featured

Yağmurda Yürüyen mi Daha Çok Islanır, Koşan mı Tartışmalarına Son!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YouTube video

Kimi kişiler yağmur yağarken yavaş yürüdüğünde daha az yağmur damlasına denk geleceğini düşünürken, kimi kişiler de yağmur yağarken koşmanın daha fazla su damlasına maruz kalınmasına neden olacağını düşünüyor.

Bununla birlikte yağmurda koşmanın daha az ıslanmaya neden olacağını düşünenler de var. Peki, hangisi doğru? Yağmurda yürüyen mi daha çok ıslanır, koşan mı? İşte cevabı…

Yağmurda Daha Az Islanmak için Yavaş Yürünmesi Gerektiği Düşüncesi Yanlış!

Eğer yağmur yağarken daha az ıslanmak için yavaş yürünmesi gerektiğini düşünüyorsanız; bu tamamen yanlış! Çünkü yağmur sabit hızla yağıyor ve hızı sabit olan yağmurda, birim zamanda kafamıza hep ama hep aynı miktarda yağmur damlası düşüyor.

Yağmurda Koşmanın Daha Çok Islanmaya Neden Olacağı Düşüncesi de Yanlış!

Bazı kişiler de yağmur yağarken koşarlarsa, vücudunun ön taraflarına henüz yere düşmemiş yağmur damlalarının daha çok temas edeceğini ve buna bağlı olarak daha fazla ıslanacağını düşünürler. Ancak bu düşünce de hatalı!

Bu noktada kendinizi bir kar küreme aracı ya da sokak temizleme aracı olarak düşünün… Bu araçlar daha hızlı gittiklerinde daha çok kar küreyip daha çok çöp süpürebilirler mi? Elbette ki hayır! Araçlar yavaş da gitse, hızlı da gitse topladıkları kar ya da çöp miktarı aynı olacak!

Çünkü Yağmurda Islanmak Hız ile Değil Hacim ile İlgili!

Tüm bunlardan anlaşılacağı üzere; yağmur damlalarına maruz kalmak yani yatayda yer değiştirilen su miktarı, hızımızla değil hacmimiz ile ilgili. Dolayısı ile yağmurda daha az ıslanmak istiyorsak, birim zamanda kafamıza düşen yağmur damlası sayısını azaltmamız gerekir.

Sonuç: Yağmura Yakalanırsanız Koşun!

Birim zamanda kafamıza düşen yağmur damlası sayısını azaltmak için de ya yağmurun hızını ya da hacmimizi değiştirmemiz gerekli. Bu iki seçeneği gerçekleştirmek de mümkün olamayacağı için tek yapmamız gereken; yağmurda daha az damlaya maruz kalıp, daha az ıslanmak için KOŞMAK!

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!