featured

Dünyanın En Değerli Firmaları | En Değerli 14 Dünya Markası Şirket

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en değerli firmaları, farklı hizmet ve ürünlerle birbirleriyle yarış halinde. Kimi dünyanın en değerli markaları, bu yarışın gerisinde kalırken, kimi markalar ise değerine değer katmaya devam ediyor. Ancak mücadele ne kadar çetin geçerse geçsin, pek çok insan bu firmalarda çalışmaya can atıyor. İş sektöründe sunduğu avantajlar dışında dünyanın en değerli markaları, finans ve borsa takipçilerinin de yakın markajında. İşte o markalar, dünyanın en değerli firmaları listemiz…

1 – Saudi Aramco

Saudi Aramco dünyanın en değerli firmaları listesinin başında bulunuyor çünkü o bir petrol devi. Şirketin halka arzı, beklentilerin de üzerinde gerçekleşti ve büyük bir başarıya imza attı. Alanındaki liderliğini koruyan Saudi Aramco günümüzde özellikle sıvılaştırılmış doğalgaz üretimiyle ön plana çıkıyor. Petrol üretiminde ve rezervlerinde öncü olan Saudi Aramco, sıvılaştırılmış doğalgaz üretiminde de liderliği hedefliyor.

2 – Apple

Günümüzde teknolojinin öncüsü olarak Apple markası ön plana çıkıyor ve Apple, dünyanın en değerli markası olarak uzun zamandan beri alanındaki yerini koruyor. Teknolojik dünyada öncü konumunda olan Apple, bugüne kadar Iphone, iPad, MacBook gibi yeniliklere imzasını attı. Günümüze de ürün yelpazesini geliştirmeye devam ediyor.

YouTube video

Dünyanın en değerli firmaları listesinde yer alan Apple bünyesinde 132.000 bin çalışandan fazlası var ve Apple’ın dünyanın pek çok yerinde binlerce mağazası, ofisi ve servisi var. Steve Jobs’un sunduğu yüksek kaliteli, şık tasarımlı ürünler günümüze daha da geliştirilmeye hala devam ediliyor.

3 – Microsoft

Dünyanın en değerli firmaları listesinde hiç kuşkusuz Microsoft da yer alıyor. En değerli firmalarından olmakla birlikte dünyanın en zengin firmaları arasında da yer alan Microsoft, 1975 senesinde Bill Gates tarafından kuruldu. Günümüzde de bilgisayar yazılımlarında da Microsoft liderliğini koruyor. Microsoft Office belgeleriyle çalışılabilmesi için bir dizi uygulamalar ve yeni işletim sistemleri, Microsoft tarafından yayınlanmaya devam ediyor.

4 – Dünyanın En Değerli Firmaları Arasında Amazon Inc Yer Alıyor

Dünyanın en değerli firmaları arasında, merkezi Seattle Washington’da olan Amerikan perakende şirketi Amazon da yer alıyor. Bilindiği üzere Amazon, dünyanın her yerine çok geniş seçeneklerle ürün satıyor ve teslim ediyor. Amazon internet sitesi, internet kullanıcılarını, tedarikçileri ve de üreticileri tek bir çatı altında toplayan çevrimiçi bir mekan görevi görüyor.  

YouTube video

Amazon web sitesindeki üreticiler ve satıcılar, ürünlerini tek başlarına satabiliyor. Amazon müşterileri ise diledikleri ürün çeşitliliği arasında, kaliteli malları uygun fiyata kolaylıkla satın alabiliyor. Dünyanın en değerli markaları arasındaki Amazon, 1994 yılında Jeff Bezos tarafından kuruldu. Dünyanın en zengin insanları arasında Jeff Bezos da yer alıyor.

5 – Alphabet

Alphabet firması, bir Apple veya Microsoft gibi kulağa çok tanıdık gelmiyor olabilir ancak dünyanın en değerli firmaları arasında bulunuyor. kulaklara yabancı gelen Alphabet aslında Google’ın yeni adı. Google artık yalızca arama motoru ile ilgilenmediği, ilgi alanını genişlettiği ve başka teknolojilerle de aktif olarak ilgilendiği için Alphabet olarak yoluna devam ediyor.

