featured

Güneş’e Su Dökersek Ne Olacağını Biliyor musunuz? İşte Suya Karşı Güneş’in Tepkisi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YouTube video

Dünyamızı aydınlatan aynı zamanda ısı kaynağımız olan Güneş’e su dökersek ne olacağını hiç düşündünüz mü? İşte Güneş’in suya karşı ilginç tepkisi…

Dünyamızın ısı ve ışık kaynağı olan Güneş, aynı zamanda çok farklı ve ilginç bilgileri de içerisinde barındırıyor. Bu bilgilerden birisi de Güneş’in suya karşı tepkisi oluyor.

Güneş’e su döktüğünüzde ne olacağını ya da su ile Güneş’i söndürebileceğinizi hiç düşündünüz mü? Peki Güneş’in su ile sönmeyeceğini söylesek?

Güneşe su döküldüğünde genellikle güneşin söneceğine yönelik bir algı olsa da bu konuda düşünülenin aksine Güneş, sudan enerji alır. Her ne kadar Güneş, zihnimizde bir ateş topu olarak canlansa da aslında tam da öyle değildir.

Bilinenin aksine Güneş’te meydana gelen yanma tepkimesi olmamakla birlikte aslında bir nükleer füzyon tepkime olayıdır. Bu nedenle de Güneş’e su döktüğümüzü varsayarsak Güneş’in suyun içindeki hidrojenlerden enerji aldığını söyleyebiliriz.

Güneş’e su ile kütle eklemesi yapmak aynı zamanda suyun içerisinde hidrojen olduğundan Güneş’e daha fazla enerji vermek anlamına gelir.  Dolayısıyla da Güneş’e su döktüğünüzde Güneş’in enerjisini arttırmış olursunuz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!