featured

Yatak Odası Gardırop Tasarımları ile Konforun Tadını Çıkarın! 2022 Yılının En Favori Gardırop Modelleri Hangileri Olacak?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yatak odası gardırop tasarımları, yatak odasının belirli bir düzene ve dekorasyona ulaşmasını sağlayan tamamlayıcı eşyalar arasındadır. Yatak odası denildiğinde akıllara belli başlı demirbaş eşyalar gelecektir.

Bunlar arasında olan gardıropları, kıyafetlerin dağınıklığını ortadan kaldırarak düzenli ve kullanışlı bir görünüm elde edilmesini sağlayacaktır. Bu denli kullanışlı bir ürün olan gardıropların tasarımları konusunda pek çok alternatife ulaşılabilmesi mümkündür. Kullanıcılar yatak odalarında bu alternatif tasarımlar ile spor, klasik, modern veya şık dekorasyonlar elde edebilecektir.

Yatak Odası Gardırop Ölçüleri Nasıl Olmalı?

Yatak odası gardırop ölçüleri, kesinlikle yatak odası olarak kullanılacak olan alanın büyüklüğü doğrultusunda belirlenmelidir. Küçük yaşam alanlarına hantal, büyük ortamlara ise küçük mobilyalar kullanılması ortamın dekorasyon değerini düşüren bir ayrıntı olacaktır.

Küçük yaşam alanlarında büyük yatak odası gardırop ölçüleri tercih edildiğinde, ortamı daraltacak konforlu kullanımı kesintiye uğratacaktır. Ferah yaşam alanlarında küçük ölçülerde yatak odası dolap modelleri kullanılması ise dekorasyonun sönük kalmasına neden olabilir. Bu anlamda yatak odası gardırop tasarımları araştırırken, ölçü detayına çok dikkat etmelisiniz.

Yatak Odası Gardıropları Hangi Malzemelerden Olmalı?

Yatak odası gardıropları söz konusu olduğunda malzeme içeriğine de çok dikkat edilmelidir. Depolama ve yüklük ihtiyacımızı karşılayan bu eşyalarda sağlamlık son derece önemlidir. Aksi takdirde, dolabın konforlu ve uzun süreli kullanımı söz konusu olamayacaktır. Suntalam adı verilen malzeme içerikleri genel olarak kısa vadeli ömre sahip oluşu ile bilinir.

Bu malzemeden yapılan tüm dolap ve diğer eşya modelleri, zaman içerisinde su, nem gibi çevresel koşullardan olumsuz etkilenebilir. Ayrıca bu malzeme çarpma, vurma gibi darbelere karşıda daha az dayanıklıdır. Yatak odası gardırop modellerinde tercih edilen masif ve MDF kaplama olarak tasarlanan yatak odası modelleri ise daha uzun ömürlüdür. Darbelere karşı dirençli olan bu yatak odası gardırop tasarımları çevresel koşullardan da etkilenmeyecektir.

Yatak Odası Gardırop Modelleri | Hangi Gardırop Tercih Edilmeli?

Yatak odası gardırop tasarımları arasında dekorasyonu öne çıkarabilecek ve modern bir algı yaratabilecek pek çok seçeneğe ulaşabilirsiniz. Peki, 2022 yılında hangi gardırop yatak odası için tercih ediliyor? Yatak odası gardırop dolap içi modelleri nasıl olmalı? Gelin, birlikte bakalım.

1- Sürgülü Gardırop Modelleri

Özellikle küçük ve dar bir yatak odasından bahsediliyorsa, kesinlikle yatak odası gardırop sürgülü modellerine bakılmalıdır. Kapaklı modeller açılıp kapandığında da ciddi anlamda yer işgal edecektir.

Oysaki sürgülü dolaplar, açıldığında da çok minimal bir düzeyde yer kaplar. Küçük yatak odaları söz konusu olduğunda bu modeller çok daha kullanışlı ve dekoratif olacaktır. Oymalı, aynalı ya da sade tasarımlarda dizayn edilebilen sürgülü tasarımlar, ferah ve şık bir görünüm için doğru bir tercihtir. Yatak odasında aydınlatma nasıl olmalı konusu için tıklayınız.

2- Kapılı Gardırop Modelleri

Kapılı gardırop modelleri klasik olarak tabir edebileceğimiz yatak odası dekorasyonunun demirbaş eşyalarındandır. Genel olarak boydan boya şeklinde tercih edilen kapılı yatak odası gardırop tasarımları hemen her yaşam alanına uyum sağlar.

Bu modellerde 6 kapılı gardırop tasarımları en çok tercih edilen üründür. Geniş ve kullanışlı olarak dizayn edildikleri için depolama konusunda kullanıcıları tatmin edebileceklerdir. Bunun yanı sıra yatak odalarının genişliği doğrultusunda 2 kapılı,3 kapılı, 4 kapılı ya da 5 kapılı tasarımlarda tercih edilebilecektir. Daha sade tasarımlara sahip olan bu yatak odası gardırop tasarımları genel olarak oymalar, aynalar, panjur kapaklar, modern kulplar kullanılarak hareketlendirilmektedir.

3- Çekmeceli Gardırop Modelleri

Yatak odası gardırop tasarımları içerisinde çekmece olmazsa olmaz parçalar arasındadır. Çekmeceler, küçük ve içi geniş formda tasarlandıkları için minimal eşyaların depolanmasında oldukça başarılıdır. Çorap, iç çamaşırı, aksesuar gibi ürünler için çekmeceler çok daha pratik olacaktır. Yatak odası gardırop tasarımları içerisinde bulunan çekmeceli modeller genel olarak 2, 3 ya da 4 kapılı gardırop tasarımlarında bulunmaktadır.

