featured

Fastjel Nedir – Fastjel Nasıl Kullanılmalıdır – Fastjel Fiyatı Ne Kadardır

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fastjel Nedir ? Fastjel; cilt üzerinde topikal kullanım için, iltihap önleyici bir kremdir. Steroid olmayan antiinflamatuvar ilaçlar kategorisinde bulunur. 50 gr. jel içeriği ile tüp ambalajlarda sunulmaktadır.

BurkulmaİncinmeKüçük eklemlerde doku yıkımıEzilmeKas ağrılarının giderilmesindeİskelet sisteminde oluşan romatizmaya bağlı rahatsızlıklardaHafif şiddette eklem iltihaplarıYüzeysel tendon iltihaplarıŞiddetli bel ağrısıOmuz kasılmaları ve yırtılma durumlarındaDiz kapağı rahatsızlıkları ve diz ameliyatı sonrasındaSpor yaralanmalarında ağrı ve ödem tedavisindeVaris tedavisindeDamar iltihaplarının tedavisinde kullanılmaktadır.

Kas gevşetici özelliği olduğundan dolayı da tercih edilen merhemler arasında yerini almaktadır. Fastjel kortizon içermeyen bir kremdir.

Fastjel İçeriği Nedir ?

Fastjel içeriği, 1 gram jelde 25 mg ketoprofen ana etken maddesi bulunur. Diğer yardımcı maddeleri ise; Karbomer 940, trietanolamin, lavanta ve neroli esansları, etil alkol ve saf su bulunmaktadır.

Fastjel Fiyatı Ne Kadardır ?

Steroid olmayan yani iltihap önleyici ilaçlar kategorisinde bulunan Fastjel fiyatı 12.97 TL’dir. SGK tarafından karşılanmaktadır. 50 gr. jel tüp ambalaj içinde satılmaktadır.

Fastjel Nasıl Kullanılmalıdır ?

Fastjel uygulama öncesinde doktorunuzun reçete yazdığı şekilde kullanılması gerekir. Hariçten alınıyorsa, tedavi edilmesi gereken bölgeye, yeterli miktarda sıkılmalı ve masaj hareketleriyle ovalayarak yayılmalıdır.

Günde 1-3 kez kullanılabilir.Jelin kuruması beklendikten sonra kıyafet giyilmelidir.Kullanım sonrasında en az 2 saat banyo ya da duş alınmamalıdır.Kullanımdan sonra güneş ışınlarının zararlarından korunmak gerekir.Açık yara, yanık, egzama gibi sorunlu cilt üzerinde uygulanmamalıdır.

Bunların dışında, Fastjel kullanırken dikkat edilmesi gereken durumlar bulunmaktadır. Buna göre;

Kullanım sonrası ciltte reaksiyon oluşursa, uygulama durdurulmalıdır.Kalp, karaciğer ya da böbrek fonksiyonlarının zayıf olması durumundaHava aldırmayan pansumanlarla birlikte kullanılmamalıdır.Şiddetli böbrek yetersizliği bulunuyorsa dikkatli kullanılmalıdır.Ciltte döküntü oluşuyorsa, tedavi durdurulmalı ve doktora başvurulmalıdır.

Fastjel Muadil Krem ve Merhemleri Var mıdır?

Fastjel muadil krem ve merhemleri bulunmaktadır. Fastjel etken maddesi ketoprofen açısından eşdeğer olan ya da kullanım alanları açısından aynı olan muadil krem ve merhemler;

Dolgit kremArtrocol jelVoltaren jelDikloron kas gevşeticiReparil kremİbuactive kremProfenid jelOrofen krem

Fastjel Hangi Durumlarda Kullanılmamalıdır ?

Fastjel ana etken maddesi ketoprofen’dir. Yardımcı maddeleri ise; Karbomer 940, trietanolamin, lavanta ve neroli esansları, etil alkol ve saf sudur. Bu yardımcı maddelerden bir ya da birkaç tanesine alerjisini olan kişilerde; kızarıklık, kaşındı gibi belirtiler oluşmaya başlamışsa, Fastjel alımı durdurulmalıdır.

Aynı zamanda;

Tedavi edilen bölgede egzama, akne gibi cilt bozukluğu ya da enfekte deri ya da açık yara varsa Fastjel kullanılmamalıdır.Farklı steroid olmayan antiinflamatuvar ilaçlara alerjik reaksiyon verilmişse, Fastjel kullanılmamalıdır.Ana etken maddesi ketoprofen ve bunun dışında; fenofibrat, tioprofenik asit, asetilsalisilik asit, UV koruyucu içerikli krem ya da parfümlere karşı alerjik reaksiyon verilmişse, Fastjel kullanılmamalıdır.Oktosirilen içerikli ürünler (parfüm, tıraş losyonları, cilt kremleri, şampuanlar, yaşlanma karşıtı kremler, makyaj temizleyicileri, banyo jelleri, hijyen ve kozmetik ürünleri, rujlar, saç spreyleri vs.) kullanılmış ve kullanım sonrası kutanöz reaksiyonlarla beraber deri reaksiyon vermişse, Fastjel kullanılmamalıdır.

