featured

Avokado Maskesi ile Doğal Cilt Bakımı (Videolu)

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğal Cilt Bakımı için Avokado maskesi nasıl uygulanır ? Cilde faydası var mıdır? Avokado Maskesi ile Doğal Cilt Bakımı Nasıl yapılır ? Avokado Maskesi Cildi nemlendirir mi? Yumuşacık ve nemli bir cilde Doğal Cilt Bakımı ile nasıl ulaşırız? 

Avokado, içinde bulunan vitamin ve mineral bakımından zengin olup, cilt sağlığı açısından da oldukça yararlı bir meyvedir. Son zamanlarda ülkemizde de popülerleşen ve sağlıklı öğünlerin vazgeçilmezi avokado; Omega 3, yağ asidi ve çoklu doymamış yağ içerdiği için cilt sağlığına da anında etki edebilen ve gözle görülebilir yararları vardır. Peki avokadonun az bilinen bu yararları nelerdir? Avokado Maskesi nasıl cilde uygulanır?

Avokado Maskesi Faydaları

1- Ultra Nemli Ciltlere Sahip Olursunuz

Eğer kuruluktan pul pul olmuş çatlamış bir cilde sahip iseniz avokadonun en önemli özelliği nem vericiliği anında yumuşacık nemli bir cilde kavuşturacaktır. Özellikle kış mevsiminden sonra uygulayacağınız Avokado Maskesi ile Doğal Cilt Bakımı cildinize ilaç gibi gelecektir.

2- Doğal Cilt Bakımı UV Kalkanı Oluşturur

Avokado Maskesi ile Doğal Cilt Bakımı yaptığınızda, avokado içindeki oleic asit ve linoleic asit sayesinde cildinizin doğal bariyerini güçlendirir. Bu Doğal Cilt Bakımı sayesinde cildiniz UV ışınlarından korunur. Ayrıca hava kirliliğine ve çevresel faktörlerin cilde nüfuz etmesine karşı da güçlü bir koruma kalkanı oluşturuyor.

 3- Avokado Maskesi Mikro Dolaşımı Destekler

Avokado Maskesi ile Doğal Cilt Bakımı yaptığınızda, avokado meyvesi içerisinde bulunan K vitamini ile cilt altındaki mikro kan dolaşımı desteklenir. Üstelik Avokado Maskesi ciltte biriken ödemin atılmasına destek olur. Bu vitamin aynı zamanda sivilce izlerinin iyileşmesini de destekliyor.

4- Avokado Doğal Antioksidan

Cilt kuruluğunu alıp içten dışa cildi yenileyen ve koruma altına alan avokadonun bir diğer özelliği ise çok iyi bir antioksidan olması. Omega 3 ve omega 6 ile ciltte oluşan inflamasyonu engelleyen avokado maskesi yıpranmış cildi yeni doğmuş bir bebek kadar yumuşacık ve sağlıklı yapıyor.

5- Avokado Maskesi Cilt Dokusunu Düzenler

A, D ve E vitaminlerini barındıran ve bu vitaminler açısından oldukça zengin olan avokado, bakım ürünleri ile oldukça popüler. Avokadolu bakım ürünleri hassaslaşmış, kızarmış ve dokusu bozulmuş ciltleri yenilerken bir yandan ise cildin doğal kolajen üretimini hızlandırarak daha taze, genç cilde dönüştürüyor.

Doğal Cilt Bakımı Yaparken Avokado Maskesi Nasıl Yapılır

Avokado Maskesi için size önerebileceğimiz çok etkili Doğal Cilt Bakımı tariflerimiz olacak. Bu tarifleri evinizde kolaylıkla deneyip anında etkisini gözle görebilirsiniz. Cildinizin daha bebeksi, daha yumuşak ve daha öpülesi olması için etkili karışımlar nelermiş görelim.

1- Kuru ve Sivilceli Ciltler İçin Yoğurtlu Avokado Maskesi ile Doğal Cilt Bakımı

Yoğurtlu Avokado Maskesi için Doğal Cilt Bakımı Malzemeleri

Çeyrek olgun avokado1 yemek kaşığı yoğurtYarım yemek kaşığı bal

Yoğurtlu Avokado Maskesi Hazırlanışı

Avokadoyu çukur bir kasede çatalla ezilir.Avokado kremsi ve yapışkan bir kıvam elde edene kadar yoğurt ve balla karıştırılır.Karışım kıvamını bulduktan sonra fırça ya da parmaklarınızla yüzünüze yukarı doğru hareketlerle sürülür.Avokado Maskesi 10-15 dakika yüzünüzde kaldıktan sonra çok ılık suyla durulanır.Islak yüzünüzü kurularken kaliteli yumuşak bir kağıt havlu kullanmaya özen gösterin.

2- Nem Bombası Avokado Maskesi (Avokado Gece Maskesi)

Nem Bombası Avokado Maskesi için Doğal Cilt Bakımı Malzemeleri

Yarım olgun avokadoYarım olgun kayısı

Nem Bombası Avokado Maskesi Hazırlanışı

Avokado ve kayısı ayrı kaselerde iyice ezilir.Tamamen ikiside krem kıvamına geldikten sonra başka bir kasede birleştirilip karıştırılır.Bu karışımın yapışkan ve kremsi bir kıvam elde edilmesi çok önemlidir.Hazırlanan maske aşağıdan yukarı doğru cildinize yedirilerek uygulanır.Bu Doğal Cilt Bakımı Gece maskesini gece boyu tutmak istemiyorsanız en az 30 dakika yüzünüzde bekletmeniz gerekmektedir. Ancak en çok faydayı tüm gece yüzünüzde kaldığında alacaksınız unutmayın.Maske uygulaması sonunda yüzünüzü çok ılık suyla yıkadıktan sonra yumuşak kaliteli bir kağıt havlu ile kurulayın.

Avokado Maskesi ile Doğal Cilt Bakımı uygulamalarından sonra cildinizin yumuşak, pürüzsüz ve daha sağlıklı göründüğünü farkedeceksiniz…

Avokado Maskesi ile Doğal Cilt Bakımı Videosu

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!