featured

Dünyayı Kasıp Kavuran En İyi Savaş Filmleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyayı kasıp kavuran en iyi savaş filmleri arasında Karaşahin Düştü, Güneşin Gözyaşları, Pearl Harbor, Er Ryan’ı Kurtarmak, Vatansever ve bunlar gibi daha birçok film bulunmaktadır. Savaş filmi sevenler için, gelmiş geçmiş en iyi savaş filmleri arasından bu filmleri sizler için seçtik. Birçoğu ödül almış en iyi 7 savaş filmini konularını da ele alarak detaylı bir şekilde derledik. Şimdi bu sinema filmlerini IMDb puanlarına da bakarak inceleyelim.

En İyi Savaş Filmleri

1- Karaşahin Düştü (Black Hawk Down)

En iyi savaş filmleri arasında yer alan ve aksiyon, dram, savaş ve macera türünde olan “Kara Şahin Düştü” sinema filminin vizyon tarihi 2001 yılıdır. Yönetmenliğini Ridley Scott yaptığı filmin senaristleri Ken Nolan, Mark Bowden, Steven Zaillian’dır. Filmin başrol oyuncuları arasında Josh Hartnett, Ewan McGregor, Tom Hardy, Orlando Bloom, Eric Bana ve Sam Shepard gibi isimler yer alıyor. Karaşahin Düştü filminin IMDb puanı ise 7,7’dir ve en iyi ses miksajı Oscar’ı, en iyi film kurgusu Oscar’ı gibi ödüllere layık görülmüştür.

YouTube video

152 dakika süren Kara Şahin Düştü filminin konusu, 1993 yıllarında geçiyor. Birleşmiş milletler Somali’ye gıda yardımı yapar ve hemen ardından Mohammed Farrah Aidid yapılan yardımları kendi adamlarına toplatarak on binlerce insanın ölümüne sebep olur. Filmin devamında bu olaylara son verilmek amacıyla Aidid’in önemli adamlarından ikisinin yakalanmasına karar verilerek plan yapılır. Plan istenildiği gibi gelişmez ve yakalanan Aidid’in iki adamından birisi helikopterden düşerek ölür. Bu ölümün ardından her şey tersine gelişir ve Somalililer 18 saat sürecek olan bir savaşın içerisinde kendilerini bulurlar.

2- Güneşin Gözyaşları (Tears of the Sun)

121 dakikalık bir film olan Güneşin Gözyaşları hem aksiyon hem de drama türünde Amerikan yapımı bir sinema filmidir. Filmin gösterim yılı 2003’tür. Güneşin Gözyaşları’nın yönetmenliği Abtonio Fuqua’ya ait olurken, filmi Alex lasker ile Patrick Crillo birlikte kaleme almışlar. Filmin başrollerinde Bruce Willes, Cole Hauser, Monica Belluci gibi aktörler ve aktrisler bulunmaktadır. Güneşin Gözyaşları’nın IMDb puanı 6,6’dır.

YouTube video

Güneşin Gözyaşları filminin konusu, Waters Nijerya’daki insanlara yardım ederek oradaki bir doktoru kurtarması için, özel bir görevli olarak acilen Nijerya’ya gönderilir. Görev yerine ulaşan Waters doktoru bulur, fakat doktor orada bulunan herkesi kurtarmak ister. Bunun üzerine Waters bir karar vermek zorunda kalır; ya görevine bağlı kalarak sadece kadını kurtaracaktır ya da kadın doktorun söylediklerini yaparak onun peşinden gidecektir. Sinema filminin devamında Waters önemli kararı verir ve bu şekilde film gelişir.

3- Vatansever (The Patroit)

2000 yılında gösterime giren Amerika yapımlı Vatansever (The Patroit) sinema filmi, savaş, aksiyon ve dram içeriyor. Uzun metrajlı bir film olan Vatansever’in yönetmenliği Ronald Emmerich’e senaryosu ise Robert Rodat’a ait. Başrollerde Mel Gibson ile Heath Ledger yer alıyor. Vatansever filmi en iyi görüntü yönetmenliği Oscar ve People’s Choice Favori Erkek Film Oyuncu Ödüllerine aday olarak gösterildiler. Filmin IMDb puanı ise 7,2 olarak belirlenmiş.

YouTube video

Vatansever filminin konusu, Benjamin Martin isimli bir kişinin çiftliğinde yaşayan insanları savaş sırasında İngilizlerin tehdit etmesi üzerine gelişiyor. Filmin devamında Benjamin Amerikan Devrimi içerisinde kendisini bulunca, oğlu ile birlikte Amerikan milislerinin başında görev alırlar ve hem ailesini hem de Amerika’yı bağımsızlığına kavuşturmak için savaşa sürüklenirler.

