featured

Bu İş İlanları Size Yok Artık Dedirtecek! İşte, Görenleri Çileden Çıkartan En Garip İş İlanları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İş ilanları günümüzde iş arayışı bulunanlar için umut oluyor. Anca bazıları var ki, insan kızsın mı gülsün mü bilemiyor…

 

Ekonomik problemlerin hat safhada olduğu şu dönemde, çalışmak herkes için büyük önem arz ediyor. Ancak ne yazık ki, ülkemizde iş bulabilmek oldukça zor… Bu nedenle pek çok insan mesleğini bir kenara bırakıp, ne iş olursa yaparım diyor. Peki, iş ilanları da öyle mi? Hemen herkes biliyor ki iş ilanlarında 20-30 yaş arası, en az 10 yıl tecrübeli ve minimum üniversite mezunu gibi inanılmaz kriterler aranıyor. İşte, o kriterleri bile aratacak, yok artık diyeceğiniz ve nedenini asla anlamlandıramayacağınız en garip iş ilanları ve kriterleri…

2/11

Amacın Nedir?

Amacın Nedir?

Bu iş ilanını gördüğünüzde yalnızca ‘’Amacın nedir’’ diyesimiz geliyor. Öyle ki iş veren, bay- bayan fark etmez ibaresi düşse de kriterlerinde bayan eleman aradığını belirtmiş. Bununla kalmamış sanki kendisine eş arıyor gibi kapalı, muhafazakar, sır saklayan, sigara içmeyen gibi anlamsız kriterin var olmasını talep etmiş. Biz anlamlandıramadık doğrusu, siz ne düşünüyorsunuz?

3/11

TC Uyruklu Olmasın Ne Olursa Olsun!

TC Uyruklu Olmasın Ne Olursa Olsun!

Bu ilanı veren abimiz ise, başvuran kişi Türk olmasında ne olursa olsun diyor. Başvuran kişinin T.C hariç tüm devletlerden olabileceğini belirten işverenin, alım yapacağı sektör ise nakliye… Öyle ki, işveren açıkça kişinin getir götür taşımacılığı yapacağını belirtmiş. Peki, nakliye gibi bir sektörde bayan çalıştırmak ne kadar doğru? İlandan tezatlık akıyor resmen…

4/11

14 Yaşında Mesleğe Başlamış Olması Önemli!

14 Yaşında Mesleğe Başlamış Olması Önemli!

Eksen Harita Mühendislik firması ise açmış olduğu bir ilanda resmen büyük bir gafa imza atmış. Üniversitelerin mühendislik bölümünden mezun birini işe almak isteyen firma yaş aralığı olarak 18-24 yaş olmasını talep etmiş. Buraya kadar bir sorun yok elbette… Sorun tam olarak burada başlıyor.

Bu yaş aralığında olmasını istedikleri o kişiden tam olarak 10 yıllık iş tecrübesi bekliyorlar. Yani bu devasa zeki şirketin hesaplarına göre minimum 14 yaşında mesleğe başlamış olmalısınız.

Üstelik bu açılan ilandan belirli bir maaş almanızda olası değil! Çünkü iş ilanında Volunteer diye bir ibare bulunuyor. Buda yabancı dilde Gönüllü, yan hiçbir ücret almadan çalışan kişi şeklinde ifade ediliyor. Pes, doğrusu!

5/11

Sevgilisi Olmayan Börek Ustası Aranıyor…

Sevgilisi Olmayan Börek Ustası Aranıyor…

Bir börekçide gülünç diyebileceğimiz, bir iş ilanı paylaşmış. Buna göre sevgilisi ile yerli yersiz mesajlaşmayan börek ustası alacaklarını belirtmiş. İşveren belli ki bir önceki börek ustası ile bu noktada anlaşamamış ve Nasreddin Hoca misali testi kırılmadan dövmek istemiş. Diğer ilanlara baktığımızda bunun çok ama çok masum kaldığını söylemeden geçemeyeceğiz.

6/11

KPSS’den 50 Puan Alamıyorsanız, Artık Garsonlukta İmkansız

KPSS’den 50 Puan Alamıyorsanız, Artık Garsonlukta İmkansız

Ekmeğin aslanın ağzında değil, midesinde olduğu şu dönemde artık garson olmakta imkansızlaşıyor. Bir garson arayışında olan kafe, camına astığı bu ilanla bunu sahiden de kanıtlamış.

KPSS’den 50 puan alma şartı koyan kafe, elbette ki bununla sınırlı kalmamış. İngilizce bilmek, atletik yapıya sahip olmak ve bekar olmak gibi şartlarda koymuş. Anlaşılan bu kafede garsonlara Behlül muamelesi yapılacak. Ne diyelim, bu işe girecek o yakışıklı ve bekar erkeği bizde merak ettik doğrusu!

7/11

Bu Kadarı da Pes Doğrusu!

Bu Kadarı da Pes Doğrusu!

Bu paylaştığımız ilan yok artık dedirtiyor. Yalnızca satış danışmanı arayan bu butik kilo ve boya kadar kriter belirlemiş. En önemli kriter ise işverenin karısının dediklerini birebir yapabilmesi imiş. Biz dediklerine uyan bir kişi bulabilir mi bilmiyoruz ama çalışacak kişiye şimdiden Allah yardımcın olsun diyoruz.

8/11

38 Katiyen Olmaz

38 Katiyen Olmaz

Büyük bir giyim fabrikası, ilan açmış ve bu ilanı her yere asmış. İlana ilk baktığınızda size gayet sıradan bir ilan gibi geliyor. Ancak ayrıntıyı fark ettiğinizde, nedenin ne olabileceği beyninizi bir hayli kurcalayacak bizden söylemesi… Anlatsana biraz neden 37?

9/11

FBI İş Başında

FBI İş Başında

FBI ne varsa Türklerde var demiş ve Türkiye’nin en çok satan gazetelerine vermiş ilanı… Ne yalan söyleyelim, bu ilan hepimizin yüzünde bir tebessüm oluşturdu! ‘’Kıyamam çen büyüyünce, Amerikan ajanı mı olacan’’

10/11

Ohh, KPSS Zorunluluğu Yokmuş!

Ohh, KPSS Zorunluluğu Yokmuş!

Sıradaki iş ilanımız, ‘’Ohh, neyse ki KPSS zorunluluğu yokmuş’’ dedirtecek cinsten… Erkek kuaförü dükkanı için iş ilanı veren bu işveren kardeşimiz, alacağı çırak için üniversite mezunu olma şartı sunmuş. Ama kıyamamış olacak ki, KPSS puanının zorunlu olmadığını da ilana eklemiş.

11/11

Taliplerimi Bekliyorum

Taliplerimi Bekliyorum

Bayan eleman arayan bu işverenimiz KPSS ya da üniversite kriterleri gibi somut deliller yerine, soyut deliller aramayı tercih etmiş.

Öyle ki sevgilisi ile kavga etmeyen, kaynanası gibi üşenmeyen, iki güne bir bahane ile izin istemeyen eleman aradığını belirtmiş. Bir önceki elemanından dili yanan bu işverenimiz, inşallah gönlüne göre bir eleman bulmuştur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!