featured

Evde Dekoratif Aksesuar Yapımı Önerileri | Ekonomik ve Şık Evde Yapılabilecek 8 Dekoratif Aksesuar Fikri!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Evde dekoratif aksesuar yapımı, özellikle az bütçesi olanların evini yenilemek ve farklı bir görünüme kavuşturmak isteyenler için pratik çözüm yollarından birisidir. Siz de evinizde kullanmadığınız birçok ürün ile ekonomik şekilde eviniz için dekoratif ürünler yaparak evinizin dekorasyonunu değiştirebilirsiniz.

Ekonomik olmasının yanı sıra evde dekoratif aksesuar yapımı sayesinde eviniz için bulamadığınız uygun aksesuarları da evde kolaylıkla yapabilirsiniz. Evinize ucuz malzemeler ile estetik ve şık bir görünüm kazandırmak istiyorsanız evde dekoratif aksesuar yapımı  ile tıpkı yeni alınmış gibi birbirinden farklı pratik el yapımı süsler yapabilirsiniz.

Evde Dekoratif Aksesuar Yapımı Oldukça Kolay! İşte Ekonomik ve Şık Duvar Süsleme Fikirleri!

Evde dekoratif aksesuar yapımı ile mağazadan alınmış yeni ürün görüntüsüne sahip birçok farklı dekoratif ürünlere sahip olabilirsiniz. Evinizin salon, mutfak ve bahçe gibi birçok bölümünde evinizde kullanmadığınız ya da ucuza mal edebileceğiniz malzemeler ile kısa sürede harikalar yaratabilirsiniz.

1. Cam Kavanozlardan Evde Dekoratif Aksesuar Yapımı

YouTube video

Salon süsleri el yapımı fikirler arıyorsanız ve evinizde boş kavanozlar varsa salonunuz için çok şık aksesuarlar yapabilirsiniz. Sadece akrilik boya ve kavanoz ile yapabileceğiniz aksesuarlarınızı, istediğiniz materyaller ile süsleyerek tamamen kendi tarzınıza uygun modeller ortaya çıkarabilirsiniz.

Evde kendiniz yaptığınız bu ürünleri evinizin dekorasyonuna uydurmak daha kolay olacaktır. Yapım aşaması öncesinde rengi ve süsleme materyallerini dekorasyonunuza göre tercih ettiğinizde mekan ile bütünlük sağlayan dekoratif el yapımı eşyalar elde edebilirsiniz.

2. Alüminyum Folyo İle Dekorasyon Aksesuar Yapımı

YouTube video
Mutfakta kullandığımız alüminyum folyonun aslında çok iyi bir evde dekoratif aksesuar yapımı malzemesi olduğunu biliyor muydunuz? Eğer yapay çiçekleri seviyorsanız ve metalik renkte, çiçek figürlü aksesuara ihtiyacınız varsa hazırlara para vermeden ve mağaza mağaza gezmeden aksesuarlarınızı evde kendiniz kolayca yapabilirsiniz.

Eşit parçalar şekilde keserek büküp şekil verdiğiniz alüminyum folyo parçaları, salonunuzun en şık köşesinde şık bir dekoratif obje haline gelebilir. Ayrıca alüminyum folyo ile evde dekoratif aksesuar yapımı sırasında büyük maliyetler harcamanıza da gerek yoktur.

3. Kavanoz Kapakları İle Birbirinden Farklı Dekoratif Aksesuarlar

YouTube video
Her evde mutlaka kavanoz kapağı vardır. Bu kavanoz kapaklarını çöpe atmak yerine geri dönüşüme kazandırarak kendin yap projeleri sayesinde son derece şık ve kimsenin sizin yaptığınıza inanmayacağı oda süsleri el yapımı kolay olan ürünler yapabilirsiniz.

Sadece 2 adet kavanoz yapağı, boya, çöp şişler ve çakıl taşları ile dekoratif mumlar yapabileceğiniz gibi aynı zamanda birbirinden şık duvar süslemeleri el yapımı yöntemleri ile kapı süsleri de yapabilirsiniz.