Tedavi süresi boyunca ve tedavi bittikten sonra, ilk iki hafta boyunca tedavi gören bölgenin güneş ışınlarına karşı korunması gerekir. Güneşli, az güneşli, bulutlu günlerde bile koruma altına alınmalı ve özellikle solaryum gibi aktiviteler gerçekleştirilmemelidir.

Eğer Fastjel kullanımı unutulmuşsa, çift doz uygulaması yapılmamalıdır. Fastjel, doktorun söylediği zaman kadar kullanılmalı ve bu süre aşılmamalıdır.

Hamilelik Döneminde Yaşlılarda ve Çocuklarda Fastjel Kullanımı Nasıldır?

Hamilelik dönemi ve emzirme dönemi için Fastjel kullanımı yapılmamalıdır. Hamilelik durumu, Fastjel kullanımı sırasında ortaya çıkmışsa, bu durumda doktora başvurulması gereklidir. Çocuklarda ise 14 yaş altındaki çocuklar için, Fastjel kullanımı yapılmamalıdır.

Fastjel araç ya da makine kullanımı üzerinde, bilinen herhangi bir yan etkiye rastlanmamıştır. Yaşlılarda, Fastjel kullanımı için doz ayarlaması gibi bir durum söz konusu değildir.

Fastjel Diğer İlaçlarla Etkileşime Girer mi ?

Fastjel, yan maddeleri arasında etil alkol bulunmaktadır. Kullanım yöntemi cilt üzerine sürülme şeklinde olduğu için herhangi bir uyarı gerektirmemektedir. Diğer yandan deri üzerine uygulanan ilaç, kandaki konsantrasyonu düşük olması sebebiyle, diğer ilaçlarla kullanımında etkileşimi oldukça zayıftır.

Kumarin tedavisi (kötü alışkanlık tedavisi) alınıyorsa ve Fastjel kullanımı yapılıyorsa, bu durumu yakından takip etmek ve doktora danışarak, bu durumun kontrol altına alınması sağlanmalıdır.

Fastjel Kullanımında Nelere Dikkat Edilmelidir ?

Fastjel kullanımı sırasında bazı noktalara dikkat edilmesi gerekir. Eğer ürünün içindeki herhangi bir maddeye karşı alerji durumu varsa, kullanılmamalıdır.

Fastjel kullanımı sonrası, en az 2 gün güneşe çıkılmamalıdır.Hamilelik ve emzirme döneminde kullanılmamalıdır. Ancak doktora danışarak, kontrollü şekilde kullanılabilir.Açık yara, yanık, egzama gibi cilt sorunlarının bulunduğu bölgelerde, cilt doktoruna danışmadan kullanılmamalıdır.Krem kullanımı sonrasında cilt üzerinde herhangi bir yan etki görüldüğünde, kremin kullanımı durdurulmalıdır.Kalp hastalığı, böbrek yetmezliği gibi durumlarda, doktor kullanılmasını önermediği sürece, Fastjel kullanılmamalıdır.

Fastjel’in Yan Etkileri Nelerdir?

Fastjel yan etkileri, ürünün içeriğinde bulunan maddelere karşı duyarlılık gösteren kişilerde oluşmaktadır. Kızarıklık, kaşıntı, egzama gibi belirtiler yaygın olmayan yan etkilerdir.

Seyrek görülen yan etkiler;

Güneş ışınlarına maruz kalma sonucu oluşan şiddetli cilt reaksiyonlarıAlerjik cilt reaksiyonlarıCiltte sıvı dolu kabarcıkların oluşmasıKurdeşen

Çok seyrek görülen yan etkiler;

Solunum güçlüğüAğız, dil, boğaz ve yüzde şişme (anafilaktik reaksiyonlar)Kısık kısık nefes almaHırıltılı nefes alıp vermeGöğüs kısmında sıkışma hissi (astım)Aşırı duyarlılıkGenel cilt döküntüleriPeptik ülserMide ya da bağırsakta yara, kanama (gastrointestinal kanama)İshalTemasa bağlı cilt reaksiyonu (kontakt dermatit)Yanma hissiŞiddetli böbrek bozukluğu ya da böbrek yetmezliğiAlerji sonucu yüzde ve boğazda şişlik (anjiyoödem)

Seyrek ya da çok seyrek görülen bu yan etkilerin bir ya da birden fazlası görüldüğünde, Fastjel kullanımı durdurulmalı ve en kısa sürede doktora ya da bir sağlık kuruluşuna gidilmelidir.

