featured

Bitcoin’de (BTC) Yüzde 50 Gibi Bir Düzeltme Yaşanabilir

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son günlerdeki tablolar değerlendirildiğinde lider kripto para biriminin bir boğa koşusu içinde olduğunu rahatlıkla dile getirebiliriz. Ayrıca Bitcoin’in boğa koşusunda olduğu dönemlerde “Bitcoin fiyatları, Bitcoin fiyatı, 1 BTC kaç TL” gibi aramaların artıyor olması da bir sır değil. 

Bitcoin Fiyatı

Bitcoin özellikle son aylarda gerçekten iyi bir fiyat performansı sergiliyor ve Bitcoin fiyatı rekora doğru adım adım yaklaştığının sinyallerini veriyordu. 16 Aralık’ta bu adımlarının karşılığını alan BTC, 23.800 dolarla yen bir tüm zamanlar rekorunu kırmış oldu.

Bitcoinhaber.net sitesinde de belirtildiği gibi 23.800 dolar bandında bir geri çekilme yaşayan BTC fiyatını 22.000 dolar üzerinde tutarak şu anda da gücünü koruduğunu gösteriyor. 

Bu noktada 1 BTC kaç TL sorusunun cevabını da vermek gerekiyor. Yazının yayına hazırlandığı sırada 177 bin TL’nin üzerinde işlem gören BTC 16 Aralık’ta da yaklaşık olarak 185.000 TL ile tüm zamanlar rekorunu görmüş oldu.

Öte yandan şu anda yatırımcılar BTC’nin bir konsolidasyon aşamasında mı olduğunu yoksa bu noktada sonra düşüşe mi geçeceğini merak ediyor. Bazı önemli analistler şu anda Bitcoin’in ciddi bir düzeltme yapmasının piyasa açısından oldukça sağlıklı olduğunu ve hatta yüzde 50’ye kadar geri çekilme yaşanabileceğini ifade ediyor. 

2020 Yılı ve Bitcoin

Bitcoin, geçmiş döngülerde olduğundan daha fazla yükselişe sahip ve bu durum en kararlı kripto destekçileri için bile şaşırtıcı oldu. Ama bu noktada 2020 yılında yaşanan gelişmelerin hemen hepsinin bu yenilikçi teknolojiyi desteklediğini belirtmek gerekiyor.

Öte yandan hedge fonları, kurumlar ve zenginler, servetlerini korumak ve geleneksel para biriminin karşılaşacağı büyük enflasyon oranlarından kaçmak için altın yerine Bitcoin’i değerlendiriyor gibi görünüyor.  

Özellikle koronavirüs sebebiyle yaşanan ve tüm dünyada etkili olan ekonomik durgunlukla mücadele esnasında ülkelerin aldığı kararlar tecrübeli yatırımcıların varlıklarını Bitcoin’e yönlendirmesine sebep oldu. Paul Tudor Jones gibi önemli yatırım isimlerinin yanı sıra MicroStrategy ve MassMutual gibi çok büyük şirketler de bu dönemde BTC yatırımı yapmaya başladı. 

Bitcoin’de Düzeltme mi Geliyor?

Ancak uzmanlar bir noktada Bitcoin fiyatlarında da düzeltme gelmesi gerektiğini düşünüyor. VanEck’in dijital varlık stratejisti ve direktörü Gabor Gurbacs, yüzde 50’ye kadar düzeltmelerin geleceğini ve bunun lider kripto para birimi için nihayetinde harika bir şey olduğunu ifade ediyor. Çünkü Gurbacs’a göre bu düzeltme BTC’nin daha da güçlenmesini sağlayacak ve bir sonraki rallinin çok daha büyük gerçekleşmesine imkan tanıyacak. 

Bunlara ek olarak Gurbacs’ın açıklamalarına göre yüzde 50’lik bir düzeltme kripto para alanında olan zayıf yatırımcıların temizlenmesini sağlayacak ve eli güçlü olan yatırımcılar bu sayede daha da güçlenecek. 

Bunların yanı sıra uzmanların açıklamalarına göre bireysel yatırımcılar genel itibari ile pani satışlara daha meyilli bir konumda yer alıyor ve büyük firmalar yaptıkları yatırımları 10-20 yıl gibi uzun süreçli yapıyor. Bu sebeple Bitcoin’in güçlenmesi ve kurumsal benimsenmenin artması için de böyle bir düzeltme yaşanması gerekiyor. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!