4. Ferforje Görünümlü Evde Dekoratif Mumluk Yapımı

YouTube video
Ferforje görünümlü aksesuarlar, birçok ev dekorasyonu ile bütünlük sağlayan aksesuarların başında geliyor. Evde dekoratif aksesuar yapımı fikirleri arıyorsanız ve ferforje aksesuarlar ilginizi çekiyorsa evinizde de oldukça düşük bir maliyetle mumluklar yapabilirsiniz.

Kısa sürede ve düşük maliyetle yapabileceğiniz ferforje mumluk aksesuarları, dilerseniz duvara da asabileceğiniz duvar süsü yapımı kolay olan aksesuarların başında geliyor. Görenlerin evde yaptığınızı anlamayacağı bu aksesuarlar, evinizin istediğiniz her alanına küçük dokunuşlar ile büyük farklılıklar katacaktır.

5. Şık ve Fonksiyonel Ahşap Aksesuar Yapımı

YouTube video
Ev dekorasyonunda ahşap malzemelerin yeri her zaman ayrıdır. Ahşap olan mobilyaları ya da dekoratif ürünleri neredeyse tüm dekorasyonlarda kolaylıkla kullanabileceğiniz ürünlerdir. Bu nedenle de evde dekoratif aksesuar yapımı sırasında da ahşap malzemeler sıklıkla tercih edilir.

Evinizin duvarını süsleyecek hem de aynı zamanda işlevsel olacak dekoratif aksesuarlar arıyorsanız ahşap çıtaları kullanarak çok şık hem duvar süsü hem de duvar rafı yapabilirsiniz. Salonunuzda kullanabileceğiniz dekoratif ahşap raf modelleri, eğer dekorasyonunuza uyum sağlar ise mutfak gibi farklı alanlarda da kullanabileceğiniz evde dekoratif aksesuar yapımı fikirleri arasında yer alıyor.

6. Duvarınız İçin Şık Duvar Süsü Aksesuar Yapımı

Ev dekorasyon alanında arka planda kalan bir detay olsa da dekorasyonun en önemli adımlarından birisi de duvar dekorasyonudur. Dekorasyonunuz ne kadar kusursuz olursa olsun eğer duvar dekorasyonunuzu tamamlamadıysanız o halde dekorasyonunuzun görünümünde eksiklik olacaktır.

Duvarlarınızdaki eksik görüntüyü basit yöntemler sayesinde evde dekoratif aksesuar yapımı fikirlerinden esinlenerek giderebilirsiniz. Hayal gücünüzü ve tarzınızı ortaya koyarak tamamen size özgü olan tasarım modelleri ile duvar dekorasyonunuzu şık dokunuşlarla tamamlayabilirsiniz.

7. Asimetrik ve Farklı Modeller Sevenler İçin İlginç Duvar Süsleri Yapımı

YouTube video
Dekorasyon, hayal gücünün yoğun olarak çalıştığı bir alandır. Hayal gücünüzü ne kadar fazla kullanabiliyorsanız aslında bulabileceğiniz evde dekoratif aksesuar yapımı fikirleri de o denli sınırsız olacaktır. Özellikle hiçbir yerde olmayan, tamamen size ait olan tasarımlar istiyorsanız doktorların muayene için kullandığı dil çubuğu ile birbirinden şık aksesuarlar yapabilirsiniz.

Duvar ve dekorasyon renginize uygun olarak renklendirebileceğiniz dil çubuklarını birbirlerine sıcak silikon ile tutturarak duvarlarınız için şık ve bir o kadar da ilginç evde dekoratif aksesuar yapımı fikirleri bulabilirsiniz.

8. Balkon Duvar Süsü Yapımı Fikirleri

YouTube video
İç mekanlarda olduğu gibi balkon ve bahçe gibi dış mekân dekorasyonları da son derece önemlidir. Her ne kadar dekorasyon denildiğinde akla büyük bütçeler ayrılan dekorasyon faaliyetleri gelse de aslında minimum bütçeyle de şık ve benzersiz dekorasyonlar yapabilirsiniz.

Geniş duvarları olan bir balkonunuz varsa pencere şeklindeki bir balkon duvar süsü yapımı ile balkonunuzun atmosferine uygun bir süs yapabilirsiniz. Ancak balkonunuz için evde dekoratif aksesuar yapımı kolay olduğu kadar çeşitlidir. Bu modelleri; balkonunuzun ölçüleri, tarzınız ve imkanlarınız doğrultusunda çeşitlendirebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!