1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Yörsan Firması Resmen İflasını Açıkladı!

Yörsan Firması Resmen İflasını Açıkladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir Susurluk’ta süt ve süt ürünleri üzerine üretim yapan Yörsan’a geçen yıl kayyum atanmıştı. Mahkemede alınan kararla  Yörsan’ın iflas talebi kabul edildi ve Yörsan firması resmen iflasını açıkladı. 1964 yılından bu yana İzzettin, Sebahattin ve Serafettin Yörük tarafından Ankara’da kurulan şirketin dinlenme tesisleri de bulunmaktadır.

Susurluk Asliye Hukuk Mahkemesi’nde gerçekleştirilen davada Yörsan’ın iflas kararı verildi. Kararın uygulanabilmesi için ise İflas Müdürlüğü ve Susurluk Ticaret Müdürlüğü’ne bildirildiği belirtildi. Mahkemeye şirket yetkililerinin ve üretici birliklerinin temsilcilerinin katıldığı bildirildi.

Yörsan 56 Yıl Önce Kurulmuştu!

56 yıl önce Sebahattin, Serafettin ve İzzettin Yörük tarfından kurulan şirket, önce zeytin üretimi ile başlamış sonra peynir üretime geçmişti. 1975 yılında Maltepe’de buzhane satın alarak büyüme başlayan ve 1979 yılında da Susurluk’ta mandra satın alan firmanın fabrikası da 1984 yılında aktif bir şekilde faaliyet göstermeye başladı. 1984 yılında yine Yörsan A.Ş. kuruldu.

85 yılında pastörize süt üretimi ve kültür peynirciliğine başlamış ve 2002 yılında da yeni bir Yörsan fabrikası hizmet vermeye başladı. 2013’te ise Dubaili Abraaj Capital’e Yörsan’ın yüzde 80 hissesi satıldı.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu sitede yayınlanan içerikler doğruluğu kanıtlanmış bilgiler değildir.

Bir Cevap Yazın

OKU HABER ile Haber Hakkında Sohbet