featured

Dinlerken Düşündüren, Düşündürürken Kafa Karışıklığı Yaratan Türkçe Şarkı Sözleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bazı şarkılar vardır ki; dinlerken düşündürür ama sadece düşündürmekle kalmayıp kafa karışıklığına da neden olur. Bu şarkılar bazen karmaşık iç dünyamızı kelimelere döktüğü için hoş gelir, bazıları ise herhangi bir duygu ya da düşünceyi ifade etmediği için boş gelir. İşte, iyisiyle kötüsüyle dinlerken düşündüren, düşündürürken kafa karışıklığı yaratan Türkçe şarkı sözleri..

1- Madrigal / Seni Dert Etmeler

Son zamanların en iyi çıkış yapan grubu Madrigal öyle bir şarkıyla fenomen oldu ki, şarkının sözleri bol bol düşünmek gerektiriyor. Bu şarkıyı dinlerken iç sesinizle konuşabilir, geçmişe gidebilir, zamanı tutmak ile tutmamak isteği arasında kalabilirsiniz.

“Başka bi’ evrende, en güzel hâlinle Sen hayata karış, ben daha da biteceğim Kırgınım kendime, üşüyorum gölgende Henüz bilmesen de belki bir gün gideceğim”

YouTube video

2- Yüzyüzeyken Konuşuruz / Son Seslenişim

Yine son yılların ön plana çıkan müzik gruplarından biri; Yüzyüzeyken Konuşuruz. Grup adı ilk başlarda her ne kadar yanlış anlaşılmalara neden olsa da şarkıları oldukça adından söz ettiriyor. Son Seslenişim parçası da ölmeden gömülenlere, yaşadıklarıyla çatısı başına yıkılanlara yine de son bir umut; son seslenişte bulunanlara geliyor.

“Bir bilsen ne hallerdeyim Öldüm de gömülmelerdeyim Depremsiz başıma yıkıldı evim”

YouTube video

3- Nazan Öncel / Bu Havada Gidilmez

Türk popunun yıldız isimlerinden Nazan Öncel’in bu şarkısı adeta insanları derin derin düşüncelere daldıran bir şarkı. Gitmek eyleminin bazen hiçbir koşulda yapılmaması gerektiğini Nazan Öncel şu sözlerle dile getirmiş :

“Bu havada gidilmezGüneşli günde gidilmezAslında hiç gidilmez”

YouTube video

4- Teoman / Fahişe

Ölümden sonra  aska bir yaşamın olup olmadığı bazı kişiler için koca bir soru işareti. Bir gün radyoda denk gelince Teoman’ın Fahişe şarkısındaki şu sözlere denk gelince derin düşüncelere dalabilir ve büyük bir aydınlanma yaşayabilir:

“Herkes dedi merak içinde, Ölümden sonra hayat var mı diye? Boşuna düşünürler, sanki hayat varmış gibi ölümden önce”

YouTube video

5- Yeni Türkü / Başka Türlü Bir Şey

Zamanın eskitemediği en özel şarkılardan biri Yeni Türkü’nün Başka Türlü Bir Şey şarkısı… Tam bir uzun yol şarkısı olan bu şarkı, hayattan ne istediğini henüz tam olarak keşfedememiş kişilerin aksine aslında hayattan ne istediğini bilen ancak ona ulaşamayan kişilerin uzun uzun düşüncesine neden olabilir.

“Başka türlü bir şey benim istediğimNe ağaca benzer ne de bulutaBurası gibi değil gideceğim memleketDenizi ayrı deniz, havası ayrı hava”

YouTube video

6- Sezen Aksu / Ahdım Olsun

Türkiye’nin şarkı sözü profesörü Sezen Aksu pek çok düşündüren şarkılara imza attı. Bu şarkılardan biri de Ahdim Olsun. Özellikle de dünde kalanların, aydınlanmayı geç yaşayanların şu sözler uzun uzun düşünmesine, kafa karışıklığı yaşamasına neden olabilir:

“Geçti yıllar ah aydımAnladım ki boşa gün saydımBakakaldım giden güneBen hep düne ait kaldım”https://www.youtube.com/watch?v=f8Mtad-q5Xs

7- Kaan Boşnak / Bırakma Kendini

Kaan Boşnak’ın Bırakma Kendini şarkısı, son zamanların en çok dilenen şarkıları arasında. Tüm dünyaya karşı duruşu net olup birine karşı Tüm hassasiyeti kalbinde taşıyanlara, zorluklara direnip gururlu tavrından ödün vermeyenlere Kaan Boşnak şu güzel sözlerle sesleniyor:

“Dalgalara direndim, Bilmem neye güvendim Bir damla su dökmem, Tüm dünya alev alsa da”

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!