gecmeyen-ayak-kokusu

8 Adımda Geçmeyen Ayak Kokusu Nasıl Tedavi Edilir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçmeyen ayak kokusu yaz aylarında başta olmak üzere neredeyse her dönem bir şikayet olarak karşımıza çıkar. Ayakların gerek havasız kalması gerekse mantar, bakteri üretmesine bağlı rahatsız edici koku yaydığı görülür. Kalabalık ortamlarda özellikle sorun yaratan bu durum karşısında bireylerin çözüm olarak deneyebilecekleri bulunur.

Ayak kokusu için en etkili ilaç yöntemi bulunur. Fakat ilaç alabilmek için doktor kontrolü gerekir. Eğer doktora ulaşımınız yok ya da zor ise doğal yöntemler deneyebilirsiniz. Her şeyden önce geçmeyen ayak kokusu nedenleri hakkında fikir edinmeli ve daha sonra buna çözüm bulmalısınız. İşte, ayaklarda oluşan kötü kokuların nedenleri ve çözüm önerileri.

Geçmeyen Ayak Kokusu Nedenleri Nelerdir?

gecmeyen-ayak-kokusu
Geçmeyen Ayak Kokusu

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre belirli nedenler ayak kokusuna neden olmaktadır. Her hasta kendi içerisinde farklı nedenlere sahiptir. Bu yüzden kesin çözüm bulabilmek amacıyla önce nedenlere yönelmek gerekir. Erkeklerde ve kadınlarda ayak kokusu neden olur? Bilinen ayak kokusu nedenleri arasında şunlar bulunur:

  • Hormonal değerler,
  • Ayaklarda oluşan mantar durumu,
  • Bakteri üretimi ile ayak kokusu oluşma,
  • Yanlış ayakkabı seçimi,
  • Aşırı sıcak ortam ve havalar,
  • Çorapların havasız bırakmasından ötürü koku yaratması,
  • Genetik faktörler.

Tüm bunlar geçmeyen ayak kokusu nedeni olarak bulunur. Peki ayak kokusu tedavisi nasıl yapılır? Erkek ayak kokusu nasıl giderilir? İşte erkek ve kadınlarda ayak kokusu gidermeye yönelik çözümler.

Profesyonel Ortamlarda ve Evde Ayak Kokusu Giderme Yöntemleri Neler?

Şüphesiz var olan bir sorunu ortadan kaldırmak adına en doğru ve net yöntem doktorlardan gelecektir. Cildiye ile alakalı bir sorun olduğundan Cildiye doktoruna gözükmeniz gerekir. Farkında olmadığınız bir cilt problemi size bu sonuçları yaratacaktır. Fakat evde ayak kokusu giderme yöntemleri olduğunu da unutmamanız gerekir.

1 – Ayak Kokusu İlacı Önerisi

Ayak kokusu için en etkili ilaç gerek görüldüğü takdirde doktorunuz tarafından size önerilecektir. Genelde SGK kapsamında yer almayan ilaçlar olduğunu söylemek de fayda var. Bu ilaçları çok rahatsızsanız doktorunuzdan önererek kullanabilirsiniz. İnternette yer alan ilaç isimlerini doktorunuza danışman kullanmamalısınız.

gecmeyen-ayak-kokusu

2 –  Tuzlu Su

Tuz vücutta yer alan bakterilerin kırılması ve giderilmesinde etkilidir. Bu yüzden ılık suya eklediğiniz tuz içerisinde ayaklarınızı bekletmek iyi gelebilir. Tuzun miktarı çok önemli değildir. Ayaklarınızı 15 dakika her gün ya da iki günde bir bekleterek bakterinden kurtulmasını sağlayabilirsiniz. Geçmeyen ayak kokusu için önerilen yöntemler arasındadır.

3 – Lavanta Yağı

Lavanta yağı var olan kokusu bastırmak ve ayakların güzel kokması için etkili bir üründür. Özellikle bu yağı ayaklarınızdan çok çorap içine ve ayakkabı içerisine birkaç damla damlatmanız yeterlidir. Ayakkabıda var olan kokuları gidererek sürekli giydiğinizde ayaklarınızın kokmasına engel olacaktır.

4 – Çay ve Soda

Soda ve çay ikilisi geçmeyen ayak kokusu için bahsedilen yöntemler arasındadır. İki farklı tarif şeklinde uygulayabilirsiniz. Öncelikle yapmanız gereken ılık bir litre su içerisine beş altı poşet yeşil çay atın ve suya geçmesini bekleyin. Ayaklarınızı bekletirseniz iyi gelecektir. Dilerseniz ılık suya yemek sodası atıp erimesini bekleyin. Ayaklarınız bekledikçe iyi gelecektir.

gecmeyen-ayak-kokusu

5 – Botoks

Botoks doktor gözetiminde yapılan geçmeyen ayak kokusu çözümleri arasındadır. Terlemeye yönelik botoks uygulaması son zamanlarda yaygındır. Ter bezlerine etki eder böylece terlemesine engel olur. Çok rahat uygulama yaptırabilirsiniz. Ancak bilinen ve güvenilir yerlerde yaptırmanız şartı bulunur.

6 – Hint Kınası

Hint kınası kendi içerisinde güzel bir koku yaydığı için ellere olduğu kadar ayaklara da yakılmaktadır. Genel anlamda güzel kokması amacıyla tercih edilmektedir. Kadınlarda özellikle ayaklara kına yakıldığı görülür. Ayak kokusunu bastırmak ve geçmeyen ayak kokusu çözümü için tercih edebilirsiniz.

7 – Adaçayı & Nane

Nane kendiliğinden güzel kokan bir bitkidir. Öğütülmemiş nane ile adaçayını karıştırıp su içerisinde ayaklarınızı bekletmelisiniz. Bu şekilde ayaklarınızda güzel kokuya sahip olacaksınız. Dilerseniz, içerisinde farklı malzemeler karıştırmak yerine sadece naneyi de kullanabilirsiniz. Kesinlikle etki edecektir.

gecmeyen-ayak-kokusu

8 – Epsom Tuzu ile Geçmeyen Ayak Kokusu Çözümü

Tuzlu su ayak kokusuna iyi gelir mi? Kesinlikle evet. Epsom tuzu olarak adlandırılan bu özel tuz sofra tuzlarından farklıdır. Özellikle internetten satın alabileceğiniz bu tuzu su içine atın. Bakterilerin, mantarların yok olmasında uzun vadede etkilidir. Ayak kokusunu bastırmak kadar daha sonra oluşmasına da engel olacaktır.

YouTube video

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!