featured

Pratik Yöntemler İle Hayatınızı Daha Kolay Hale Getirin

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pratik yöntemler ve pratik bilgiler günlük hayatı daha kolay ve yaşanılır bir hale getiriyor. Hiç düşünmediğiniz yiyecek veya malzemeler farklı amaçlarla hizmet edebiliyor. Asıl görevinin dışında kullanılan bu malzemeler veya yiyecekler pratik düşüncenin birer ürünüdür.

YouTube video

Günlük hayatta başımıza gelen türlü olaylarda veya problemlerde basit çıkış yolları ararız. Kimilerimiz pratik zekamız ile bu sorunları kolayca aşarken kimimiz ise uğraşıp dururuz. Biraz bir araştırma ile evde bulunan ürünlerin kendi görevleri dışında nelere fayda sağladığını öğrenebilirsiniz. Öğreneceğiniz bu bilgiler problemlerinizi kısa sürede çözmenizde yardımcı olacaktır.

Peki nedir bu pratik yöntemler? İşte günlük hayatınızın dertlerinden kurtaracak olan birbirinden değerli 10 pratik yöntem…

1- Limon Kullanın Sivrisineklerden Kurtulun

Yaz geldi ve korkulu rüyamız sivrisinekler yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı. Eminiz ki çoğunuz çoktan sinek ilacı stoklamaya başladı. Fakat bunlara hiç gerek yok. Evinizde bulunan bir limon ve biraz karanfil ile tüm sinekleri kendinizden uzak tutabilirsiniz.

Bunun için bir limonu ortadan ikiye kesin. Her bir yarım limona bir miktar karanfil sabitleyin. Bu vaziyette limonu biraz sıkarak sulandırın. Sular, karanfil ile buluşarak ortaya sineklerin sevmediği bir koku çıkaracaktır. Pratik yöntemler sayesinde sinekler tüm yaz sizden uzak duracaktır.

2- Çay Sayesinde Buzdolapları Kokudan Kurtulacak

Buzdolabı kokuları herkesin genel bir sorunudur. Bunun çözümü ise pratik yöntemler sayesinde çok kolaydır. Sahip olmanız gereken tek şey 3 adet poşet çaydır. Bu poşet çayları bir kavanoz içine koyun ve buzdolabına yerleştirin. Poşet çayları tüm pis kokuları içine çekecektir.

3- Diş Macunu İle Bataryalar Tertemiz

Mutfaklarımızda ve lavabolarımızda bulunan metal bataryaların mat görüntüsü can sıkıcı olabiliyor. Bunun önüne geçmek için çeşitli kimyasal katkılar kullanıyoruz. Fakat onlar yerine daha etkili bir çözüm sunan diş macunu ile tanışmanın vakti geldi. Diş macununu parlatmak istediğiniz batarya sıkın ve temizleyin. Sonuç sizi memnun edecektir.

4- Muz Kabuğu İle Gümüşleriniz Işıl Işıl

Pratik yöntemler takılarınızın da yardımına koşuyor. Gümüşler, belli bir süre sonra parlaklığını kaybeden ve parlatılmaya ihtiyaç duyan takılardır. Bu işlem için dışarıya para ödemenize gerek yok. Alacağınız bir muz ile gümüşleriniz eskisi gibi parlayacaktır. Muzun içini yiyin, kabuğu ile de gümüşlerinizi eski görüntüsüne kavuşturun.

5- Sertleşmiş Fırçalarınızı Sirke İle Yumuşatın

Boya sonrası üzerinde boya ile kuruyan fırçalar hepimizin sorunudur. Suyla yıkarsın açılmaz, tiner dökersin açılmaz. En son sinirlenerek fırçaları çöpe atarız. Ama artık atmayın. Bu sorunun çözümü sirkeli su ile çok kolay. Yapmanız gereken, kurumuş fırçalarınızı sirkeli su içerisinde 30 dakika bekletmek. Daha sonra sıcak su ve sabun ile yıkayıp durulayın. Sonuç sizi memnun edecektir.

6- Alüminyum Folyo Keserek Makas Bileme

Makaslar, günlük hayatta sıkça kullandığımız malzemelerin başında geliyor. Haliyle de kullandıkça uçları köreliyor. Körelmiş uçları bilemek için evinizde bulunan bir parça alüminyum folyo yetecektir. Öncelikle alüminyum folyoyu 5-6 kat olacak şekilde güzelce katlayın. Daha sonra katlamış olduğunu parçayı makasla kesmeye başlayın. Bu kesim sırasında makasın uçları eskisi gibi keskin olacaktır. Pratik yöntemler ile eşyalarınızı uzun süre kullanmaya devam edin.

7- Ekmekleriniz Elmalara Emanet

Ekmekler çok çabuk bayatlayan ürünlerdir. Ne yaparsanız yapın bayatlamanın önüne geçemiyor iseniz bunun çözümü son derece basittir. Ekmek sepetiniz içerisine birkaç tane elma koymanız ekmeklerinizi bayatlamaktan koruyacaktır.

8- Pipet İle Kolyelerin Karışmasına Son

Bir arada duran kolyeler zincirlerinden dolayı birbirine kolaylıkla dolanırlar ve bu dolanmayı çözmek tam bir kabus olur. Bu kabusu yaşamamak için çözüm çok basittir. Her bir kolyenizi pipetler içine geçirin. Kolyenin bir ucu pipetin bir başına diğer ucu diğer başına gelecek şekilde yerleştirin. Artık hiçbir şekilde kolyeleriniz karışmayacaktır.

9- Mayonez Şişesi İle Krep Şefi Olmanız Çok Kolay

Kreplerde önemli olan detaylardan birisi her birinin eşit boylarda ve kalınlıkta olmasıdır. Bunu sağlamanın yolu ise çok kolaydır. Bitmiş ketçap veya mayonez şişelerini atmayın. Onları iyice yıkayın ve temizleyin. Daha sonra krep hamurunu bu şişelerin içine doldurun. Tavaya birbirinden güzel krepleri dökün ve afiyetle yiyin.

10- Çöp Şiş Kırık Parmağa Deva

Pratik yöntemler sağlığımızı korumak için de son derece faydalıdırlar. Günlük hayatta başımıza her türlü felaket gelebilir. Ev ve iş kazalarında parmağımız kırılabilir ve doktora gidene kadar durumun kötüleşmemesi için müdahale yapmamız gerekir. Bunun için bir küçük çöp şiş veya kürdan ve lastik yeterli olacaktır. Kırılan parmağınızı dik bir konumda tutun. Daha sonra kürdanı parmağınızın ön yüzüne sabitleyin. Ardından lastikle sağlam şekilde sarın ve doktora kadar hareket ettirmeden gidin.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!