featured

En İyi Brad Pitt Filmleri Hangileridir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

En iyi Brad Pitt filmleri, birçok kişi tarafından izlenen ve IMDB puanı yüksek olan filmlerden oluşmaktadır. Sineme dünyasının yakışıklı yüzü çektiği filmlerle ve oynadığı rollerle akıllara kazınmıştır. Bu filmlerin üzerinden birçok zaman geçmiş olsa bile hem oynadığı karakterle hem de bazı kalıplaşmış replikler insanların unutulmazları arasına girmiştir.

1963 yılında, Oklahoma’da doğmuş olan Brad Pitt, Missouri Üniversitesi’nde gazetecilik bölümünde okumaya hak kazanmış olmasına rağmen okulu bırakarak oyunculuk dersleri almıştır. Günümüzde, en başarılı erkek oyunculardan bir tanesi olduğu aldığı ödüllerle de desteklenmektedir.

YouTube video

Brad Pitt’in oynadığı filmler sinema dünyasında ayrı bir noktada durmaktadır. Öyle ki bazı filmleri çeşitli versiyonlarla taklit edilmeye çalışılmış veya filmlere göndermeler yapılmıştır. Bu filmler gerçekten de sinemacılık tarihinde önemli yerlere sahip olabilecek filmlerdir.

Brad Pitt’in Unutulmaz Filmleri

https://www.youtube.com/watch?v=veu6LysTNrQ

Kariyerinde birçok filime imza atan Brad Pitt’in efsaneleştiği baş yapıtlar vardır. Truva ve Dövüş Kulübü gibi… Biz de bu yazımızda akıllara kazınan en iyi Brad Pitt filmleri konusunu alarak bu filmlerden bahsettik. İşte sinemanın yakışlı yüzünün en unutulmaz filmeleri…

1- Dövüş Kulübü (1999)

YouTube video

Dövüş Kulübü filmi, sıkıcı bir hayata sahip olan Jack’in (Edward Norton) bir grup terapisi alması ile başlar. Korkak ve kendini oldukça yetersiz hisseden bu karakter, terapilerin faydasını görmeyi sürdürdüğü sırada tanışacak olduğu Tyler Durden(Brad Pitt) ile beraber yeni maceralar yaşayacaktır.

Dövüş temasının yanı sıra, toplumdaki asosyal, sorunlu ve daha başka rahatsızlıkları bulunan insanlara dikkat çeken bu filmin IMDb puanı 8.8’dir. Ayrıca filmin yönetmenliğini David Fincher üstlenmiştir. Ve şunu asla unutmayın “asla dövüş kulübü hakkında konuşma“…

2- Kapışma (2000)

YouTube video

Yönetmenliğini Guy Ritchie’nin yapmış olduğu Kapışma filmi, 8.6 olan IMDb puanı ile en iyi Brad Pitt film leri arasında olan bir sinema eseridir. 1 saat 43 dakikalık filmde, Londra’nın karanlık yüzü oldukça başarılı bir şekilde yansıtılmaktadır. Dövüş temalı olan bu aksiyon filminde, Jason Statham ve Benicio del Toro ve Clifford Joseph Price gibi oyuncular da yer almaktadır. Filmin IMDb puanı ise 8.6’dır.

3- Yedi (1995)

YouTube video

Yedi filmi, yedi büyük günahı işleyen kişileri bulan ve öldüren bir seri katilin iki dedektif tarafından aranıp takip edilmesini konu edinmiştir. Brad Pitt’in en çok izlenmiş olan filmlerinden bir tanesidir. IMDb puanı 8.6 olan, 2 saat 10 dakikalık bu aksiyon ve gerilim filminin diğer önemli oyuncuları ise Morgan Freeman ile Gwyneth Paltrow’dur. Filmin yönetmeni, tıpkı Dövüş Kulübü filminde de olduğu gibi David Fincher’dır.

4- Kardeş Gibiydiler (1996)

YouTube video

En iyi Brad Pitt filmleri arasında olan Kardeş Gibiydiler filmi, gösterime ilk girdiği zamanlarda oldukça beğenilmiş olan bir filmdir. Yönetmenliğini Barry Levinson’un yaptığı bir dram ve gerilim filmidir. Filminin hikayesinde, çok tehlikeli olan bir mahallede yaşayan, birbiriyle oldukça samimi dört gencin yanlışlıkla bir suça sebep olması anlatılıyor. Ve bundan dolayı cezalandırılmalarıyla beraber başlarına gelen olay örgüsü işleniyor.

Gardiyanlardan sürekli dayak yemiş olan bu gençler, yıllar sonra intikam almak isteyeceklerdir… 2 saat 20 dakika uzunluğundaki filmin oyuncuları içinde Brad Pitt’ten başka, Kevin Bacon, Dustin Huffman ve Robert de Niro gibi önemli oyuncular da bulunur.

5- En İyi Bradd Pitt Filmleri Truva (2004)

YouTube video

Ünlü yönetmen Wolfgang Petersen tarafından yönetilmiş olan 2004 tarihli Truva filmi Brad Pitt’in efsane filmlerinden biridir. Bunun yanı sıra en iyi tarih, savaş ve drama filmlerinden de biridir.

Eric Bana, Orlando Bloom, DianeKruger ve Brad Pitt gibi oldukça başarılı oyunculardan oluşan oyuncu kadrosunun sahiptir. Truva Savaşı’nın etkili bir şekilde işlenmiş olması da filmi oldukça çekici bir hale getirmektedir. Antik dönemlerin savaş ortamını da başarıyla yansıtan bu filmin IMDb puanı 7.2’dir.

6- Benjamin Button

YouTube video

Filmin başrolünde Brad Pitt’in oynadığı Benjamin Button filmi de bir diğer unutulmaz filmlerdendir. Tüm dönemlerin en unutulmaz filmi olan Buton ın tuhaf hikayesi herkesi hayrete düşürmüştür. Doğum sırasında başlayan tuhaflık silsilesi ölümüne kadar devam etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!