featured

En İyi Kahve Çeşitleri Hangisidir | Dünyadaki En İyi Kahve Çeşitleri Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

En iyi kahve çeşitleri, genellikle kahve severlerin farklı arayışlarını karşılayabilmek adına araştırdıkları konular arasında yer alıyor. Kültürümüzün önemli içeceklerinden biri olan kahve, ülkemizde ve dünyada oldukça fazla tüketilen bir içecektir. Özellikle müdavimi olan kişi sayısı bir hayli fazla olduğundan, kahve seçeneğinin çok fazla olduğu da söylenebilecektir. Peki, en iyi kahve çeşitleri hangisidir? En güzel kahve hangi ülkenin? Dünyanın en iyi kahve markaları nelerdir? Kahve çeşitleri isimleri nelerdir? İşte, detaylar…

En İyi Kahve Çeşitleri Neler? Kahve İçmek Yararlı mı?

En iyi kahve çeşitleri neler bundan bahsetmeden hemen öncesinde kahve içmenin yararları ya da zararlarından bahsedelim. Kahve içmek aslına bakıldığında oldukça yararlıdır. Kısıtlı tüketildiğinde metabolizmayı hızlandıran kahve, kansere ve daha pek çok hastalığa çözüm olabilecektir.

YouTube video

Ancak kahve içerisinde yüksek oranda, kafein içermektedir. Bu nedenle fazla tüketilmesi kalp hastalıklarına, uyku ya da psikolojik bozukluklara sebebiyet verebilir. Günlük kafein tüketim miktarı 300 mg ile sınırlandırılmıştır. Kahvenin müdavimi olan pek çok insan kahve söz konusu olduğunda, lezzet arayışında olacaklardır. En iyi kahve çeşitleri ise kahve severlerin damak tadına en çok uyum sağlayan hemen herkes tarafından beğenilen, kahvelerden oluşmaktadır.

1- Porto Rico Kahvesi

Starbucks gibi zincir kahve mağazalarında bulabileceğiniz bu kahve, dünyanın en değerli kahvesi olarak tanımlanmaktadır. Bu nedenle dünyanın en iyi kahvesi nerede sorusuna Porto Rico yanıtı verilebilecektir. Tüm dünyanın beğenisini kazanmış bu kahve en iyi kahve çeşitleri arasında gösterilmektedir. Oldukça yoğun bir aroması bulunan bu kahvenin kilogram fiyatı ortalama 55 dolara denk gelmektedir.

2- Endonezya Kahvesi

En iyi kahve çeşitleri arasında bulunan Endonezya kahvesi, listemizin en pahalı ve en leziz kahveleri arasındadır. Bu kahvenin elde edilme süreci ise mideleri biraz bulandırsa da aslında tadı bu düşünceyi büyük ölçüde değiştirebilecektir.

En kaliteli kahve nedir? Misk kedisi kahve meyvelerini yedikten sonra çekirdeklerini bir süre midesinde fermente eder. Sonrasında ise sindirdiği bu meyveleri, dışkı yolu ile çıkarır. Yılda sadece 380 kilogram elde edilen bu kahvenin kilosu ise 600 doları bulabilmektedir. Bir kedi dışkısı ile elde edilen Endonezya kahvesi, lezzeti ile özellikle zengin kesimin favori kahvesidir.

3- Panama Kahvesi

En yararlı kahve hangisi? Yararlı en iyi kahve çeşitleri arasında olduğu düşünülen, bu kahve Panama tepesinde bulunan Guava bitkisinin gövdesinde elde edilmektedir. Dünyanın her yerinden tüm insanların tadabilmek için geldiği bu kahve oldukça değerli ve pahalıdır. Yalnızca bir kilosu için ortalama 350 dolar ödeme yapılması gereklidir.

4- Helena Kahvesi

En iyi kahve çeşitleri arasında yer alan Helena kahvesi, oldukça nadir bulunmaktadır. Afrika sahillerinin 1200 mil gerisinde bulunan kahve özellikle o dönemde Napolyon Bonapart tarafından fazlasıyla övülmüştür. Buda kahvenin kahve severler tarafından denenmesini ve sevilmesini sağlamıştır. Kilogram fiyatı 190 doları bulan bu kahve, dünyanın en iyi kahve markaları mağazalarında satılmaktadır.

