featured

Başrol Oyuncularının Bile Kurtaramadığı Erken Sezon Finali Yapan Diziler!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YouTube video

Türkiye, dizi sektöründe dünya genelinde ürettiği başarılı diziler ile ilk sıralarda yer alıyor. Her ne kadar Türk dizileri arasında başarılı, hatta bittikten sonra bile uzun süre adından bahsettiren ve birçok ülkede de ekranlara gelen diziler üretiyor olsa da diğer yandan seyirciye gerekli enerjiyi veremeyip kısa sürede ekranlara veda etmek zorunda kalan diziler de bazen olabiliyor.

Türkiye dizi tarihine baktığımızda fazla değil kısa bir süre önce bile başrollerinde Sermiyan Midyatlı, Fatma Girik, Nurgün Yeşilçam, Kadir Doğulu, Yavuz Bingöl, Aslı Enver, Hande Doğandemir, Berk Oktay, Nurseli İdiz gibi başarılı oyuncuların bulunduğu birçok dizinin 5 ya da 4 bölüm sonrasında final yaptığını görüyoruz. İşte reyting savaşına yenik düşerek başarılı isimlere rağmen final yapan o diziler;

1. Analı Oğullu 

YouTube video

2014 yılında BKM’nin yapımcılığı ile ekranlara merhaba diyen Analı Oğullu dizisinin senaristliğini yapan Sermiyan Midyatlı, aynı zamanda başrol oyuncusu olarak dizide yerini aldı. Mardinli bir ailenin İstanbul’a göç etmesini konu alan “Analı Oğullu” dizisi ne yazık ki ekranlara erkenden veda eden diziler arasında yer alıyor.

2. Cinayet

YouTube video

Nurgül Yeşilçay ve Engin Altan Düzyatan’ın başrollerini paylaştığı Cinayet dizisi, yine erken final yapan diziler arasında karşımıza çıkıyor. Cinayet konulu bir polisiye dizi olan Cinayet, dizisi Kanal D ekranlarında izleyicisi ile buluşmaya başladı. Ancak dizide başarılı isimler rol alsa da reytinglerin düşük olması sebebi ile dizi, daha hayatının baharındayken yayından kaldırıldı.

3. Fatih

YouTube video

Fatih Sultan Mehmet’i konu alarak ekranlara gelen Fatih dizisi, ciddi bir harcama ve prodüksiyon ile hazırlığını yaparak ekranlardaki yerini alsa da beklentileri karşılayan bir dizi olamadı. Reyting kurbanı olan Fatih dizisinin erken final yapmasının nedeni olarak ise medyada; “Fatih Sultan Mehmet’i doğru yansıtamamak” şeklinde yorumlandı.

Kanal D ekranlarında sadece 5 bölüm yer alan Fatih dizisinde Gamze Özçelik, Hande Soral ve Dağhan Külegeç gibi önemli isimler de yer almıştı.

4. Gamsız Hayat

YouTube video

Show TV ekranlarında yayınlanan Gamsız Hayat dizisi, sadece 5 bölüm kadar ekranlarda kalan kısa ömürlü dizilerden bir diğeridir. Zengin kız, fakir oğlan konusunu işleyen Gamsız Hayat dizisinde Ceyda ateş, Ali Aksöz gibi önemli eserlerin yer almasına rağmen dizi reytinglere yenik düşerek 5. Bölümü ile ekranlara veda etti.

5. Kalbim Yangın Yeri

YouTube video

Bir dönem FOX ekranlarında yayınlanan ve hatta bir kısım seyircinin soluksuz olarak izlediği Kalbim Yangın Yeri dizisi de kısa bir süre sonra tutunamayan ve ekranlara veda eden diziler arasında yer alıyor.

Başrollerini Hande Soral, Kaan Yıldırım ve Ece Çeşmioğlu gibi başarılı isimlerin paylaştığı Kalbim Yangın Yeri; 5. bölümü ile final yaparak izleyicilere veda etti. Her ne kadar bir kısım seyircinin beğendiği bilinen bir dizi olsa da ne yazık ki bu rakam diziyi reytinglerde üst sıraya taşımaya yetmedi.

6. Sırat

YouTube video

“Günah Pusuda Bekler” sloganı ile Star TV ekranlarında boy gösteren Sırat dizisi de uzun ömürlü olmayan diziler arasında yerini aldı. Perihan Savaş, Caner Kurtaran, Rutkay Aziz gibi oyuncuların yer aldığı Sırat Dizisi, 2011 yılında Limon yapım ile Star TV ekranlarına gelmiş olsa da 5. Bölümü ile ekranlara veda etti.

7. Anasının Oğlu

YouTube video

BKM’nin yapımcılığında Kanal D ekranlarına gelen Anasının Oğlu dizisi de yine ekranlara erken veda eden dizilerden birisi olarak karşımıza çıkıyor. Mardin’de yaşayan bir aşiret ailesinin yaşadıkları ve bu olayların İstanbul’a kadar taşınmasını konu alan Anasının Oğlu, başrolde yer alan Sermiyan Midyat’a rağmen reyting savaşından mağlup olarak çıkmıştır.

8. Ateşe Yürümek 

YouTube video

Yavuz Bingöl ve Ahu Türkpençe’nin başrollerini paylaştığı Ateşe Yürümek dizisi, büyük umutlarla hazırlanmış ve ciddi harcamalarla hazırlanmış ancak beklentileri karşılayamamış bahtsız dizilerden birisidir. Talihsiz bir aşk hikayesini konu alan dizi, 5 bölüm sonrasında ekranlara veda etmek zorunda kalmıştır.

Her ne kadar 5 bölüm itibari ile yayından kalkmış olsalar da bu diziler, en çok izlenen kısa ömürlü diziler olarak tarihe geçti. Videomuzda yer alan diziler de yine dört ya da beş bölüm ekranlara gelerek reyting alamadığı için ekranlara veda eden dizilerdir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!