sac-ekimi-sonrasi-neler-yapilmaz

Saç Ekimi Sonrası Neler Yapılmaz?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Saç ekimi sonrası neler yapılmaz sorusu saç ekimi yaptıran ve yaptıracak olanların sormuş olduğu sorulardan biridir. Saç ekimi operasyon öncesi, operasyon ve operasyon sonrası olmak üzere üç süreç içinde uygulanmaktadır. Yapılan saç operasyonundan istenen sonucu alabilmek adına saç ekimi sonrası bazı durumlara ayrıca dikkat edilmesi gerekmektedir. 

İnsan vücudu için önemli olan tetkiklerin tümünde olduğu gibi saç ekimi de birtakım kuralları beraberinde getirmektedir. Saç ekimi gerçekleştiren doktorlar hastaya saç ekimi sonrası neler yapılmaz konusu ile ilgili detaylı bilgi aktarmaktadır. Saç köklerinin saça sağlıklı bir şekilde tutunabilmesi için talimatlara uygun hareket etmek oldukça önemlidir. Saç yıkama işleminden sonra saç kesim alanının saç kurulama makinesi ile kurutulmaması ve havlu kullanılmaması gerekmektedir. 

Saç ekimi olduğu kadar saç ekimi sonrası bakımı da oldukça önemlidir. Saç derisinin saç ekimi sonrası rüzgar almaması adına dışarı çıkılması durumunda şapka takılması gerekmektedir. Saç ekiminin ardından iki hafta boyunca spor aktiviteleri, yüzme, sauna, ve her türlü kuaför işleminin uygulanması yasaktır. Tüm bu uygulamalar saç ekimi sonrası neler yapılmaz konusuna dahil olmaktadır. 

Evde Saç Ekimi Sonrası Neler Yapılmaz?

sac-ekimi-sonrasi-neler-yapilmaz

Saç ekiminin yapılmasının ardından evde saç ekimi sonrası neler yapılmaz sorusunun cevabı merak edilmektedir. Uygulamanın yapılmasının ardından ilk iki hafta en kritik dönem olmaktadır. Saçların doğal haline tamamen gelebilmesi ortalama 1 yılı bulabilmektedir. Evde saç ekimine dikkat etmenin ilk kurallarından biri saç yıkama konusudur.

Saç ekiminin yapılmasının ardından ilk 3 gün saçın yıkanmaması gerekir. İlk yıkamanın büyük bir dikkat gerektirmesi sebebi ile isteyenler hastanede de saçını yıkatabilirler. İlk yıkamanın ardından ilk 15 gün her gün saçın yıkanması gerekir. Saç ekiminin yapıldığı yere kan dolaşımını hızlandırmak adına hafif masaj uygulanmalıdır.

Saç ekimi sonrası ilk 10 gün saç ekimi yapılan bölge temizlenerek bandajlanır. Bu işleme rağmen deride kan kabukları oluşacaktır. Kabukların yumuşayarak dökülmesi için özel krem ve şampuanların kullanılması gerekir. Saç ekimi 15 gün sonra yeni saçların çıkma süreci başlayacaktır. İlk başlarda cılız olan saçlar zaman geçtikçe sıklaşmaya ve gürleşmeye başlayacaktır. 

sac-ekimi-sonrasi-neler-yapilmaz
Saç Ekimi Sonrası Neler Yapılmaz?

Saç Ekimi Sonrası Yapılması Gerekenler 

Saç ekim sürecinin başarılı bir şekilde tamamlanmasının ardından saç ekimi sonrası neler yapılmaz ve saç ekimi sonrası yapılması gerekenler konusu sıklıkla araştırılmaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken süre ise ilk 3 aydır. 3 aylık sürenin ardından saçlar kendine gelmeye başlayacaktır. Saç ekimi sonrasında yapılması gerekenler şu şekildedir;

  • Saç ekiminin ardından ilk bir hafta saça darbe gelmemesi adına daha dikkatli olunması gerekmektedir.
  • Saç ekiminden sonra ilk bir hafta seyahat edecek olanların yanlarında seyahat yastığı bulundurması gerekir.
  • Ekimi gerçekleştiren doktor ilaç verdiyse ilaçların talimatlara uygun şekilde uygulanması gerekir.
  • Saç ekiminden sonra ilk bir hafta ağır işlerden uzak kalınması gerekmektedir. Bu durum aynı zamanda saç ekimi sonrası neler yapılmaz sorusuna verilen cevaplardan biridir. 

sac-ekimi-sonrasi-neler-yapilmaz

  • Saç ekimi sonrası 1. ay buhar odası, sauna ve hamam gibi yerlerden uzak durulması gerekir.
  • Saç ekim işleminin ardından ilk üç ay saçın makine ya da makas ile tıraş edilmemesi gerekir.
  • Saç ekimi sonrası beslenme saç ekim sürecinin başarılı bir şekilde tamamlanması için oldukça önemlidir. Saç ekimi sonrası neler yapılmaz diye bakıldığında ekimin ardından ilk 15 gün süre boyunca buğday ve tahıl türü ürünlerini azaltmak daha doğru olacaktır. 
  • Yağ yapma durumu nedeniyle yağlı yiyeceklerden uzak durulması gerekir. Bunun yanında B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 ve B2 vitamin takviyelerinin alınması gerekmektedir. 

İlk Ay Saç Ekimi Sonrası Neler Yapılmaz?

Saç ekim sürecinde ilk ayın önemi oldukça önemlidir. İlk bir ay saç ekim sonrası neler yapılmaz diye bakıldığında saçı korumak, beslenmeye dikkat etmek ve yıkama talimatlarına uymak başta gelmektedir. Bunun yanında saç ekimi 20. Gün itibariyle iyileşme sürecinde saç derisinde oluşan kabuklar döküleceğinden bu dönemde saç kökleri nefes almaya başlayacaktır.

sac-ekimi-sonrasi-neler-yapilmaz

İlk bir ay içerisinde yatış pozisyonuna dikkat edilerek mümkün olduğunca ekim bölgesinin yastığa temasının engellenmesi gerekir. Saç yıkaması esnasında nazik davranılmalı, ekim olan bölgeler mümkün olduğunca kaşınmamalıdır. Saç ekimi sonrası neler yapılmaz sorusuna cevap arayanların doktorun önerdiği tüm tavsiyelere uyması gerekmektedir. 

Saç Ekimi Sonrası Saç Bandı Ne Zaman Çıkar?

Saç ekimi sonrası neler yapılmaz sorusunun yanında saç bandının ne zaman çıkarılması gerektiği de cevap arayan sorulardan biridir. Bu durum kişiden kişiye ve farklı sebeplere bağlı olarak değişiklik gösterse de genel olarak saç bandı 48 saat sonra çıkarılmaktadır.  

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!