Napolyon Bonapart kimdir merak ediyorsanız, yazımıza göz atabilirsiniz. 

5- Guatemala Kahvesi

Türkiye’nin en iyi kahve markaları mağazalarında bulabileceğiniz bu kahve aroması ile herkesin favorisi konumundadır. Yoğun tadı, lezzeti ve keyifli içimi ile öne çıkan bu kahve, çekirdeklerinin yıkanması ve üst üste iki kez çekilmesi ile elde edilmektedir. Bu yönüyle en iyi kahve çeşitleri arasında gösterebileceğiniz Guatemala kahvesi, kilogramı 120 dolardan satışa sunulmaktadır.

6- Jamaika Kahvesi

En iyi kahve çeşitleri arasında yer alan bu kahve, Mavi Dağ kahvesi olarak da bilinmektedir. Farklı kahve çeşitleri denildiğinde akıllara ilk gelen bu kahve, 1.5 kilometrelik bir yükseklikte yetiştirilmektedir. Yoğun, lezzetli ve aromatik bir tat olan Jamaika kahvesi, ortalama 50 dolara satın alınabilecektir. Türkiye’de birçok mağaza zincirinde bulabileceğiniz bu kahve sek içimi oldukça zor olan bir tür olarak öne çıkmaktadır.

7- El Salvador Kahvesi

En iyi çekirdek kahve markaları içerisinde sıklıkla El Salvador kahvesi ile karşılaşabilirsiniz. Latin Amerika bölgesinde bulunan Arabica kahveleri ile ünlü El Salvador, Citala bölgesinde yetiştirilmektedir. Bu kahve çeşitleri ve özellikleri bakımından diğer kahvelerden ayrılmaktadır.  En iyi kahve çeşitleri arasında yer alan El Salvador, içimi oldukça yumuşak ve boğazı yakmayan türdendir. Kilogramı ise ortalama 90 dolardan alıcı bulmaktadır.

8- Hawaii Kahvesi

En iyi kahve çeşitleri denildiğinde öne çıkan bir diğer tür Hawaii kahvesidir. Kuzey ve Güney Kona bölgesinde yetiştirilen bu kahve, rahat içimi ve yoğun lezzeti ile kahve severleri memnun edebilecektir. Değerli ve zor bulunan leziz bu kahve, ülkemizde de birçok kişinin müdavimi olduğu bir lezzettir. Bin bir emekle yetiştirilen ve içilebilir kahve formuna taşınan Hawaii kahvesinin kilogramı ise 75 dolardır.

9- Karengera Kahvesi

Starbucks’a giden pek çok kişi en iyi kahve çeşitleri arasında bu kahvenin bulunduğunu bilebilecektir. Rwanda bölgesinde yetiştirilen bu eşsiz kahve, Blue Bourbon olarak da tanınmaktadır. Damakta bıraktığı hafif tadı ve içerdiği minimum orandaki kafein içeriği ile bu kahve damak tadınıza uyum gösterebilecektir. Ağır olmayan Karengera kahvesi sek formu ile de rahatlıkla içilebilir. Kilogram fiyatı ise ortalama 60 dolara denk gelmektedir.

10- Türk Kahvesi

En güzel Türk kahvesi hangisi? En iyi kahve çeşitleri denildiğinde Türk kahvesine yer vermemek elbette olmaz. Ünü ve lezzeti dünyaya yayılan Türk kahvesi, artık bir kültürümüzdür. Yumuşak içimi, leziz tadı ve aroması ile damak tadımıza yerleşen bu kahve tüm dünyada da tanınır. Öyle ki dünyada 40’ı aşkın ülke bu kahveyi tüketir. Aslen Yemen bölgesinde üretilen bu kahve Osmanlı döneminde kazandığı ünle adını Türk kahvesi olarak almıştır. Türk kahvesinin kilogram fiyatı ile 250-300 TL aralığında değişiklik göstermektedir.

Dünyada en çok kahve üreten ülkeler hangileri biliyor musunuz? Yazımıza göz atarak dünyanın kahve liderleri kimler öğrenebilirsiniz. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!