featured

Dudak Çatlamasına Ne İyi Gelir | Dudak Çatlaması Hangi Hastalığın Belirtisidir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dudak çatlamasına ne iyi gelir? Kış ayları yaklaşırken, hemen herkes dudak kuruması ve çatlaması problemi ile karşılaşmaktadır. Soğuk hava ya da farklı nedenlerle ortaya çıkan dudak çatlaması kızarıklık, kuruma, ağrı ve rahatsızlık hissi ile endikedir. Gündelik hayatımızı ve hatta görünüşümüzü olumsuz etkileyen bu sorun dudak çatlamasına ne iyi gelir, dudak çatlaması neden olur gibi sorulara yanıt aramamıza neden olmaktadır. İşte, tüm merak edilenler ve yanıtları…

Dudak Çatlamasına Ne İyi Gelir? Dudak Çatlaması Neden Olur?

Dudak çatlamasına ne iyi gelir? Bu konu ile ilgili bilgi paylaşmadan önce dudak çatlaması neden olur konusu ile giriş yapılması gerekecektir. Dudak çatlaması genel olarak soğuk ve kuru havaların etkisi yüzünden ortaya çıkmaktadır. Bunun haricinde dudak çatlaması nedenleri şu şekilde sıralanmaktadır;

Yeterli miktarda su içmeme ve vücudun susuz kalması,AlerjiVücutta A vitamininin fazla olması,Vitamin ve mineral eksiklikleri,Ağızdan nefes alıp verme,Asidik yiyecek ve içeceklerin fazla tüketilmesi,İlaçların yan etkileri,Kimyasal kozmetik kullanımı şeklindedir.

1- Dudak Çatlaması Hangi Hastalığın Belirtisidir? Dudak Neden Kurur ve Çatlar?

Dudak çatlamasına ne iyi gelir? Dudak çatlaması bazı hastalıkların semptomu olarak da ortaya çıkabilecektir. Hiçbir neden bulamayan pek çok kişinin var olan hastalıkları dudak neden kurur ve çatlar konusunun asıl nedeni olabilecektir. Dudak çatlaması sedef hastalığı, tiroit yetmezliği, Down sendromu, Perleş(aft), dudak kenarı çatlağı ve diyabet hastalığı nedeniyle ortaya çıkabilecektir.

2- Dudak Çatlaması Hangi Vitamin Eksikliğinden Kaynaklanmaktadır? Dudak Çatlaması Ne Eksikliğinden Olur?

Dudak çatlamasına ne iyi gelir? Dudak çatlaması yukarıda da belirttiğimiz gibi bazı vitamin ve mineral eksiklikleri nedeniyle ortaya çıkabilir. Vücutta B2, B3, B6, A vitamini eksikliği dudak çatlamalarının ana sebebi olabilecektir. Demir eksikliği ve çinko eksikliği de genel olarak dudak kuruluğu ve çatlamalarına neden olabilir. Aynı zamanda A vitamininin fazlalığı da dudak çatlamalarına yol açabilecektir.

3- Dudak Çatlaması Nasıl Geçer? Dudak Çatlamasına Ne İyi Gelir Evde Öneriler?

Dudak çatlamasına ne iyi gelir? Dudak çatlaması problemi yaşayan birçok insan dudak çatlaması nasıl geçer, bunun için ne yapmalıyım diye kara kara düşünmektedir. Dudak çatlaması problemi yaşayan pek çok kişi evde doğal ürünler kullanarak, bu problemlerini önemli ölçüde giderebileceklerdir.

A) Dudak Çatlamasına Vazelin İyi Gelir mi?

Dudak çatlamasına vazelin iyi gelir mi? Dudak çatlamasına ne iyi gelir? Bu problemleri yaşayan insanlar genel olarak çareyi vazelin kullanımında bulmaktadır. Yumuşatıcı ve nemlendirici özelliği bulunan vazelin dudağın kabuk tutan bölümlerinin dökülmesini sağlamaktadır. Bu tabakaların yerine yeni oluşan dudak tabakası, dudakların pürüzsüz ve sağlıklı görünmesine yardımcı olmaktadır.

B) Doğal Ürünler İçerisinde Dudak Çatlamasına Ne İyi Gelir? Dudak Çatlamasına En İyi Gelen Şey Ne?

Doğal ürünler kullanmakta kimi zaman dudak çatlamasına ne iyi gelir sorusunun yanıtı olabilecektir. Peki, dudak çatlamasına en iyi gelen şey ne? Dudak çatlamasına en iyi gelen şey kuşkusuz hindistan cevizi yağıdır. Dudağı nemlendiren bu yağ, mucizevi içeriği sayesinde dudaklarınızın canlı bir görünüm sunabilmesini destekleyecektir.

Jel yapısı ile öne çıkan aloe vera, çatlaklı yapıyı iyileştirme konusunda oldukça başarılıdır. Bu nedenle en az 1 hafta boyunca günde 1-2 kez dudaklara sürülmesi önerilmektedir. Dudak çatlamasına ne iyi gelir hakkında önerilebilecek bazı doğal yöntemler ise şunlardır;

Bal,Soğuk buz,Toz şeker,Salatalık,Gül yaprağı ve süt karışımı,Zeytinyağı,Su,Papatya çayıdır.

C) Bebeklerde Dudak Çatlamasına Ne İyi Gelir?

Bebeklerde dudak çatlamasına ne iyi gelir? Bebeklerde ve çocuklarda ilaç formunda olan kremler minimum düzeyde kullanılmalıdır. Bu nedenle bebeklerde ve çocuklarda dudak kuruluğu yaşanıyorsa, ilk olarak doğal yöntemlere yer verilmelidir.

YouTube video

Bebeklerde dudak çatlaması yaşanıyorsa, anneler anne sütünü dudaklarına sürerek bu sorunu çözümleyebileceklerdir. Bunun dışında bebeklerde zeytinyağı ve hindistan cevizi yağı gibi doğal yağ içeriklerinin kullanılması önerilebilecektir.

4- Dudak Çatlamasına Hangi Krem İyi Gelir? Dudak Kuruluğuna İyi Gelen Krem Listesi

Dudak çatlamasına ne iyi gelir? Dudak çatlaması için evde doğal yöntemler denendiği halde sonuç alınamıyorsa bu durumda ilaç formundaki ürünlerin kullanımına yer verilebilecektir. Dudak kuruluğuna iyi gelen krem içerikleri genel olarak doğal ürünler içeren, nemlendirici özelliği bulunan yoğun formüllü kremlerdir.

Yüz temizleme fırçası ne işe yarar, hakkında bilgi almak için tıklayınız. Yoğun formüllere sahip oldukları için doğal ürünlere nazaran daha hızlı ve etkili sonuçların alınmasını sağlayabilmektedir. Dudak çatlamasına hangi krem iyi gelir konusunda şu önerilere yer verilebilmesi mümkündür;

Avene Stick Levres Cold Cream,Blistex MedPlus Stick,Burt’s Bees Beeswax Balm,Caudalie Vinexpert Serum,Darphin Age Defying Lip Balm şeklindedir.

En iyi 10 dudak balmı çeşitleri için tıklayınız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!