Fastjel Yan Etkileri Durumunda Neler Yapılmalıdır ?

Fastajel krem kullanırken en önemli husus, uygulama yapılacak bölgenin güneş ışığına maruz bırakılmamasıdır. Hava ister bulutlu ister güneşli olsun, eğer güneş ışınlarına maruz bırakılırsa, cilt yüzeyinde oluşacak fotosensitizasyonlar, çok ciddi sonuçlar doğuracaktır.

Fastjel kullanımının ardından her zaman eller, güzelce yıkanmalıdır.Kremin kullanıldığı bölgeye konulacak sargı bezi, gazlı bez gibi ürünler, hava alabilen ürünler olmalıdır.Fastjel, açık yaralara kesinlikle sürülmemelidir.Akciğer, kalp rahatsızlığı olan kişiler, uzun süreli kullanımlara bağlı olarak astım şikayetlerinin oluşabileceği de unutulmamalıdır.Böbrek yetmezliği olan kişiler, kullanırken dikkatli olmalıdır.

Fastjel, cilt üzerine uygulanan bir üründür. Yanlışlıkla yutulması durumunda, yutulduğu miktar göz önünde bulundurularak, çeşitli rahatsızlıklar oluşabileceğinden, hemen bir sağlık kuruluşuna başvurulması gereklidir.

Fastjel Nasıl Saklanmalıdır?

Fastjel, çocukların göremeyeceği ve erişemeyeceği yerlerde, 25 derecenin altında, oda sıcaklığında saklanmalıdır. Son kullanma tarihine kadar ambalajı içinde muhafaza edilmelidir.

Fastjel Üretici ve Ruhsat Sahibi Kimdir?

Fastjel ruhsat sahibi; UFSA İlaç Sanayi ve Tic. A.Ş.’dir. Üretim yeri ise Menarini/Floransa/ İtalya’dadır.

Önemli Not !!!

Fastjel, burkulma incinme , bel ağrıları – bel fıtığı , kas ve iskelet sisteminde ağrı kaynaklı yaşanan problemler ve ağrı kesici amacı ile kullanılabilmektedir. Bu noktada çok önemli bir durum vardır.

Bu kadar rahatlatıcı nitelik taşıyan bir kremin içerisindeki ketoprofen maddesine karşı alerjiniz var ise kullanmamanızı öneririz. Ayrıca kullanmadan önce mutlaka ve mutlaka doktor önerisi alınmalıdır.

Yine tedaviniz süresince kullanım koşullarını doktorunuzdan ve eczacınızdan öğrenmeyi unutmayınız. İlk defa sürdükten sonra mutlaka bir süre vücudun tepki verip vermediği kontrol edilmelidir.

Tüm eczane ürünlerinde olduğu gibi Fastjel kullanımında da öncelikle doktor önerisi alınmalıdır. Doktor tavsiyesi olmadan herhangi bir ilaç ya da krem tedavi ya da güzellik için uygulanmamalıdır. Herhangi bir sorun ile karşılaşıldığında sitemiz yasal sorumluluk altında değildir.

Bonus: Vücut Kremi Nasıl Sürülür ? 

YouTube video

Vücut kremi nasıl sürülür sorusuna cevap veren bu video anlatım ile hem bakım hem de sağlığınız için kullandığınız kremlerin sürülüş yöntemlerini öğrenebilirsiniz. Vücut kremi sürerken öncelikle avuç içerisine bir ceviz boyutunda krem alınır ve iki elin iç kısımları birbiri ile sürtülerek kremin vücut ısımıza yakın sıcaklığa gelmesi sağlanır.Krem yeterimce ısındıktan sonra ise vücudun en uç noktası olan ayak uçlarından başlanır. Ayak üzerinden ve bileklerden başlanan kremleme sürecinde aşağıdan yukarı doğru hareketler yapılarak uygulama yapılır. Uygulama sırası, ayak, diz altı, baldırlar, üst bacak, eller ve kollar şeklinde ilerler.Karın ve göbek kısmınızı kremlemek için ise fındık boyutundaki krem yeterli olacaktır. Bu işlem sırasında da önceden avuç içlerinizde ısıtmanız, kremin homojen bir şekilde emilmesini sağlar. Karın bölgesinden sonra sırt bel bölgesinin kremleme işlemi yapılır. Bu işlem sırasında eller arkada çapraz şekilde hareket ettirilir. Sonraki adımımız olan göğüs üzeri boyun bölgesi kremleme işleminde ise yukarıdan aşağı hareketler yapılır. Buradaki işlem boyun bölgesinden göğüse şeklinde olmalıdır. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!