4- Er Rayn’ı Kurtarmak (Saving Private Ryan)

En iyi savaş filmleri arasında bulunan Er Rayn’ı Kurtarmak filminin yönetmenliği Steven Spielberg tarafından yapılırken, Robert Rodat tarafından da filmin senaryosu yazılmış. Savaş, aksiyon ve dram üzerine bir filmdir. 1998 yapımlı ve bir Amerikan filmi olan Er Rayn’ı Kurtarmak’ın başrollerini ise Ryan Hurst, Tom Hanks ve Tom Sizemore birlikte paylaşıyorlar. Bol ödüllü bir film olan Er Rayn’ı Kurtarmak’ın ödüllerinden birkaçı ise En iyi görüntü yönetimi Oscar, En iyi yönetmen Oscar, En iyi ses miksajı Oscar, En iyi film kurgusu Oscar, Empire en iyi yönetmen, Empire en iyi erkek oyuncu, En iyi ses kurgusu Oscar, Altın Küre en iyi yönetmen ve bunlar gibi daha onlarca ödüllerdir. Filmin IMDb puanı ise 8,6’dır

YouTube video

Er Rayn’ı Kurtarmak filminin konusu, İkinci Dünya Savaşı döneminde geçiyor. Filmde dört çocuklu bir kadının II. Dünya Savaşında 3 oğlunu kaybetmesinden dolayı hayatta kalan son oğlunun savaştan sağlıkla dönmesi üzerine bir konu işleniyor. Er Rayn’in sağ salim eve dönmesi için her şey yapılıyor.

5- Şafak Harekâtı (Rescue Dawn)

Amerikan yapımlı Şafak Harekâtı sinema filminin yönetmenliği ve senaryosu Wener Herzog ait. 2007 yılında gösterime giren filmin başrollerinde Christian Bale, Steve Zahn, Jeremy Davies gibi aktörler yer alıyor. Satellite drama filmi dalında en iyi erken oyuncu, Satellite en iyi DVD ödülü gibi ödüllere aday olarak gösterildiler. Filmin IMDb puanı ise 7,3 olarak belirlenmiş.

YouTube video

Şafak Harekâtı filminin konusu, Vietnam savaşında geçiyor. Amerikalı bir pilotun uçağı ormana düşer ve yerli halk tarafından pilot esir alınır. Esir olarak tutulduğu yerde bulunan beş tutsak ile kaçma planları yaparlar, fakat içlerinden birisi bu plana önce karşı çıkar sonra ise ölümle karşı karşıya kaldıklarında yapılacak başa bir çözüm bulunamayınca hep birlikte kaçmaya çalışırlar. Filmin devamında hepsinin ormanda kurtuluş yolu aramasıyla geçer.

6- Ölümcül Tuzak (The Hurt Locker)

2009 yılında vizyona giren Ölümcül Tuzak sinema filminin türü Aksiyon, drama, gerilim, savaş ve politik konular üzerine işlenmiş. Filmin senaristi Mark Boal, yönetmenliğini ise Kathryn Bigelow yapmış. Filmin başrollerinde Anthony Mackie, David Morse, Ralf Fiennes, Guy Pierce gibi aktörler yer almaktadır. Sayılamayacak kadar bol ödüllü sinema filmlerinden birisi olan Ölümcül Tuzak filminin bazı ödülleri ise 2010 yılında en iyi yönetmen Oscar, en iyi film Oscar, en özgün senaryo Oscar, en iyi film kurgusu Oscar gibi ödüllerdir. Filmin IMDb puanı 7,6 belirlenmiş.

YouTube video

Ölümcül Tuzak filminin konusu, Irak’ta sıcak bir savaşta geçiyor. Özel niteliklere sahip askerlerin görev aldığı bu savaşta bomba imha ekibi olurlar. Filmdeki William James karakteri, savaşın ortasında kalan iki askerine yardım etmeye çalışır. Ölümcül Tuzak sinema filmi yönetmenliğini bir bayanın yaptığı en iyi savaş konusu üzerine çekilmiş filmlerden birisidir.

7- Pearl Harbor

Yapım yılı 2001 olan Pearl Harbor filminin türü savaş, aksiyon dram ve romantiktir. En iyi savaş filmleri arasında sayılan filmlerdendir. Filmin yönetmenliğini Michael Bay yaparken, senaristliğini Randall Wallace yapmış. Pearl Harbor oyuncuları Sun Kang, Kate Beckinsale, Ben Affleck gibi aktörlerle aktrislerdir. En iyi aktör sahnesi dalında, en iyi erkek oyuncu ödülü dalında ve en iyi ses kurgusu dalında ödüller almış bir filmdir. Pearl Harbor sinema filminin IMDb puanı ise 6,2’dir.

https://www.youtube.com/watch?v=W761PvY7B4w

Peral Harbor filminin konusu, Amerikan orduları ile Nazilerin savaşını ele alıyor. Çocukluk arkadaşları olan Rafe ve Danny Amerikan ordusunda pilot olarak görev alırlar. 1941 yılında Avrupa’yı işgal eden Nazilere karşı İngiltere’ye gitmeleri için General James tarafından gönüllü pilot olmak üzere görevlendirilirler. Filmin genel konusu Nazilerle savaşı ele almaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!