur. Kendisi ailesini azılı bir seri katil yüzünden kaybeder. Bu saatten itibaren tek amacı bu seri katili bulmaktır.

Kendini özel yetenekleri ve farklı şekillerde suçluları yakalamasından dolayı polis departmanına kabul ettirir. Burada kendini çok da sevdirir.

Peki seri katil Red John yakalanacak mı? Patrick’in tüm bu çabaları işe yarayacak mı? Mutlaka izlemelisiniz!

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!