featured

2021 Yılında Türkiye’de En Çok Aratılan Kelimeler Bunlar Oldu! Google Arama Trendleri Açıklandı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de en çok aratılan kelimeler nelerdir belli oldu. Google tarafından hem dünyada hem de Türkiye’de en çok aratılan kelimeler açıklandı. Peki, 2021 yılında internet kullanıcıları Google’da en çok hangi kelimeleri aradı. İşte, 2021 Türkiye’de en çok aratılan kelimeler listesi…

1– EBA

Koronavirüs pandemisi nedeniyle yaklaşık olarak 2 yıldır uzaktan eğitim ile öğrenciler okullarına devam etti. EBA yani uzaktan eğitim de bu nedenle 2021 yılında Türkiye’de en çok aratılan kelimeler arasında birinci oldu. Üstelik geçtiğimiz yıl da EBA kelimesi, internet kullanıcıları tarafından Google’da en çok aratılan kelime olmuştu.

2– Squid Game

Bir Netflix dizisi olan Squid Game, yayınlandığı ilk günden itibaren hem dünyada hem de Türkiye’de yoğun ilgi gördü. Büyük ses getiren Squid Game dizisi Türkiye’de en çok aranan kelimeler arasına girdi. Squid Game oyuncuları, Squid Game izle gibi kelimeler Google’da oldukça fazla arandı.

3– Yargı Dizisi

Başrollerinde Kaan Urgancıoğlu ve Pınar Deniz’in olduğu Yargı dizisi, 2021 yılında yayına başlamasına rağmen büyük ses getirdi ve 2021 yılında Türkiye’de en çok aratılan kelimeler arasına girdi. Yargı dizisi oyuncuları, Yargı dizisi konusu gibi kelimeler, internet kullanıcıları tarafından Google’da en çok aratılanlardan oldu.

4– AÖL

AÖL yani Açık Öğretim lisesi kelimesi de 2021 yılında Türkiye’de en çok aratılan kelimeler arasında. Lise eğitimini tamamlamak için Açık Öğretim Lisesi okuyan kişiler, AÖL sınav sonuçları, AÖL sınavı ne zaman gibi kelimelerle her yıl olduğu gibi bu yıl da Google’da aramalar gerçekleştirdi.

5– HES KODU Alma

Koronavirüs pandemisi nedeniyle hayatımıza HES KODU girdi. Koronavirüs önlemleri nedeniyle Hes Kodu uygulaması neredeyse herkes için zorunlu hale geldi. Toplu taşıma araçları kullanımı, AVM girişleri ve daha pek çok şey için gerekli olan Hes Kodu nedeniyle, 2021 yılında Türkiye’de Google’da HES KODU kelimesi oldukça fazla aratıldı.

6– Mesut Özil

Futbol camiasında dünyanın tanıdığı isim; Fenerbahçeli yıldız futbolcu Mesut Özil de Google’da en çok aratılan isimler arasına girdi. Mesut Özil kimdir, Mesut Özil eşi kim gibi kelimeler, Türkiye’deki internet kullanıcıları tarafından en çok araştırılanlardan oldu.

7– Ebrar Karakurt

Voleybol camiasının yakından tanıdığı, Türkiye’yi olimpiyatlarda başarı ile temsil eden Ebrar Karakurt da 2021 yılında Türkiye’de en çok aratılan kelimeler arasında yer aldı. Türkiye kadın milli voleybol takımı oyuncusu Ebrar Karakurt Tokyo Olimpiyatları sonrasında İtalyan voleybol takımı Novara’ya transfer olmuştu. Ebrar Karakurt şimdi ise İtalyan basınında adından başarıyla söz ettiriyor.

8– Zehra Güneş

Tokyo Olimpiyatları’nın bir diğer yıldız ismi ise milli voleybol oyuncumuz Zehra Güneş. Güzelliği ve voleyboldaki başarısıyla dünya basınında adından söz ettiren Zehra Güneş, 2021 yılında Türkiye’de Google’da en çok aratılan kelimeler arasına girdi.

9– Elmalı Davası

Türkiye’de en çok aratılan kelimeler arasına, iki çocuğun istismar edildiği iddiasıyla Elmalı Davası da girdi. 2019 yılında iki torunu için istismar iddiasında bulunan babaannenin olayı gündeme getirmesiyle çocukların annesi ve üvey babanın yargılaması başlamıştı. Elmalı Davası ise adını, Balıkesir’in Elmalı ilçesinde gerçekleşmesinden alıyor.

10– MHRS Randevu

MHRS yani Merkezi Hastane Randevu Sistemi de Türkiye’de Google’da en çok aranan kelimeler arasında. Devlet hastanelerinden randevu almak isteyen kişiler, MHRS Randevu kelimeleriyle yoğun olarak Google’da 2021 yılında da arama gerçekleştirmiş. Eğer MHRS randevu hakkında ayrntılı bilgi almak istiyorsanız, 182 Nedir? 182 Neden Arar? MHRS 182 Randevu Nasıl Alınır yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

11– Sadakatsiz Dizisi

Yayınlandığı ilk günden itibaren geniş izleyici kitlesine ulaşan Sadakatsiz dizisi de Türkiye’de en çok aratılan kelimeler listesine girdi. Başrollerinde Cansu Dere ve Caner Cindoruk’un olduğu Sadakatsiz dizisi yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

12– Ahmet Sezai Karakoç

Türk siyasetçi, düşünür, yazar ve şair olan Ahmet Sezai Karakoç, 16 Kasım 2021 tarihinde vefat etti. Vefat etmesi üzerine Google’da en çok aratılan isimlerden biri olan Ahmet Sezai Karakoç, şair olması nedeniyle de Sezai Karakoç sözleri, Sezai Karakoç şiirleri kelimeleriyle de sık sık Google’da aratılıyordu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!