6 – Facebook

Yeni çıkan uygulamaların da geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşması nedeniyle Facebook artık eskisi kadar popüler olmasa da dünyanın en değerli markaları arasında yerini korumaya devam ediyor. Çünkü günümüzde hala 2 milyardan fazla kişi Facebook’u ziyaret ediyor. Böylesine geniş kullanıcı ziyaretini alan Facebook hala oldukça değerli.

7 – Tencent

Bir yatırım holdingi olarak faaliyet gösteren Tencent, oyun sektöründe öncülerden biri. 1998 senesinde kurulan Tencent isimli bu Çin yatırım holdingi, dünyanın en pahalı şirketleri listesinde bulunuyor. Web portalları, mobil oyun, e-ticaret, internet servisleri, müzik, ödeme sistemleri, akıllı telefonlar ve çok oyunculu çevrimiçi oyunlar alanında Tencent adından söz ettiriyor.

8 – Alibaba

Dünyanın en büyük sanal ticaret platformlarından biri olarak Alibaba karşımıza çıkıyor. Uygun fiyatlı ürünleri, dünyanın her yerindeki müşterisine sunan Alibaba, bu yönüyle yalnızca Çin’in değil; dünyanın ilgisini çekiyor.

9 – Delta Electronics

Delta Electronics, elektronik ve otomasyon alanında hizmet veriyor. Dünyanın en değerli şirketleri listesindeki Delta Electronics, 1971’den beri faaliyet gösteriyor. Merkezi Tayland olan bu şirket, farklı güç kaynakları, alternatif enerji, elektrik taşımacılığı, yapı ve endüstriyel otomasyon sistemleri alanında öncü olma hedefine her geçen gün daha da yaklaşıyor.

10 – Dünyanın En Değerli Markaları Arasında Tesla Inc Var

Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi olan Tesla, 2003 senesinde Mark Tarpenning ve Martin Eberhard tarafından kuruldu. Şirketin ana yatırımcısı ise son yıllarda adından sıklıkla söz edilen Elon Musk. Elon Musk her ne kadar dünyanın en değerli markaları ve dünyanın en değerli firmaları arasında yer alan Tesla’nın ana kurucusu olmasa da, şirketin büyük başarılara imza atmasındaki en önemli isim oldu.

YouTube video

Şirketin merkezi ABD’nin California eyaletindeki Palto Alto’da bulunuyor ve gelişerek hizmet vermeye, bilim üretmeye devam ediyor.

11 – Berkshire Hathaway Inc

Dünyanın en zenin insanları listesindeki Warren Buffett, Berkshire Hathaway şirketinin yatırımcısı, ve sahibi. Merkezi ABD Omaha’da bulunan bu şirket demiryolu taşımacılığı, sigorta, gıda ürünleri, gıda dışı ürünler, finans ve kamu hizmetleri alanda faaliyet gösteriyor. Şirketin bu kadar çok yönlü olması da şirketi dünyanın en değerli firmaları listesine dahil ediyor.

12 – Johnson & Johnson

İlaç ve tıbbi malzeme üreticiliği alanında faaliyet gösteren Johnson & Johnson, 421 milyar dolarlık değeri ile dudak uçuklatıyor. 1886 senesinde üç kardeş tarafından kurulan bu şirket, üretim hayatına ilk olarak sıva ve bandaj ile başladı. Üretim malları arasına1893 yılında bebek pudrası dahil oldu. ABD New Jersey’de bulunan Johnson&Johnson günümüzde 175’ten fazla ülkeye satış yapıyor.

13 – Visa

475 milyar dolarlık değeri ile Visa Inc. de dünyanın en değerli firmaları arasında kendine yer ediniyor. 1958’de kurulan Visa, finans hizmetleri sağlayıcısı olarak günümüzde de dünyanın her noktasında büyük görev görüyor. Banka transferlerinin yapılmasını sağlayan, ödeme işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirmeyi mümkün kılan Visa Inc, dünyanın pek çok ülkesinde merkeze sahip. Ana merkezi ABD San Francisco’da bulunan şirketin diğer merkezleri Singapur, Londra, Colorado ve Virginia’da.

14 – JPMorgan Chase

Bankacılık alanında faaliyet gösteren JPMorgan Chase, Amerika’daki en büyük ticari bankası. Günümüzde JPMorgan Chase günümüzde özel bankacılık hizmetleri,  bankacılık ve yatırım hizmetleri alanında hizmet veriyor. Şirketin değeri ise 421 milyar dolar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!