4- Gömme Gardırop Modelleri

Yüklük gardırop modelleri denildiğinde akıllara ilk olarak kesinlikle gömme yatak odası gardırop tasarımları gelecektir. Eski dönemlerde sıkça kullanılan bu modeller, şimdilerde eskiye dönüş dekorasyonlarının benimsenmesiyle yeniden değer kazanmıştır.

Alandan ciddi şekilde tasarruf etmek isteyen kullanıcılar, duvara sıfır olarak tasarlanan bu gardıropları tercih edebileceklerdir. Hem kıyafet hem de yüklük depolamak için uygun olan gömme yatak odası gardırop tasarımları çekmeceli, aynalı, kapılı ya da sürgülü formda tasarlanabilir. Marangoz yapımı gardırop modelleri olan gömme dolaplar, alanın ve duvarın ölçüsü doğrultusunda özel olarak yaptırılmaktadır.

5- Köşeli Gardırop Modelleri

Köşeli gardırop modelleri, yine alandan tasarruf ederek ortama ferah bir dokunuş katmak isteyen kişilerin ilk tercihi olacaktır. Küçük odalara hantal dolaplar tercih etmek yerine köşeli yatak odası gardırop tasarımları tercih edilerek, ortamın daralması engellenebilir. Hemen hemen her formda dizayn edilebilen köşeli yatak odası gardırop modelleri, dekorasyon algısında da olumlu etkiler yaratabilmektedir.

6- Özel Tasarımlar

Tüm bu modellerin dışında özel tasarım olarak tabir edilen onlarca farklı yatak odası gardırop tasarımları içeriklerine ulaşabilmekte mümkündür. Ortamda modern ve sıra dışı bir dekorasyon elde etmek isteyen pek çok kişi geometrik şekillerde dolap tasarımlarına yönelebilecektir.

Özellikle tavana kadar uzanan yatak odası gardırop tasarımları atıl noktaları değerlendirmek ve hoş bir dekorasyon elde etmek için bu yönteme başvurulmaktadır. Geniş yatak odalarına çok yakışan bir diğer özel tasarım ise yatağında dahil edildiği gardıroplardır. Yatağı çevreleyen her iki kısımda kullanılan kapaklı dolaplar, kıyafet ve yüklük depolama alanı olarak kullanılabilmektedir

Yatağın üst kısmında kullanılan raf sistemleri ise aksesuarların ve kişisel ürünlerin düzenli bir şekilde yerleştirilmesi açısından oldukça uygundur. Son olarak 2022 yılında sık sık karşımıza çıkabilecek yatak odası gardırop tasarımları arasında bir diğeri ise şeffaf kapak tasarımlı olanlardır.

Şeffaf kapaklar yokmuş hissi yarattığı için oldukça farklı ve modern bir görünüm sunacaktır. Ancak bu kapaklar, dolabın iç kısmını gösterdiği için bazı durumlarda karmaşık ve kötü bir dekorasyona neden olabilecektir.

Yatak Odası Gardırop Modellerinde Renk Seçimi Nasıl Olmalı?

Yatak odası gardırop tasarımları renk seçimi konusunda titiz davranılmalıdır. Küçük ve dar alanlarda koyu renklere yer vermek ortamın daha sıkıcı ve tıkış tıkış görünmesine sebep olabilir. Bu nedenle küçük ve dar alanlarda beyaz, açık krem, masif, akçaağaç, gri gibi renk tonlarına yer verilmelidir.

Sıraladığımız bu renkler, yatak odası gardırop tasarımları açısından tüm yatak ve yatak başlığı renklerine de uyum sağlayabilecektir. Geniş yatak odalarında ise kullanıcılar, çok daha özgür davranabilecektir. Ancak çok koyu renklere yönelmek ortamın karanlık görünmesine neden olabilir. Bu nedenle renk tonlarında daha açık seçimler yapmak ve yatak başlığı ile uyum sağlayanları tercih etmek gerekecektir.

2022 Gardırop Fiyatları | Yatak Odası Gardırop Modelleri ve Fiyatları Nelerdir?

Gardırop modelleri ve fiyatları çok açık uçlu bir konudur. Seçilecek olan ürünün malzeme içeriği, ölçüleri, tasarımı, detayları ve hatta renkleri gibi fiyatta değişmelere yol açabilir. Genel olarak hazır olarak temin edilen yatak odası gardırop tasarımları , özel olarak tasarlanan modellere nazaran daha uygundur.

Suntalam malzeme içeriğine sahip gardıroplarda, MDF ve masif malzemesine göre daha uygun fiyatlara sahip olacaktır. 2022 yılında yatak odası gardırop tasarımları ve fiyatları, belirli bir güncelleme yaşayacak olsa da genel olarak 2000-8000 TL aralığında değişiklik gösterecektir.

Bonus: Yatak Odası Gardırop Düzeni Nasıl Sağlanmalı?

Peki, tüm bu bilgilerin sonunda yatak odası gardırop düzeni nasıl sağlanmalı? Yatak odası gardıropları, sık kıyafet değişimi ve kısıtlı vakit gibi sebepler yüzünden dağılır. Dağılan bu dolaplarda aradığını bulabilmek neredeyse imkansız bir hale gelir.

Bunun önüne geçilebilmesi için sık aralıklarla yatak odası gardırop tasarımları düzeninin sağlanması gerekecektir. Bu kapsamda düzenleyicilerden yardım almak, daha fazla askılığa yer vermek, az yer kaplayan katlama tekniklerini öğrenmek faydalı olabilecektir. Bir diğer yatak odası demirbaşı olan yatak mobilyası için 4 adımda yatak nasıl seçilir konusuna göz atabilirsiniz. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!