featured

Azra Kohen Kimdir? En Çok Satan Listelerini Alt üst Eden Romanları Hangileridir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son yıllarda, çok satan kitapları ile adından sıkça söz ettiren Azra Kohen, kendine özgü kalemi ve eserlerindeki konu seçimleri ile edebiyat çevrelerinden ve okurlardan büyük takdir topluyor. ‘Fi’, ‘Çi’ ve ‘Pi’ üçlemesi ile yazım dünyasına hızlı bir giriş yapan ‘Akilah’ kimdir?

Çok satan listelerinde gördüğümüz romanları nelerdir? İşte, genç Türk yazar hakkında tüm bilinmeyenler ve Azra Kohen kitapları

Azra Kohen Hayatı

İzmir’de 1979 yılında hayata gözlerini açan Özge Azra Sarızeybek, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümünden mezun olmuştur. Ardından Kanada Ottawa Üniversitesi’nde ekonomi eğitimini tamamlamıştır.

YouTube video

Bu eğitimleri sonrasında ise İngiltere Liverpool Üniversitesi’nde psikoloji alanında yüksek lisansını tamamlamıştır. Ünlü yazar, Sadok Kohen ile evlilik yapmış ve Kohen soyadını alarak yeni soyadı ile tanınmıştır.

Azra Kohen Kitapları

Son dönemin en çok takip edilen yazarlarından biri olan Kohen, ilk kitabı olan ‘Fi’ isimli eserini ‘Akilah’ mahlası ile yayınlamıştır. Oldukça ilgi gören bu ilk kitabından sonra seriyi ‘Çi’ ve ‘Pi’ adlı eserleri ile tamamlamıştır. Her üç kitabı ile de büyük beğeni toplayan ünlü yazar, bu üçlemeden sonra yine çok satanlar listesine giren ‘Aeden’ ve ‘Gör Beni’ isimli romanları okuyucuyla buluşmuştur.

İşte her biri best-seller listelerinde yer alan Kohen’in en güzel eserleri;

1) Azra Kohen ve ‘Fi’

Kohen, 2013 yılında  çıkardığı ve ‘Akilah’ mahlasını kullandığı ilk kitabı ‘Fi’ ile adını kısa sürede duyurmayı başardı. “Ateş, güzellik, ihtiras” anlamlarına gelen Fi adıyla yayınladığı bu ilk kitabında ünlü yazar, bir psikolog ve televizyoncu olan Can Manay ile saplantılı bir şekilde aşık olduğu Duru’nun yaşantılarına odaklanır.

YouTube video

Kitapta ayrıca Duru’nun sevgilisi Deniz, gazeteci Özge ile Bilge’nin olaylara dahil olması ile zenginleşen hikaye, okuyucuyu da sürükler götürür. 2017 yılında internet dizisi haline gelen ‘Fi’ büyük bir sükse yapmıştır. Dizi kadrosunda Ozan Güven, Mehmet Günsür, Serenay Sarıkaya ve Berrak Tüzünataç gibi ünlü isimler rol almıştır.

2) Azra Kohen ve ‘Çi’

Fi ile yakaladığı başarı sonrası Arzu Kohen bu kez kendi adını kullanarak, Fi’nin devamı niteliğinde olan ‘Çi’ kitabını 2014 yılında yayınladı. “Suyun buz hali ve yaşam enerjisi” gibi anlamlara gelen Çi’de yine ana eksen Can Manay ve Duru kapsamında gelişir.

YouTube video

Duru’nun, Can Manay tarafından kontrol altında tutulmak istenmesi, Duru’nun eski sevgilisi Deniz’in köy hayatına dönüşü ve gazeteci Özge’nin Sadık Murat Kolhan ile tanışması anlatılır.

3) Azra Kohen ve ‘Pi’

Pi ise üçlemenin son kitabı olarak 2015 yılında okuyucu ile buluştu. “Topraktan çıkan filiz” anlamına gelen Pi’de, Duru’nun gidişi ile boşluğa düşen Can Manay’ın yaşadıkları ve Bilge ile yakınlaşması anlatılır. Daha sonra yurt dışında Duru ile karşılaşan Can Manay ile Bilge, Özge ve Eti’nin hikayesi oldukça karmaşık bir hal alır.

Bu üçlemesi ile Türkiye’de büyük ilgi gören yazarın bu eserleri İtalyanca gibi dillere de çevrilmiştir. Her üç kitabı da çok satanlar listesine giren yazar, daha sonra Aeden’i yayınlamıştır.

4) Azra Kohen ve Bir Dünya Hikayesi ‘Aeden’

Üçlemesinden sonra fantastik bir evreni okuyucusuyla buluşturan Kohen, bu kitabında gezegenler arası yaşanan bir macerayı anlatır. Numi ve Sonje’nin yolları dünyada kesişen öyküsünü kaleme alan yazar, bu kitabın da yabancı bir prodüksiyon ile dizi uyarlaması olacağını müjdelemiştir.

5) Azra Kohen ve İki Devrin Hikayesi ‘Gör Beni’

YouTube video

Bu kitabı ile tamamen farklı bir konuya odaklanan ünlü yazar, tarihi bir roman kaleme almıştır. Bir Sadrazam oğlu olan Selim ile bir Cumhuriyet kadını Ülkü’nün yaşadıkları aşkın penceresinden kadim Osmanlı Devlet geleneği ile genç Türkiye Cumhuriyeti arasındaki çatışmaları da konu alır.

Bu kitabı ile de büyük bir okuyucu kitlesine ulaşan yazarın, yakın zamanda çıkması beklenen ‘Dinle Beni’ ile Aeden’in devamı olacak ‘Nakar’ isimli kitapları da ünlü yazarın hayranlarını heyecanlandırıyor.

YouTube video

Akilah Azra Kohen kitapları ile yaşamına değindiğimiz ünlü yazar, halen daha hayatını Londra’da sürdürüyor ve Liverpool Üniversitesi’nde doktora eğitimine devam ediyor. Azra Kohen seti, everest yayınları tarafından satışa sunulmaktadır. Kişisel gelişim için birçok kişi kitap listesine bu seti eklemektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!