featured

Açık Cezaevleri Koronavirüs İzinleri Uzatıldı mı ? Hükümlülerin İzinleri Ne Zaman Bitiyor?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tüm dünya üzerinde salgın etkisi ile pandemi olarak ilan edilen Korona Virüs sonrası pek çok başka ülke gibi ülkemizde de çok sayıda tedbir alınmıştı. Salgının yayılımının engellenmesi amacı ile alınan bu tedbirler arasında ayrıca ceza evleri içinde çok sayıda düzenleme ve ilave tedbirler getirilmişti.

Açık cezaevlerinde bulunan hükümlüler yönünden ise alınan bu korona virüs tedbirleri kapsamında ilk olarak 14 Nisan 2020 günü cezaevi izinleri verilmiş ve hükümlülerin evlerine gitmeleri sağlanmıştı. Bu verilen iznin dolacağı 31 Mayıs 2020 tarihinden önce alınan karar ile açık cezaevinde kalan hükümlülerin izinleri 2 ay süre ile uzatılmıştı.

Uzatılan bu izinlerin sona erme tarihi olan 31 Temmuz 2020 gününün yaklaşması ile açık cezaevinde kalan hükümlülerin izinleri hakkında verilecek karar ise çok sayıda insan tarafından merak ediliyordu.

60 Bin Kişiden Fazla Hükümlüyü İlgilendiren Karar : Açık Cezaevlerinde Koronavirüs İzinleri

60 bini aşkın hükümlüyü ve bu hükümlülerin yakınlarını yakından ilgilendiren cezaevi izinleri konusunda Adalet Bakanlığı tarafından son durum açıklaması yapıldı. Açık cezaevi hükümlülerine verilen koronavirüs izni konusunda Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü ‘nden yapılan duyuru sonrası yeni durum ne oldu? Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı ? İzinler ne zaman sona erecek? İşte konuya dair tüm ayrıntılı bilgiler ve Ceza ve Tevkifevleri (CTE) resmi açıklaması…

Adalet Bakanlığı Tarafından Konuya Dair Son Dakika Açıklaması

Çok fazla sayıda hükümlüyü ve onların yakınlarını ilgilendiren konu, uzatılmış izinlerin bitim tarihi olan 31 Temmuz tarihinin yaklaşması ile ülke gündeminde de en fazla merak edilen ve araştırılan konular arasında yer almaya başlamıştı. Cezaevi izinleri konusundaki son karar Adalet Bakanlığı tarafından kamuoyuna duyuruldu. Bakanlık tarafından yapılan son dakika açıklaması ile izinlerin uzatıldığı bildirildi.

Açık Cezaevi İzinleri Ne Kadar Uzatıldı ?

Açık cezaevi izinleri ile ilgili izin uzatılma duyurusu Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü açıklaması ile yapıldı. Ceza ve Tevkifevleri (CTE) resmi internet adresinde yayımlanan duyuru ile hükümlülere verilen korona virüs izinleri bir kez daha iki ay süre ile 31 Temmuz 2020 tarihinden itibaren uzatıldı.

CTE Resmi Duyurusunun Detayları

Ceza ve Tevkifevleri tarafından yapılan duyuruda

“ 7242 sayılı yasa ile hüküm altına alınan 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanunun geçici 9. Maddesi ile açık ceza infaz kurumlarında bulunan ya da açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan ve uygun şartları taşıyan hükümlüler ile denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle cezalarının infazına karar verilen hükümlüler, yasanın Resmi Gazetede yayımlanmak suretiyle yürürlüğe girdiği 14/04/2020 tarihi itibariyle 31/05/2020 tarihine kadar Covid-19 iznine gönderilmiştir”

denilerek ilk izne vurgu yapıldı.

Açıklamanın devamında

“31 Mayıs 2020 tarihinde sona erecek Covid-19 izin sürelerine dair Sağlık Bakanlığının salgın riskinin ortadan kalkmamış olması sebebi ile Covid-19 izin sürelerinin uzatılması gerektiği şeklindeki önerisi üzerine, söz konusu yasa kapsamında Covid-19 izninden yararlanan hükümlülerin bu yasa kapsamındaki izin sürelerinin 31 Mayıs 2020 tarihinden itibaren iki (2) ay süre ile uzatılmasına karar verilerek kamuoyuna duyurulmuştur”

ifadelerine yer verilerek ilk izin uzatma duyurusu hatırlatıldı.

Söz konusu açıklamada son olarak

“Covid-19 iznine ilişkin sürelerin 31/07/2020 tarihinde sona erecek olması dolayısıyla, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün 22/07/2020 tarih ve 13588366-149-E.1224 sayılı yazısı ile Covid-19 pandemisine ilişkin salgın riskinin ortadan kalkmamış olması nedeniyle hükümlülere verilen Covid-19 izin sürelerinin iki (2) ay süre ile uzatılmasına dair önerisi doğrultusunda ceza infaz kurumlarında bulunan veya açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan ve uygun şartları taşıyan hükümlüler ile denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle cezalarının infazına karar verilen hükümlüler hakkındaki izin sürelerinin, 5275 sayılı Kanun’un Geçici 9/5. Maddesi uyarınca 31 Temmuz 2020 tarihinden itibaren iki (2) ay süreyle uzatılmasına karar verilmiştir”

denilerek açık cezaevi izinlerinin şimdi de iki ay süre ile uzatıldığı kamuoyuna resmi olarak açıklandı.

Açık Cezaevi İzinlerinde Son Durum

Bu yapılan resmi duyuru sonrası 60 bini aşkın açık cezaevi hükümlüsü ile yakınlarını ilgilendiren izin konusu da netliğe kavuşmuş oldu. CTE resmi duyurusuna göre, hükümlülerin korona virüs izinleri 31 Temmuz 2020 tarihinden itibaren iki ay süre ile daha uzatılmış oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!